Nunta in Iasi (9)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna ziua,
Ce fac fetele mele dragi?
Uite ca pot ajuta pe cineva din Iasi...Racine!
Pai eu iti spun asa...in Bucuresti gasesti de toate, si frumoase si urate si scumpe si ieftine. E ca peste tot, doar ca paleta e mai larga. Pt preturi mai mici iti recomand sa mergi pe Lipscani. Acolo sunt de toate si mai ieftine.Magazine mai ieftine (ca pret) mai sunt pe langa Cocor. Eu invitatiile le-am luat de pe splai, dar nu stiu cum sa-ti explic, pt ca magazinul e "ascuns" si pt un "nebucurestean" e greu de gasit. Dar daca vrei, ma pot intalni cu tine vinerea viitoare si iti arat exact despre ce e vorba. Dar pt cocarde Lipscaniul e ok..frumushele si preturi decente.
Daca te pot ajuta cu altceva(mai concret) spune-mi. Eventual sa-ti dau telefonul meu pe pm si sa ne auzim cand esti in Bucuresti.
Va pupic pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Darria, oricum mie imi place, deci nu strica daca ramane o sticla acolo... Dar daca pun de asta, nu mai pun tuica, nu??? Nu stiu, dar mi se pare asa, nu stiu cum sa zic, ca la tara, cand e vb de tuica la nunta...
Si in Metro cat e sticla??? Este si in Billa, sa vad unde e mai convenabil. Desi as lua de undeva cu bonuri de masa, ca de-astea se dau la noi de Craciun. Si macar cu bautura asta sa imi iau de-o grija...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!

Mergi la inceput

Darria, dar votca a fost in pahare de la inceput, la tine, sau cum??? Si Garonne cand?

E si maine o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Ralu: nimic nu este obligatoriu, te poti orienta si pui pe masa ce vrei. Dar sa tii cont ca unii invitati prefera bauturile tari iar altii bauturile mai slabe, ca sa impaci si capra si varza e bine sa ai din fiecare.

Daca tu vrei sa ramai doar la garone trebuie sa maresti cantitatea. De ce sa nu mearga tuica daca e de calitate? Adica sa nu fie din aia "puturoasa". Te referi la votca sau la tuica facuta in casa?

Chiar ca nu mai stiu cat costa sticla, am uitat din vara. Cu toate ca mai am facturile pe undeva, nu am facut nici acum o listuta cu tot ce a trebuit, adica cu cheltuielile - nu mai stiu cat a costat fiecare. E posibil sa gasesti mai ieftin in Bila(stiu ca unele produse au preturi mai mici).

Uitasem de cafea, daca poti sa o iei si pe asta acum: la 125 pers. cate 2 cafele mici tb. 2 kg cafea. Noi am luat 3 kg ca am vrut ca prima sa fie dubla. A fost Jacob's din aia la pachete verzi de 250gr. Am vrut ceva mai bunut(lavatza) dar iarasi am fost sfatuiti ca nu are rost sa dam banii pe ea ca omu nu apreciaza si nu toti vad diferenta. Iti mai spun, la cantitati si bautura asculta ce spune Tatiana, ca are experienta.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Am vazut mai tarziu al II-lea mesaj ca am avut un pic de treaba de cand am vrut sa raspund pana am expediat mesajul.
In momentul cand au sosit invitatii pe masa a fost asa: garone si votca puse in pahare; vinul si spumosul in cani din sticla iar paharele langa. Paharele erau umplute de chelneri sau de catre invitati.
La sosire invitatii isi luau paharele cu sampanie la masa, care au fost luate mai tarziu, spalate iar la tort au fost aduse iarasi.
Apa si sucurile - au fost puse sticlele direct pe masa - nu aveam cum sa le punem in cani de sticla.
Berea a fost adusa la jum. nuntii(exact asa, in cutii, doze, cum vrei sa le zici) iar cafeaua pe la inceput si pe la mijloc.
Apropo de bere: rest. are dozator dar sa nu pui bere la dozator chiar daca e de calitate ca e cam aiurea la nunta sa fie bere la dozator. La fel e si cu berea la butoiase.
Noi am fost tentati la inceput dar apoi am zis ca e aiurea si nu am facut asa.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Merci, Darria, am inteles!
Eu ma refeream, intr-adevar, la tuica de aia scarboasa, facuta de nu stiu ce betivan de pe la tara (de unde AR VREA socru-meu sa aduca--afaceri de-ale lui, ceea ce nu vom accepta sub nici o forma). O votca buna merge. Sau un coniac, desi nu prea stiu de care...

O sa ma duc sa vorbesc cu d-na Tatiana prin ianuarie, dupa Sarbatori, ca acum nu mai are sens sa o bat la cap degeaba.

Iar cafeaua, la mine este inclusa in meniul lor... Deci nu o mai cumpar eu, nu???

E si maine o zi!

Mergi la inceput

Darria, eu am fost la nunta (Restaurant Cotnari), unde berea a fost la dozator si fiecare se ducea si isi lua cand voia... Nu a fost nici o problema. Si bere: cate o doza de om???

E si maine o zi!

Mergi la inceput

Ralu, daca e tuica din aia de care spui, ca se poate face si la casa dar buna, mai bine nu. Mai bine dai banii pe votca, ca tot voi platiti.
Daca este cafeaua inclusa in meniu, nu tb. sa o mai cumperi - la noi nu a fost inclusa ca asa am vrut noi.

Bere la dozator: noi nu am vrut la dozator ca era cam aiurea, mai bine sa aiba omul pe masa decat sa mearga la dozator. Noi am luat cate 2 cutii(0,5l fiecare) de persoana. Bineanteles ca nu s-a consumat toata: o parte au baut-o, o parte au luat-o acasa(la plecare) si cu o parte am ramas noi.
La bani nu e mare diferenta intre cea la dozator si cea la cutii, acuma depinde si de care bere este dar e mai fainut la cutie(la fel si la cea de la butoiase). Acuma fiecare procedeaza cum vrea si cum crede ca e mai bine.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Multumesc, Darria de sfaturi!

E si maine o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racine spune:

Buna fetelor
Multumesc SunSmile pentru informatii. Lipscaniul si zona Cocor le cunosc si data trecuta cand am fost la Bucuresti am vazut multe magazine, dar nu am intrat fiindca nu am avut prea mut timp. Dar de data asta sper sa am timp si de cautat. Si in ceea ce priveste rochiile de mireasa am vazut cateva dragute in zona dintre Biserica Sf Gheorghe si magazinul Unirea.
mmc_nd. Tu ai luat tot de la Casa Boiereasca? Ai adus doar vinul si tortul?
Va pup si va urez week-end placut

Mergi la inceput