ajutooooooooor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Marius te rog lamureste-ma si pe mine , ca tot nu -mi este ceva clar.
Repet, eu am nascut in 4 sept.2005 , in sept 2004 am lucrat cu norma intreaga, in oct.2004 cu cate o jumatate de norma la doua firme diferite, in noiembrie , decembrie si ianuarie la o singura firma cu jumatate de norma iar incepand cu februarie cu norma intreaga. Deci ma gandesc ca lunile noiembrie, dec. si ian. nu se considea intregi din moment ce vechea lege era inca valabila, dar nu se iau deloc in considerare asa cum am crezut eu , adica doua luni ca si una? In august am intrat in prenatal.Prenatalul se numara la cele 10 luni?
Sunt speriata rau, ca am imprumutat niste bani bazandu-ma pe indemnizatie si e vai de mine daca nu o sa o iau.

monika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La momentul solicitarii CIC se aplia legislatia din acel moment nu cea anterioara. Daca maine soliciti CIC se vor aplica prvederile legale de maine. Deci ai dreptul la CIC.

Ai nascut in 09.2005 singura intrebare care ramane este daca in perioada 09-2004->09.2005 ai cel putin 10 luni asigurate (cotizate) indiferent de norma de lucru. Raspunsul este DA. Prenatalul intra si el in calcul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikiriki spune:

Marius,
atunci in cazul meu cum este???
Te rog mult sa ma ajuticu un raspuns!!!!!!!!

Kikiriki 25+ si Luanna

Kikiriki

Mergi la inceput

Marius, multumesc, atunci am mai mult de 10 luni, am lucrat tot anul si chiar si inainte de sept.2004. Chiar si atunci cand am lucrat numai 4 ore , am avut salariul mai mare decat cel minim pe econonmie, dar asta nu a contat si nu conteaza.DEci am cotizat destul.MULTUMESC

KiKirikidaca eu iau inseamna ca si tu iei!

monika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uneori_om spune:

In aceste conditii(11 luni lucrate cu 1/2 norma din octombrie 2004 pana in septembrie 2005) ,prevederile alin.1,al art.103 din Codul Muncii se aplică pentru perioada de timp ulterioară datei de 05,07,2005, sau intra si perioada in care am cotizat eu? Pentru ca unii zic ca nu am îndeplinită condiția de stagiu de cotizare,prevăzută de alin. 4 al art.98 din Legea nr. 19/2000, modificată și completată. altii ca am. E o intreaga harababura.Parerea ta care este?
Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ma bag si eu cu o problema pe care o am si eu si vad ca nu am primit raspuns.In ordonanta din 3 noiembrie, la punctul 6 scrie ca drepturile sunt "pentru primele 3 nasteri". Nu scrie absolut nicaieri ce se intampla la urmatoarele nasteri. Eu am intrebat si pe forum si n-am primit raspuns, am trimis si un mail la Ministerul Muncii si tot nu am primit raspuns. Din cate am inteles mamica initiatoare a acestui subiect este la a patra nastere. Deci....?

Mergi la inceput

Gabriela banuiesc ca pe Marius l-ai intrebat dar totusi iti spun si eu ceva pt. ca ne aflam intr-o sitoatie asemanatoare (uite-te ce mi-a raspuns mie Marius)Acuma se aplica legea actuala, deci e ca si cum acel articol nu ar fi existat, asa ca avem dreptul la indemnizatie. Tu cand ai nascut? in septembrie? Eu ar trebui sa iau banii in 9 dec.Am emotii, sper sa nu mi se faca probleme.

monika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uneori_om spune:

Da pe Marius l-am intrebat deoarece am vb la CNPAS si mi s a spus ca intr;adevar s-a abrogat legea dar ca se considera stagiu complet doar ce e cotizat dupa 03 iunie 2005 nu si ce am cotizat eu anterior. Cum e de fapt Marius? Si tot o intrebare pentru Marius ar mai fi. Daca am cotizat cu jumatate de norma se iau in consideratie ultimele 12 luni anterioare nasterii sau ultimele 24 luni?
Si va rooooooooogggggg sa mi raspundeti ca nu mai pot sa stau in incertitudine. Cum o fi o fi dar sa stiu un raspuns.
Mercic
Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Este foarte important CAND solicitati CIC, pentru ca se aplica legea in vigoare la acea data. Deci daca solicitati in 31.12.2005, veti primi CIC si pt al 4-lea copil, daca solicitati dupa 1.1.2006, nu veti primi.
Atentie ca daca cererea nu este solutionata pana la 31.12.2005, conditia de stagiu devine de 12 luni in loc de 10!

Sper sa nu dau informatii eronate, mai bine mai intrebati.

Mergi la inceput