degete in gura sau suzeta
Bebe are 12 saptamani si a inceput sa-si suga degetul cand nu sunt cu el.
Ce este de preferat degetul in gura sau suzeta?
Care sunt implicatiile psihologice ale suzetei: un san fara lapte, fara caldura, fara o fatza. Frustrarea lipsei laptelui sau calmarea prin supt.
Cati si bebe Maya
Raspunsuri
Ramba spune:
E taaaare bun degetul!
Fetita mea a inceput pe la o luna sa isi suga degetul. Sincer m-a scapat de multe treaba asta, dar de deget scapi mai greu decat de suzeta.
Cand o durea ceva, cand ii era foame sau cand ii era somn, sugea degetul. In cazul suzetei, tu esti solicitata mai mult ca trebuie sa i-o dai in momentul in care o scapa din gura.
Acum, la 3 ani si 3 luni pot sa spun ca fetita mea a renuntat la supt degetul, dar a fost destul de greu.
CataD spune:
Ramba, si cum ai facut sa scapui de asta?
Laura suge degetele (ca are 2 pe care le baga in gura) si acum, la aproape 2 ani
A inceput tot asa, cand avea cateva luni, eu am citit atunci tot felul de carti in care se spunea ca suzeta nu e buna, asa ca nu i-am dat suzeta, am lasat-o cu degetul...acum nu mai sunt convinsa ca am facut bine!
Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!
Principesa spune:
Ambele au semnificatia unor obiecte tranzitionale, un fel de simbolizare a mamei si deci pot fi consecinte pozitive. Atunci cand nu sunt consecinte ale carentei de afectiune
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Principesa spune:
Ambele au semnificatia unor obiecte tranzitionale, un fel de simbolizare a mamei si deci pot fi consecinte pozitive. Atunci cand nu sunt consecinte ale carentei de afectiune
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Principesa spune:
Principesa spune:
Ramba spune:
A fost greu.
Prima data a incercat bona, care a dat-o pe degetel cu ketchup picat - de atunci e fan ketchup.
Apoi am dat-o cu "oja amara", o solutie speciala pentru a dezvata copii de ros unghiile sau supt degetul. A renuntat timp de o luna, dar dupa aceea s-a reapucat, obisnuindu-se cu gustul amar.
Acum merge la gradinita. Acolo a vazut o fetita care avea suzeta si mi-a spus ca vrea si ea suzeta. I-am cumparat cu conditia sa nu isi mai suga degetul. Si suzeta are voie sa o suga doar acasa. A acceptat. A supt suzeta vreo 2 luni, iar eu nu i-am schimbat-o, s-a rupt si s-a deformat, deci nu mai avea forma degetului.
Intre timp eu, sotul, bunicii si alti copii i-am tot spus ca e fetita mare si nu e frumos sa mai suga suzeta.
Intr-o vineri mi-a spus ca mai suge 2 zile suzeta si apoi renunta. Duminica a renuntat.
Acum avem probleme cu somnul, daca se trezeste adoarme foarte greu la loc, dar cu timpul se va rezolva si aceasta problema.
sinzi_ana spune:
David a supt suzeta de la 2 zile pana la 1 an...Si a renuntat singur la ea...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
mess4u2000 spune:
Baietelul meu are 1 an si opt luni si e f. atasat de suzeta. As vrea sa-l pot dezobisnui, dar ma tem ca nu o sa pot curand. Voi cum ati reusit?
Camelia
miag spune:
Eu intre deget si suzeta am ales sa-i dau suzeta. Pe asta o mentzin mai usor curata si sper sa-l pot dezobisnui mai usor de ea...
Avem 1 an si o iubim pe Suzi (asta e suzeta)!!!
Mai aiurea este ca de vreo saptamana suge si degetul si suzeta..Adica le baga pe amndoua odata in gura...
Mia, mami de ROLAND (18 noiembrie 2004)