Fetele din Japonia cele mai gatiti sotilor vostri?
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
madi-ren spune:
Dolphin legat de obento,am si eu o intrbare;Sotului tau i plac preparatele congelate[reto shiokuhin]? Eu sotului meu i pun prep.congelate:katsu;shiorompo;hamburger;pui[karage],ebi frie,legume,etc,iar peste si misoshiru in fiecare zi.Cateodata i fac si rulda din ou cu dashi + carnaciori prajiti,iar cateodata i mai pun ce ramane seara[nokori mono]:yakiniku;ghioza;nira lebar,etc. Iti doresc mult succes
GANBARIMASHIO NE
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dolphin9913 spune:
MADI eu mai mult prepar pt obento nu prea cumpar reto syokunin. Si tot asa daca ramane seara mai fac.
Azi i-am facut syogaiaki cu legume si isi mai ia la el si suito cu mugichea facut de casa.
ii mai fac SOBOR si altele .......
POZICI
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
shian spune:
Buna gospodinelor!
Eu n-am mai gatit nimic de vreo cateva zile,asta excluzand papa lui Shion...
Vorbeam odata cu Eli si ii spuneam ca am gatit saba miso(saba no miso-ni).N-am fost atenta daca a postat cineva reteta,(daca da ,scuze),am s-o postez si eu inca odata...
Ingrediente:-saba(macrou)
-1/2naganegi
-putin ginger
-miso(de preferat hatcho-miso,dar poate fi folosita oricare ...)
-apa cu putin dashi
=sake
-zahar
-mirin
-soy sauce
Se taie saba(o 1/2 se taie cam in trei buc.).Intr-o oala de aluminiu(de preferinta),se pune apa cu dashi si se pune la foc mai mare.Cand incepe sa fiarba ,se adauga ginger-ul taiat marunt si zaharul,apoi saba cu partea carnoasa in jos.Se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa fiarba cca2-3 min.
Dupa ce au trecut cele 3 min,se adauga mirinul si soy sauce-ul,se da la foc potrivit si se mai fierbe pentru inca2-3 min.
Cand lichidul a scazut putin,se opreste focul si se dizolva pasta de miso,dupa care se pune iarasi la foc potrivit inca 1-2 min.Se misca oala tot timpul pentru a nu se prinde ,iar la sfarsitul celor doua minute va iesi o minunatie.Pofta buna!
A facut cineva chawan-mushi ?Daca da,dati-mi si mie reteta va rog!
Devylla,imi pare rau pentru bunicul tau!Multa sanatate !
Anca & Shion
http://community.webshots.com/user/shian124
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RIARA/RIARA.jpg)
RIARA spune:
NU-i nici o problema,mersi mult,m-ai salvat Am intrat cu gindul "daca inca nu s-a indurat nimeni de mine sa scrie reteta ,il arunc pe geam" si .iar surpriza...
Hanako chan,daca ai timp ,scrie orice reteta ai...eu cred ca ne mai inspitam si la altceva daca vedem scris pe alb,nu?
Ma duc sa cumpar moyashi,de un' sa stiu ca-i cu moyashi?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
devylla spune:
Fetelor multumesc!Sper ca bunicul meu sa fie sanatos si sa il tina D-zeu in viata pana isi va vedea si stranepotii din partea mea.Si sper sa fie asta doar o perioada mai proasta.
poze noi
bubulinele
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
rinosuke spune:
karagesake1/2,shoyu1/4,1lingura shoga(rasa si stoarsa)pun si bucatile de pui si le las in 30min.se scurg bine,si se dau prin KATAKURIKO(komugiko=faina) apoi se prajesc.(shoyu si sake,in cana lor masuratoare)si mai fac niste racisori cu smantana.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
devylla spune:
Ok fetele a-ti fost vretnicute si am avjuns la partea a doua,de acuma continuati aici:www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66079" target="_blank">cap 2
poze noi
bubulinele
"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)