Ce gatim azi ????????(20)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Socata, supa cu galuste de curcan si chiftelute marinate:)

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

slakje-ce aia KWARK?Sa fac si eu supa,ma duc si eu la Aldi,dar aici e alta limba


decu fundita

Iaca poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

emaaimee pana iti raspunde slakje iti zic eu asa cam popular ce inseamna...in franceza este "fromage frais" in germana "frischkasse" si in engleza cand am tradus mi-a iesit un fel de "fresh cheese" ideea este ca poate fi branza de orice fel, de capra, oaie, vaca...ideea este ca este un produs intre dairy si cheese

uite aici ce am gasit pe net:
K w a r k ( Q u a r k ) – Closely related to cottage cheese but with a smoother rather than curdled texture. Excellent for cooking and with less that 1% fat. Very suitable as a spread on bread instead of butter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Pune si tu ceva smantana acolo, io pun KWARK ca pe asta am pus mana cand am fost la cumparaturi, si asta-i asa gros tare xca smantana romaneasca si nu-i acru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

eu am facut azi o pizza fara blat, reteta de la voi-din 2 oua- a fost f buna,iar acum pt seara fac o supa crema de morcovi si telina, cu crutoane.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

quote:
Originally posted by slakje

quote:
Originally posted by country girl

Tot pentru Slakje, pliiiz reteta supei tale vrajitoresti...
sarumanaaaaaa



poze cu "Zmeoaica"



supa e foarte simpla, un doi e gata si e si usoara, numai buna pt zilele astea friguroase de iarna.

Cureti vreo 4 catei de usturoi mari(asta-i cantitate asa, pt o oala de supa nu prea mare) , ii tai felii(nu exagerat de mici, nu-i toci) intr-o oala, cureti vreo 2 cepe potrivite, le toci marunt, le adaugi in cratitza, vreo 2 morcovi mari de iarna tocati felii asa nu prea mari, nu prea mici,adaugati in cratitza, vreo 2 paprika, tocati si adaugati in cratitza. Pui putin ulei(f putin asa pe fund) si le lasi putin toate impreuna la calit(mesteci intre timp), nu mult, numai sa-si lase putin asa miros impreuna, apoi adaugi apa, putin piper, boia si 3 cuburi de concentrat de pui cumparat din ALDI(este foarte bun si foarte ieftin, mie cel din Aldi imi place cel mai mult), o frunza de dafin si niste tarhon, asta-i baza, si lasi sa fiarba la foc potrivit, sub capac asa intr-o rana, nu de tot acoperita cratitza.

Cand sunt fierte legumele adaugi cartofii taiati cuburi nici prea mari, nici prea mici, dar inainte scoti asa cam un polonic de supa intr-o cana si o lasi putin sa se raceasca.

Cand si cartofii sunt aproape gata amesteci supa din cana care intre timp s-a racit putin cu vreo 3 linguri mari de supa de KWARK (io asta folosesc ca-mi place ca-i gros) pe care eu il cumpar tot din Aldi si un ou, le freci bine cu furculitza si adaufi asta la supa, mesteci bine cu lingura de lemn si mai lasi 1, 2 minute la fiert.

E gata, o iei jos de pe foc si o servesti cu ardei iute din borcan, sau cu ceapa rosie frecata cu sare si putin suc de la ardeii iuti din borcan, sau cu baghete unse cu unt cu mirodenii.Supa usoara si buna pt iarna.Tarhonul ii da un gust si un miros....

Potfa buna!

Lena: nu stiu ce carne ai avut, dar daca ti-au iesit tari cred ca le-ai prajit de le-ai inebunit, trebe lasate nu prea mult, ca altfel se intaresc.Eiu nu ma complic cu uleiuri speciale, prajesc in ulei simplu de floarea soarelui, snitelele, carnitza.







Iepuras cu oki albastri, multam pentru retzeta. Suna delicios. Promit ca dupa fasolea cu ciolan (deh, topicul de mai aku o saptamana de la generale m-a innebunit ), vine randul supei de cartofi cu tarhon.
Sara buna si WE placut!



poze cu "Zmeoaica"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Slakje, ciorba mea aita de pui seamana tare mult cu ciorba ta de cartofi (si in aia se pun cartofi), singurele diferente fiind:puiul si smantana frantuzeasca pe care le adaug eu (e interesanta ideea ta cu kwarkul).Eu folosesc smantana frantuzeasca pt ca imi place mai mult la gust, e mai groasa si seamana cu cea romaneasca (o iau de la piata sau de la Makro; la ultima locatie o gasesc in cutii de 1kg).
Cu kwark (Lena a explicat foarte bine ce e) se pot face si tarte minunate cu fructe (mai sunt si super rapide pe deasupra).Dintr-un amestec de biscuiti sfaramati si unt topit se face "blatul" necopt (cam un pachet mare de biscuiti si 100g unt topit). Amestecul asta se pune pe fundul unei forme de tort detasabile si se uniformizeaza cu ajutorul partii bombate a unei linguri. Dintr-o cutie de 500g de kwark +300 ml frisca+8/10 placute de gelatina dr Oetker+zahar dupa gust+fructe la alegere (fie proaspete, fie din compot, gem, fie din acelea cu sos grosut, gata pregatite pt umplut tarte sau strudele)+coaja de lamaie+zahar vanilat se face umplutura tartei care se toarna peste blatul de biscuiti si se pune la frigider pt 3 ore. La final se decoreaza cu fructe/fructe+frisca.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

lena si slakje-multu'E si aici fromage frais de la yoplait si cottage cheese.Dar la noi se gaseste si smantana groasa tot de la yoplait-creme fraise.


decu fundita

Iaca poze POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Salata caprese cu somon si sotul isi mai ia si altceva de la take away ca are


decu fundita

Iaca poze POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

Supa de pui, snitele cu cartofi pai.

MG

Mergi la inceput