Casa din cofraje din polistiren

Casa din cofraje din polistiren | Autor: kisstherain999

Link direct la acest mesaj

Am vazut o emisiune la TV (nu stiu exact cum se numea) despre un sitem nou (cred ca eu una nu am mai auzit de el)de constructie. Betonul nu era turnat in cofraje din lemn, cum se obisnuieste, ci in niste forme de polistiren, care se ansamblau gen lego.
Avantajul unei astfel de constructii este ca se ridica foarte usor si au o buna izolare termica si fonica.
Am gasit ca aceste cofraje se fabrica sin in www.andami.ro/dn_pe.htm" target="_blank">Romania
Intrebarea mea este si-a construit cineva o casa cu asemenea materiale? Cat costa?




kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

nu stiu cit costa...dar poti sa cauti pe pagina
www.bicau.ro
cred ca acolo poti gasi ce te intereseaza
stiu doar ca la nemti am vazut o emisiune tv si au aratat ca daca nu se are grija la turnarea betonului in cofraje, acestea pot ceda si se formeaza o burta! si ies peretii burtosi!
si pe mine ma tenta ideea...nu am inca fondurile necesare sa ma apuc de o casa dar..stiu ca aproape toate casele care se construiesc azi se placheaza cu polistiren la ext. ma intrabam atunci..de ce nu sistemul cu cofraje de polistiren.
ma gindesc ca totusi pretul e mai ridicat!
fabricarea polistirenului de cofraj trebe sa fie mai deosebita ca sa tina greutatea betonului pina la intarirea lui..si atunci .. iata diferenta de pret!
e doar un calcul..asa de bun simt!
caut pe net si eu.. daca gasesc ceva trimit pe mail.

http://www.bauen.com/hausbau/rohbau/baustoffe/verfuellsysteme/verfuellsystem04.php
aci am citit ca trebuie sa fie un tip de betn care se intareste mai repede! si asta trebe sa fie un pret mai mare la beton.
e adevarat ca in sistemul asta economisesti multa forta de munca!

suna la firma care ai gasit-o si intreaba ce pret ofera la o casa pe metru patrat.
trebuie sa aiba oferta. as suna eu da nu-s in ro acum!
sint niste intrebari la cer si eu as vrea raspunsuri.
succes
Nathalie si Sofi
www.nathalie-marie.de/" target="_blank">NATHALIE
si iar NATHALIE
“The duty of the architect is to give life a more sensitive structure.” Alvar Aalto

vezi aici
http://www.amvic.ro/amvicsystem.php?descriere

am inteles ca ei au adus produsul in ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Costul pe mp de cofraj este de 30 euro fara TVA pt panouri duble (pt peretii exteriori si planseu) si 11 euro mp pt panouri simple (pt peretii interiori), cu discounturi intre 6 si 20%.
Desi sistemulde constructie e un pic mai scump decat cel clasic, cred ca avand in vedere beneficiile merita.
Eu le-am scris un mail cu cateva intrebari, daca nu primesc nici un raspuns incerc telefonic.

Uite adresa lor: Departament "Sistem constructiv din panouri":
cofraje@andami.ro, Tel: 021-2553162 Fax: 021-2557966

Daca mai aflu alte informatii te tin la curent.







kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

si eu sunt fan al acestui sistem, totusi am intrebat un forumist de pe aici - ing constructor - ce parere are si mi-a zis ca peretii astia nu vor respira niciodata.
Asta inseamna cumva igrasie ? Ar fi interesant sa raspunda cineva care are asemenea casa de cel putin un an.


http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Ideea costului /mp este relativa deoarece nu sunt cuprinse costurile de manopera, de aprovizionare transport organizare de santier etc etc. Aceste costuri nu sunt deloc neglijabile dar sunt destul de greu de evaluat deoarece depind de mai multi factori unii dintre ei fiind extrem de variabili.
2. Partea cu "nu respira" este adevarata insa relativa. Solutia cofrajarii termoizolate este o solutie constructiva relativ recenta si eu zic ca una destul de buna dar relativ scumpa fata de solutiile clasice. Prin solutie clasica inteleg utilizarea materialelor de constructie standardizate insa exista materiale termoizolante extrem de buna calitativ care confera atat rezistenta mecanica cat si izolare termica, fonica, la vibratii si /sau oscilatii precum si o lucarbilitate foarte buna. De asemenea depinde foarte mult solutia constructiv adoptata si de alti factori cum ar fi structura solului de exemplu. Sau gradul de accesibilitate sau destinatia finala a imobilului si asa mai departe.
In unele variante (cum ar fi caramadida porotherm) nici macar nu mai este necesara o termoizolare suplimentara deci costurile pentru o termoizolare suplmentara devin nule.
In cazul utilizarii unei solutii termizolatoare pe EPS - (polistiren expandat) una dintre cele mai eficiente solutii pe piata constructiilor apare si o izolare fata de umiditate insa "a nu respira" un perete trebuie inteleasa ideea ca un perete in mod normal trebuie sa fie uscat perin mediul in care se gaseste nu prin permisivitatea umiditatii.
Este mult de vorbit pe tema asta.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Marius, imi permit sa te contrazic - eu am casa din caramida porotherm, pereti grosi de 37 cm si iarna trecuta a fost foarte frig. Vara asta am imbracat-o in polistiren si acum se simte bine diferenta.
Acum ma uit in urma si-l injur cit incape pe ingineru' lu' peste care m-a sfatuit sa iau porothem si sa nu mai pun polistiren, pt ca in felul asta am cheltuit in plus si cu tencuiala initiala (care acum e sub stratul de polistiren)
Deci casa puteam foarte bine s-o fac din BCA + polistiren, iesea si mai ieftin si nu aveam 2 ani la rind santier in curte.


http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Simona ceva nu e Ok in ceea ce spui tu. Coeficientul de transfer termic este foarte...bun pt porotherm. Un BCA+polisitren (50mm) cu densitate de 20 kg/mc are acelasi coeficient de transfer termic. Inginerul a avut dreptate dupa mine.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca ati termoizolat-o cu polistiren e Ok la urma urmei efectul de termizolare este majorat. Sigur se simte diferenta insa se pune problema raportului pret(cost)/efect.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Marius, mai degraba ceva nu e OK in reclama celor d la porotherm cu coeficientii lor de transfer. Iti spun din experienta (simtita pe pielea mea) ca polistirenul e cel care izoleaza semnificativ. In rest peretii poti sa-i faci si din boltari si din BCA si din cea mai scumpa caramida - tot un drac - daca n-ai pus polistiren se racesc intr-o ora de cind ai oprit centrala.


http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Simona, si eu m-am pacalit ca si tine. Arhitectul ne-a asigurat ca daca facem casa din caramida poroterm nu trebuie sa mai o izolam cu polistiren. Ne-a mai spus ca lui nu-i place ideea unei captuseli de plastic la o casa si ca atare nu am izolat casa iar acu patim cum ai patit si tu: intr-o ora de la oprirea centralei temeperatura scade cu 1 grad ceea ce nu mi se pare normal. Unde mai pui ca noi am si finisat casa. Asa ca, presupun ca la vara o sa ne apucam sa izolam macar peretii mai expusi.
In alta ordine de idei, pe parcurs ce construiam am inceput sa ma informez in legatura cu coeficientul de transmisie termica al diferitelor materiale si am gasit ca, acest coeficient este acelasi si pentru BCA si pentru caramida poroterm. Singura deosebire este ca zidurile din BCA nu sunt portante si ca BCA-ul tinde sa mentina umezeala mai tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Gasiti la mine pe site (cel comercial) sectiunea productie specificatii tehnice pt EPS (polistiren expandat) la diferite caracteristici. Daca aveti nedumeriri va ajut cu placere in limita cunostintelor de care dispun.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput