Plätzchen

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Ca sa nu fie suparare, m-am stresat sa le traduc si le postez acum si nu maine. Sper sa nu fi gresit la tradus, dar mai mult ma gandesc ca poate am gresit la exprimare, asa ca scuze. Va doresc sa va iasa bune si gustoase. Plätzchen se tin in cutii (bineinteles ce mai ramane dupa ce sint gata), ca asa isi mentin gustul mai bine.


Biscuiti spritati de vanilie

500 g faina
250 g unt
250 g zahar
1 ou
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf copt
Se amesteca si se formeaza un aluat care se da prin masina de spritat. Se coc la 180°C aproximativ 10 minute, sa fie deschisi la culoare. O parte din biscuite se unge cu ciocolata.



Inimioare de unt

aprox. 80 – de fapt 40 buc.

140 g faina
140 g unt
70 g migdale macinate
70 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
ptr a lipi inimioarele se foloseste gem de zmeura sau capsuni
zahar pudra ptr decor
Se amesteca toate ingredientele, se lasa ½ ora la frigider la racit. Se intinde aluatul subtire si din el se taie cu forma inimioare. Se coace la 175°C intre 5-10 minute, sa nu fie ars.
Gemul se incalzeste si se freaca omogen, inimioarele coapte se ung cu gemul inca caldut si se lipesc. Apoi inimioarele se acopera diagonal cu o hartie si se stropes pe partea libera cu zahar pudra.


Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Asta e reteta cu Zimtsterne.

Zimtsterne = Stele cu scortisoara

Zutaten für ca. 50 Stück = ptr 50 buc
250 g Puderzucker = 250 g zahar pudra
3 Eiweiß = 3 albusuri
1 TL Zitronensaft = 1 lingurita zeama de lamaie
2 gestr. TL Zimt = 2 linurite rase de scortisoara
1 gestr. TL abgeriebene Schale von 1 Zitrone = 1 linurita rasa cu coaja de lamaie razuita
350 g gemahlene Mandeln = 350 g migdale macinate
Puderzucker für die Arbeitsfläche = zahar pudra ptr spatiul de pregatire
Mehl für den Ausstecher = faina ptr formele de taiat
1 kleine Gefrierbeutel = o punga mica de congelator
Backpapier = hartie de copt

Den Puderzucker sieben. Eiweiß und Zitronensaft mit den Schneebesen des Handrührgerätes steif schlagen. Danach weiterschlagen, dabei Puderzucker nach und nach einrieseln lassen.
1/3 Eischnee abnehmen und in einem Gefrierbeutel füllen und den Beutel verschließen. Zimt, Zitronenschale und Mandeln mischen und unter den übrigen Eischnee heben. Den Teig auf der mit Puderzucker bestäubten Arbeitsfläche ca. 1 cm dick ausrollen. Etwa 5 cm große Sterne ausstechen. Dabei den Austecher zwischendurch in Mehl tauchen. Restteig immer wieder zusammenkneten.
Sterne auf 3 mit Backpapier belegte Backbleche legen. Vom Gefrierbeutel eine Ecke abschneiden. Eischnee auf die Sterne spritzen und mit einem Messer glatt streichen. Bleche im heißen Ofen bei 150°C ca 15 min. backen.

Zaharul pudra se strecoara. Albusurile si zeama de lamaie se bat cu mixerul (suna comic, dar nu stiu sa ma exprim mai bine) teapan. Apoi se adauga incet zaharul pudra. 1/3 din amestec se ia si se umple in punga de congelator si se inchide punga. La restul aluatului se adauga scortisoara, coaja de lamaie si migdalele. Aluatul se intinde pe masa de lucru cu grosime de 1 cm, masa de lucru pregatita cu zaharul pudra. Se taie cu forma stele de marime 5 cm. Forma se da din cand in cand prin faina. Restul de aluat se framanta din nou.
Stelele se pun pe 3 tavi cu hartie de copt. Se ia punga de congelator si se taie un colt. Se pune aluatul pe stele si cu un cutit se intinde. Se coace la 150°C cam 15 minute.


Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


fetelor, mai scrieti ca ma intereseaza.

