Plätzchen

Plätzchen | Autor: Fabya

Link direct la acest mesaj

Un apel la fete si mai ales cele care sunt din Germania si au retete de plätzchen(fursecuri) facute de casa...si bine inteles sa fie buneee....anul asta vreau sa fac ceva in casa sa numai cumpar acelea la pachet.
Mii de multumiri!

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmyna spune:

draga fabya..

sa iti dau un tip.gasesti retete in revistele de la edeka nu stiu daca tu primesti werbung in posta dar sunt foarte utile si sunt in fiecare saptamana retete interesante..grüße von karmyna

carmenn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

quote:
Initial creeata de Fabya

Un apel la fete si mai ales cele care sunt din Germania si au retete de plätzchen(fursecuri) facute de casa...si bine inteles sa fie buneee....anul asta vreau sa fac ceva in casa sa numai cumpar acelea la pachet.
Mii de multumiri!

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''




plätzchen cu migdale. pot sa-ti trimit trimit maine reteta exacta si chiar in germana. astea le-am incercat, sunt bune.

si Lavendelherzen - astea urmeaza sa le incerc de Craciun, daca apuc.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

le zice, de fapt,

MANDELBISKUITS (32 Plätzchen)

150 g migdale decojite, 225 unt, 6 EL (linguri)zahar pudra (plus inca ceva pentru pudrat pe deasupra), 275 g faina, 10 picaturi esenta de vanilie, 3 picaturi esenta de migdale (sau coaja rasa de portocala sau de lamaie, pt cei care nu folosesc esente).

Se pregatesc doua tavi pentru copt cu Backpapier.
Migdalele se taie bucatele cu un cutit(sau cu Küchenmaschine, daca este). Untul moale si zaharul se amesteca cu mixerul, pana se topeste de tot zaharul. se adauga faina si amesteca in continuare, pana se incorporeaza.
la sfarsit, se pun esentele si migdalele taiate. se formeaza 32 de sfere din aluat, care se pun in tava cu o distanta de cca 5cm intre ele (eu, personal, le si turtesc, ca nu intotdeauna se lasa singure).
Se pun in cuptorul incalzit la 180°C, 20-25 min, pana se rumenesc putin. se scot si se lasa 2 minute in tava, dupa care se aseaza pe un gratar de bucatarie (sau orice altceva) si se pudreaza cu zahar.



CORNULETE CU NUCA (sau CORNULETE VANILATE)- superbune
(cred ca merge sa le dai si alta forma, daca vrei neaparat)

250 g faina, 200 g unt, 100 g nuci macinate, 70 g zahar pudra (+ inca ceva pt.pudrat).

untul moale se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina impreuna cu nucile macinate si amesteca cu mana pana se incorporeaza, fara sa se framante (daca untul e mai rece, la caldura mainii se inmoaie mai bine si se amesteca mai usor cu faina)

Aluatul se pune la frigider sa se intareasca putin (se poate lasa si de pe o zi pe alta, fara probleme)..
dupa ce s-a racit, din el se fac cornulete, care se coc la foc mijlociu, pana se rumenesc putin.
se tavalesc prin zahar pudra+vanilat, calde sau reci. (eu le trec calde, adera mai bine zaharul).




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

asta e mai complicata si n-am incercat-o inca (trebuie sa prepari intai Lavendelzucker, daca nu e de cumparat de-a gata, plus ca iti mai trebuie si flori proaspete de levantica, chit ca, eu cred ca se poate si cu uscaturi):

LAVENDELHERZEN - INIMIOARE CU LEVANTICA (ies 40 buc.)

225 g faina (+ ceva pt. bestauben), 25 g unt, 75g Lavendelzucker*** sau zahar obisnuit, 1 ou mare, 1 EL flori uscate de levantica, taiate marunt (eu am cumparat, spre surpriza mea, dintr-un DM in Budapesta, de la raftul cu ceaiuri).

pentru decorare: cca 4 EL zahar pudra, cca 1 TL apa, cca 2 EL flori proaspete de levantica (poate poti sa le cumperi in ghiveci si le recoltezi de acolo)

(***Lavendelzucker
500g zahar, 125g flori uscate de levantica, se mixeaza intr-o Küchenmaschine, se pun intr-un borcan ermetic si se lasa 10 zile, dupa care se cerne amestecul de flori, iar zaharul aromat se pune la pastrare intr-un recipient inchis tot ermetic)

prepararea:
se pregatesc 2 tavi pt. copt cu Backpapier.
se pune faina intr-un castronas, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu mana pana se incorporeaza; se adauga zaharul simplu sau Lavendelzucker-ul.
oul se bate putin si se amesteca cu florile uscate(1 EL), si se toarna peste compozitie.. se framanta pana se obtine un aluat omogen.
se intinde o foaie de cca 5 mm grosime si se taie inimioare cu o forma trecuta intai prin faina (ca sa nu se lipeasca).se pun in tava si se inteapa fiecare deasupra.
se pun in cuptorul incalzit la 180°C si se coc 10 min, pana se rumenesc putin.

se scot din tava si se aseaza pe un gratar sa se raceasca. cand s-au racit de tot, se decoreaza:

se cerne zaharul pudra intr-un bol, se adauga apa si se amesteca pana se obtine o pasta lucioasa (eventual se mai adauga apa, ca sa fie ca o smantana subtire). cu o lingurita, se stropesc inimioarele cu glazura si se presara imediat cu florile proaspete de levantica.
se lasa sa se usuce minim 15 min.

se pot pastra intr- o cutie inchisa (sau pe masa, sub un Glasglocke) cca 4 zile (cred ca din cauza florilor proaspete).


inca nu stiu cat sunt de bune, dar de frumoase is tare frumoase!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Astea sint retete testate de mine, si nu le-am mai tradus in romana. Daca vrei retete mai multe gasesti pe site la Südzucker, la retete.

Vanille-Spritzgebäck

500g Mehl
250g Butter
250g Zucker
1 Ei
1 P Vanillezucker
1 TL Backpulver
dieser Teig geht ganz gut durch den Fleischwolf und ich finde sie auch wirklich besser gespritzt, weil sie knuspriger sind als ausgestochen, eben wegen den "Spitzen".
Auch backen bei 180°C ca 10min, schön hell
diese schmecken ganz besonders gut mit Schoggi, Vollmilch genauso wie Zartbitter.




Butter-Herzchen

ca 80 bzw 40 Stück
140g Mehl
140g Butter
70g geschälte, gemahlene Mandeln
70g Zucker
1 TL Zitronensaft
zum Zusammenkleben Himbeermarmelade,
Puderzucker zum Verzieren
Alle Zutaten verkneten, ca 1/2 Stunde kalt stellen.
Dünn ausrollen, Herzchen austechen
175°C 5-10min goldgelb backen
Marmelade erhitzen und glattrühren, die Hälfte der Herzchen auf der Rückseite mit der warmen Marmelade bestreichen, zusammensetzen.
herzen diagonal mit Papier abdecken und mit Puderzucker bestäuben.


Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Mai am si alte retete de Plätzchen, de exemplu Vanillekipferl, Spekulatius, Zimtsterne etc. Daca are cineva interes sa imi scrie si o sa le postez. Va doresc o zi buna si viel Spaß beim backen.



Himmelsduft

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

quote:
Originally posted by Himmelsduft

Mai am si alte retete de Plätzchen, de exemplu Vanillekipferl, Spekulatius, Zimtsterne etc. Daca are cineva interes sa imi scrie si o sa le postez. Va doresc o zi buna si viel Spaß beim backen.



Himmelsduft





io! adica pe mine ma intereseaza, mai ales cea pt. Zimtsternen.
mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

COMPLETARE LA LAVENDELHERZEN

am uitat sa scriu ca, inainte de a se baga herzen-ele in cuptor,
oberfläche-ul se einstechen-este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

quote:
Originally posted by Himmelsduft

Astea sint retete testate de mine, si nu le-am mai tradus in romana. Daca vrei retete mai multe gasesti pe site la Südzucker, la retete.

Vanille-Spritzgebäck

500g Mehl
250g Butter
250g Zucker
1 Ei
1 P Vanillezucker
1 TL Backpulver
dieser Teig geht ganz gut durch den Fleischwolf und ich finde sie auch wirklich besser gespritzt, weil sie knuspriger sind als ausgestochen, eben wegen den "Spitzen".
Auch backen bei 180°C ca 10min, schön hell
diese schmecken ganz besonders gut mit Schoggi, Vollmilch genauso wie Zartbitter.




Butter-Herzchen

ca 80 bzw 40 Stück
140g Mehl
140g Butter
70g geschälte, gemahlene Mandeln
70g Zucker
1 TL Zitronensaft
zum Zusammenkleben Himbeermarmelade,
Puderzucker zum Verzieren
Alle Zutaten verkneten, ca 1/2 Stunde kalt stellen.
Dünn ausrollen, Herzchen austechen
175°C 5-10min goldgelb backen
Marmelade erhitzen und glattrühren, die Hälfte der Herzchen auf der Rückseite mit der warmen Marmelade bestreichen, zusammensetzen.
herzen diagonal mit Papier abdecken und mit Puderzucker bestäuben.


Himmelsduft






hmmm... foarte interesante retetele... pacat ca majoritatea dintre noi nu pricepem nimica...
scuze, dar nu era vorba ca limba folosita pe DC sa fie romana ?

ca sa nu mai zic de faptul ca vin sarbatorile si poate si noi, cele mai putin cunoscatoare in ale limbii lui Goethe, am dori sa incercam ceva retete noi...

sper ca nu am suparat pe nimeni, si oricum, va doresc pofta buna !!!

acu' serios, daca aveti timp, poate ne traduceti si noua retetele. ca celelalte oricum suna super bine, si eu tare as vrea sa le incerc !
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Hallo!
bine ca nu va suparati, ca am scris pe germana. Le-as fi scris pe romaneste, dar nu am avut timp sa le traduc, dar promit ca maine le traduc si le postez.

Himmelsduft

Mergi la inceput