Merci Christel!
Raducu,pai Lara primeste si aici alocatia lunara de 158€ ,deci se pare ca alocatia din RO nu mai poate fi luata... Asa ma gandeam si eu. E-adevarat ca nu sunt multi dar adunati intr-un cont in cativa ani se strangea ceva..
Mama de
Lara Celine
Uite un lucru de care habar nu aveam!Fiica-mea a primit alocatie aici pina la 3 ani,iar de atunci nu mai primesc nimic.Va intreb insa,cum dovedim ca copilul nu primeste alocatie aici?
Merci
Noi am intrebat la protectia copilului cand am depus dosarul daca avem dreptul la alocatia din Romania si ne-a spus clar ca avem dreptul(i-am explicat situatia noastra), altfel iti dai seama ca nu ne riscam sa pierdem alocatia de aici.
Poate mai scriu si alte fete din strainatate sa ne spuna daca ele iau alocatia din tara pentru copilasi.
Ioana,daca ai vreo lege unde scrie de suspendarea alocatiei pe timpul cat copilul nu este in tara, da-ne si noua un link ceva, unde putem citi.
quote:
Originally posted by raducu
Alocatia se primeste din urma doar daca depui dosarul pana implineste copilul trei ani. Daca nu, primeste de la data depunerii cererii.
Orice copil cetatean roman beneficiaza de alocatie pana la 18 ani. Exista totusi o suspendare in cazul in care copilul se afla in alta tara si primeste din tara respectiva(ceea ce ar fi de dorit decat amaratii aia de 220 mii lei de la RO).
Succes!
Ioana, Raducusi Bianca