Vin si eu cu o intrebare : de unde va procurati in Germania forme de prajituri ? Ce magazine ?
(aici in Franta nu se prea fac fursecuri si forme de taiat am exact 6)
As da o fuga in Germania sa caut ustensile de bucatarie.


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

Himmelsduft
multumesc mult pentru traduceri ! chiar a meritat sa "bat din gura", ca retetele suna superbine. mai ales ca nici mie nici sotului meu nu ne plac prajiturile cu crema, ci preferam genul asta de biscuiti/fursecuri !
chiar o sa incerc din retete !
multumesc mult din nou !!!

si nu'ti face probleme cu exprimarea. te exprimi foarte bine. si eu am stat cativa ani buni in strainatate, si stiu ce inseamna sa gandesti intr'o limba si sa trebuiasca sa te exprimi in alta

v'am pupat, si sa aveti un weekend placut !!!


ps: mamaaaaaaaaaaa ce pofta mi s'a facut de bunatati din asta... si in weekendul asta nu pot sa fac, ca plecam de acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Hallo fetelor!

Postez si alte retete de Plätzchen:

Vanillekipferl = Cornulete de vanilie ( preferatele mele!!!)

Zutaten für ca. 25 Stück = ptr 25 buc.

140 g Mehl = 140 g faina
25 g gemahlene Mandeln = 25 g migdale macinate
25 g gemahlene Haselnüsse = 25 g alune macinate
35 g Zucker = 35 g zahar
3 Päckchen Vanillin-Zucker = 3 plicuri zahar vanilat
1 Prise Salz = putina sare
1 Eigelb = 1 galbenus
100 g Butter = 100 g unt
ca. 40 g Puderzucker = aprox. 40 g zahar pudra
Mehl zum Ausrollen = faina ptr intins aluatul
Frischhaltefolie = celofan
Backpapier = hartie de copt

Mehl, Mandeln, Haselnüssen, Zucker, 1 Päckchen Vanillin-Zucker, Salz und Eigelb in eine Rührschüssel geben, Butter in Stückchen darauf geben und alles mit dem Knethacken des Handrührgerätes zu einem glatten Teig verkneten. Mit den Händen zu einer Kugel formen, in Folie wickeln und ca. 1 Stunde kalt stellen. Teig in ca. 25 Stück teilen und auf einer leicht bemehlten Arbeitsfläche zu Kipferln rollen und formen. Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen. Im vorgeheizten Backofen bei 200°C ca. 10 Minuten backen, so dass gerade die Spitzen bräunlich werden. Puderzucker sieben und mit dem restlichen Vanillin-Zucker mischen. Heiße Kipferl vorsichtig darin wälzen. Auf einem Kuchengitter vollständig auskühlen lassen.

In loc de alune macinate pun eu migdale macinate.

Faina, migdalele, alunele, zaharul, plicul de zahar vanilat, sarea si galbenusul vin intr-un valing amestecate, deasupra se adauga untul taiat in bucatele si se framanta toate (cu mixerul sau cu mana). Se formeaza o bila din aluat, se impacheteaza in celofan si se pune aprox. 1 ora la rece in frigider. Apoi se ia aluatul si se imparte in 25 de parti, si pe masa de lucru care e data cu faina se intinde aluatul si se formeaza 25 de cornulete. Se pun pe o tava cu hartie de copt. Duba de copt e deja incalzita si se baga in duba la 200°C si se coc cam 10 minute, numai varfurile sa devina putin coapte (maronii). Zaharul pudra se cerne si cu celelalte 2 plicuri de zahar vanilat se amesteca. Cornuletele calde se tavalesc prin zaharul amestecat. Pe un grilaj de bucatarie se lasa la racit.

Heidesand = Nisip de Baragan (traducere libera)

Zutaten für ca. 35 Stück = ptr. 35 buc.
100 g weiche Butter = 100 unt moale
50 g Puderzucker = 50 g zahar pudra
25 g Marzipan-Rohmasse = 25 g masa cruda de martipan
1 Päckchen Vanillin-Zucker = 1 plic zahar vanilat
abgeriebene Schale von 1/2 Zitrone = coaja rasa de la ½ lamaie
125 g Mehl = 125 g faina
1 Eigelb = 1 galbenus
3-4 EL Zucker = 3-4 linguri de zahar
Frischhaltefolie = celofan
Backpapier = hartie de copt

Butter, Puderzucker, Marzipan, Vanillin-Zucker und Zitronenschale in eine Rührschüssel geben und mit den Schneebesen des Handrührgerätes verrühren. Mehl darüber sieben und unterkneten. Eine Teigrolle (ca. 4 cm Durchmessen) formen, in Folie wickeln und am besten über Nacht im Kühlschrank ruhen lassen. Eigelb leicht verquirlen und die Teigrolle damit gleichmäßig bestreichen. Zucker auf eine Arbeitsfläche verteilen und die Rolle darin wälzen. In ca. ½ cm dicke Scheiben schneiden. Teigscheiben auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen. Im vorgeheizten Backofen bei 175°C ca. 10-15 Minuten goldgelb backen. Herausnehmen und auf einem Kuchengitter auskühlen lassen.

Untul, zaharul pudra, martipanul, zaharul vanilat si coaja de lamaie se pun intr-un vailing si se amesteca cu mixerul. Faina se cerne deasupra si se amesteca cu restul aluatului. Din aluat se formeaza un sul cu diametru de ca. 4 cm, se impacheteaza in celofan si se lasa peste noapte in frigider. Galbenusul se bate putin si se unge cu el sulul de aluat. Zaharul se intinde pe masa de lucru si sulul de aluat se tavaleste prin zahar. Se taie in discuri de o grosime de ½ cm. Discurile de aluat se pun pe o tava cu hartie de copt si se baga in duba la 175°C si se coc intre 10-15 minute auriu. Se scot afara din duba si pe un grilaj de bucatarie se lasa la racit.


Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Si aproape ca uitasem. Formele ptr Plätzchen se gasesc la magazinele alimentare si drogerii, mai ales in perioada asta. Sint unele de la firma Fackelmann (mama mi-a zis ca la Praktiker in Ro se gaseste firma asta), dar preferatele mele sint de la Tupperware, nu stiu daca gasesti asa ceva in Franta.

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Himmelsduft, merci. Tupperware vinde produsele si in Franta, dar nu in magazine. O doamna vine la tine acasa si-ti face o demostratie, tu inviti mai multe prietene si faci deci cumparaturile acasa. Numai ca eu nu am timp de asa ceva, ca lucrez.
Am notat numele de la firma nemteasca si voi cauta.




Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Ftelor va multumesc din suflet pt.retele posta si mai ales pentru cele incercate de voi.Eu am copiat retele incercate si am sa trec in bucatarie la aplicare peste 2 saptamani,incaodata multumesc din suflet
Un sfirsit de saptamana bun va doresc alaturi de cei dragi!

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Apropo de Tupperware, poate poti trece pe la femeile care vand produsele lor. Eu daca am nevoie de ceva sun la o tanti ce le vinde produsele, trec pe la ea, ma uit in catalog si comand. Nici eu nu am timp sa invit pe alti la mine acasa sa tinem demonstratie, dar nici sa merg la alti nu am timp. Sigur gasesti si de la Fackelmann asa ceva.

Celor care fac Plätzchen va doresc spor la treaba si sa va iasa taaare bune. Weekend placut,

Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

quote:
Originally posted by Mik


fetelor, mai scrieti ca ma intereseaza.

Vin si eu cu o intrebare : de unde va procurati in Germania forme de prajituri ? Ce magazine ?
(aici in Franta nu se prea fac fursecuri si forme de taiat am exact 6)
As da o fuga in Germania sa caut ustensile de bucatarie.


Mik.





Mik aceste forme la gasesti mai la toate magazinele unde gaseti chesti de casa adica de ex.azi eu am luat de la Kühn sau la Ihr Platz,defapt gasesti si in magazinele mari de mincare c-am la toate pasurile le intilnesti inperiaodata asta.Eu azi mi-am cumparat in forma de covrigel mic si i-mi plac saratelele de ex. sa le tai cu forma aceasta arata si bine si nu ma mai chinui sa le tai bastonase.Gasesti tot felul de forme din inox( ingeri,bradut,clopotel,ursulet...etc)bineinteles ca se ornamenteaza dupa ce se scot de la coptor cu tot felul

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput