OU 148/03.11.2005 / in MO nr 1008/14.11.2005

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceciliamocanu spune:

am shi eu o intrebare: oare declaratziile pe propria raspundere (sunt vreo patru)trebuie contzinute intr-una singura sau vom scrie patru declaratzii separate, fiecare pentru fiecare subiect?
(art.8, literele: f;g;h;i)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Carla_Tunde, dupa legea in vigoare anul acesta sunt intradevar 10 luni necesare dar si 42 de zile de concediu postnatal, numai dupa aceea ai putea sa soliciti indemnizatia, iar daca tu nasti peste o luna, nu ai cum sa mai efectuezi cele 42 de zile ca intram in 2006,nici daca ai naste azi , nu poti solicita anul acesta indemnizatia. Nu poti solicita indemnizatia, numai dupa ce nasti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Iepuras, nu cred ca poti in conditiile astea. Dar de ce vrei sa faci toate manevrele astea? Cine iti da tie atatea concedii medicale?

Mergi la inceput

Cecilia, buna! Noi ne cunoastem! Esti angajata la Axis! