degete in gura sau suzeta

degete in gura sau suzeta | Autor: Caterinuta

Link direct la acest mesaj

Bebe are 12 saptamani si a inceput sa-si suga degetul cand nu sunt cu el.
Ce este de preferat degetul in gura sau suzeta?
Care sunt implicatiile psihologice ale suzetei: un san fara lapte, fara caldura, fara o fatza. Frustrarea lipsei laptelui sau calmarea prin supt.

Cati si bebe Maya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

E taaaare bun degetul!
Fetita mea a inceput pe la o luna sa isi suga degetul. Sincer m-a scapat de multe treaba asta, dar de deget scapi mai greu decat de suzeta.
Cand o durea ceva, cand ii era foame sau cand ii era somn, sugea degetul. In cazul suzetei, tu esti solicitata mai mult ca trebuie sa i-o dai in momentul in care o scapa din gura.
Acum, la 3 ani si 3 luni pot sa spun ca fetita mea a renuntat la supt degetul, dar a fost destul de greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Ramba, si cum ai facut sa scapui de asta?
Laura suge degetele (ca are 2 pe care le baga in gura) si acum, la aproape 2 ani
A inceput tot asa, cand avea cateva luni, eu am citit atunci tot felul de carti in care se spunea ca suzeta nu e buna, asa ca nu i-am dat suzeta, am lasat-o cu degetul...acum nu mai sunt convinsa ca am facut bine!

Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Ambele au semnificatia unor obiecte tranzitionale, un fel de simbolizare a mamei si deci pot fi consecinte pozitive. Atunci cand nu sunt consecinte ale carentei de afectiune

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Ambele au semnificatia unor obiecte tranzitionale, un fel de simbolizare a mamei si deci pot fi consecinte pozitive. Atunci cand nu sunt consecinte ale carentei de afectiune

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

A fost greu.
Prima data a incercat bona, care a dat-o pe degetel cu ketchup picat - de atunci e fan ketchup.
Apoi am dat-o cu "oja amara", o solutie speciala pentru a dezvata copii de ros unghiile sau supt degetul. A renuntat timp de o luna, dar dupa aceea s-a reapucat, obisnuindu-se cu gustul amar.
Acum merge la gradinita. Acolo a vazut o fetita care avea suzeta si mi-a spus ca vrea si ea suzeta. I-am cumparat cu conditia sa nu isi mai suga degetul. Si suzeta are voie sa o suga doar acasa. A acceptat. A supt suzeta vreo 2 luni, iar eu nu i-am schimbat-o, s-a rupt si s-a deformat, deci nu mai avea forma degetului.
Intre timp eu, sotul, bunicii si alti copii i-am tot spus ca e fetita mare si nu e frumos sa mai suga suzeta.
Intr-o vineri mi-a spus ca mai suge 2 zile suzeta si apoi renunta. Duminica a renuntat.
Acum avem probleme cu somnul, daca se trezeste adoarme foarte greu la loc, dar cu timpul se va rezolva si aceasta problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

David a supt suzeta de la 2 zile pana la 1 an...Si a renuntat singur la ea...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess4u2000 spune:

Baietelul meu are 1 an si opt luni si e f. atasat de suzeta. As vrea sa-l pot dezobisnui, dar ma tem ca nu o sa pot curand. Voi cum ati reusit?
Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Eu intre deget si suzeta am ales sa-i dau suzeta. Pe asta o mentzin mai usor curata si sper sa-l pot dezobisnui mai usor de ea...
Avem 1 an si o iubim pe Suzi (asta e suzeta)!!!
Mai aiurea este ca de vreo saptamana suge si degetul si suzeta..Adica le baga pe amndoua odata in gura...

Mia, mami de ROLAND (18 noiembrie 2004)

Mergi la inceput