Returnare diferenta impozit

Returnare diferenta impozit | Autor: m34

Link direct la acest mesaj

Fiscul mi-a trimis o instiintare prin posta sa ma prezint la trezorerie la o anumita data sa imi ridic diferenta de impozit pe anul trecut. Calculele lor nu au inclus si deducerea pentru asigurarea pe apartament. In declaratiile fiscale solicitasem virarea banilor in contul de card, prin completarea rubricilor special destinate acestui scop.
Avand in vedere toate aceste lucruri, am refuzat sa imi iau o zi concediu pentru a sta la cozi la trezorerie si le-am scris (de doua ori) sa refaca calculele si sa imi returneze suma datorata in cont.
Desi au trecut peste 30 de zile (in curand se fac vreo 45) nu am primit nici un raspuns ?
Are cineva idee ce este de facut ? Cine ii controleaza pe indivizii de la circa financiara ?
Multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Din pacate, trebuie sa mergi personal la inspectorul care se ocupa de cazul tau, altfel astepti pana ti de ia.
Dar nu inteleg de ce te-au chemat la trezorerie pentru ca banii se trimit acasa prin mandat postal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Si eu am fost chemata la trezorerie... nici gind de trimis ceva prin mandat postal...

Pt. o problema oarecum similara am "sapat" pina am aflat numele inspectorului la care se afla declaratia mea de impunere si (cu greu) am obtinut ce ma interesa.

Daca n-ai sorti de izbinda cu inspectorul fiscal, posteaza aici te rog. Stiu ca exista o directie in Min. Finantelor care ii poate trage de urechi si stiu ca am nr. de telefon pe undeva...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Am reusit sa vorbesc cu inspetorul respectiv, dar de fiecare data ma tot intreaba ce acte am depus si cam atat, nu se misca nimic !
Cred ca au incurcat dosarele si actele din ele si acuma dau din colt in colt cu nesimtire.
Da-mi te rog nr de telefon respectiv; daca ai si un email ar fi si mai bine.
Pe site la finante sunt cateva adrese de email la care voi scrie, chit ca nu au si un email pentru muritorii de rand de pe urma carora isi iau banii.
Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Mi se pare ca depinde de suma de restituit daca ti-o trimite prin mandat postal sau te pune s-o iei de la trezorerie. Si eu am bifat si am trecut contul de card si tot m-au trimis la trezorerie (pentru 1.700.000), iar pe cumnatul meu l-au trimis la posta pt 160.000 lei !!! Cred ca au gresit pe undeva, dar cine mai sta sa piarda timpul pe la cozi ?

Exista cineva care nu a primit decizia de impunere? Ca eu am primit-o, iar sotul, desi depusa in aceeasi zi, nu a primit-o. Si pe numele lui erau si asigurarea la casa si cheltuieli cu reabilitarea termica a locuintei ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Eu i-am primit prin mandat postal,mi-a venit instiintarea acasa ca am de LUAT si ca NU trebuie sa ma prezint la Trezorerie;dupa nici o saptamana de la instiintare, postasul a sunat de 3 ori si mi-a adus suma de 370 RON.

DAR,nu am avut NIMIC de reglat,precum Mihai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Bogdanai, si sotul meu asteapta in continuare decizia de impunere. La fel ca si la voi a inclus in declaratie cheltuielile de reabilitare termica si asigurarea.
Stie cineva daca exista un termen limita pana la care ar trebui sa vina?

“If you treat people like idiots, they will behave according to the rules, and nothing else. But if you give them responsibility, they will know how to use it.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Din cate stiu eu termene avem numai noi, cei care platim impozite. Tot pentru noi sunt prevazute penalitati zilnice si amenzi in caz de intarziere etc, iar pentru ei nu...
Functionarii au in schimb obligatia sa ne raspunda la petitii in 30 zile, dar nu stiu exact ce se intampla daca nu o fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

Si sotul meu a primit instiintarea sa se duca la trezorerie in data de 29 nov. Nu s-a putut duce in ziua respectiva, s-a dus dupa 3 zile si l-au spus sa se duca la Admin.de sector sa se reprogrameze. Ii mai si spuneau tipele de la trezorerie ;"v-am asteptat pe 29, pana seara de ce nu ati venit ? " . La Admin. a mai completat o cerere,a specificat contul de card, a dus-o pe la 2- camere,la semnat si inregistrat, stat la coada 30 min si l-au reprogramat pe 26 ian. , in conditiile in care bifase pe fisa initiala rambursarea sumei pe card...nebunie maxima.
O colega, s-a dus din proprie initiativa la Admin. si a aflat ca are de platit impozit, in conditiile in care nu-i venise nici o instiintare acasa.
Pe indivizii de la Admin. nu-i controleaza nimeni, dar noi nu avem voie sa intarziem/gresim, ei da .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Si eu am primit instiintare, pentru 8 decembrie...nesmenata, nestampilata....parca vad ca o sa ma intoarca la financiar, ca mi-am schimbat si numele...pe nicaieri nu e deajuns certificatul de casatorie...trebuie sa schimbi toate contractele si sa achiti toate taxele de la capat...pasaport, buletin, carnet, permis...ba trebuie sa fac si analizele medicale pentru ultimele doua!!!!!Ca la examenul auto!

"Pesimistul este un optimist foarte bine informat" :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Eu m-am chinuit trei ani de zile sa imi actualizeze numele in baza de date. Pana nu am stat pe capul unei functionare si am vazut cu ochii mei ca actualizeaza informatia nu s-a intamplat nimic.
Si am pierdut o dimineata intreaga sa le explic ca nu am impozit de returnat deoarece nu sunt platitor de impozit si au deja toate actele care dovedesc asta.

“If you treat people like idiots, they will behave according to the rules, and nothing else. But if you give them responsibility, they will know how to use it.”

Mergi la inceput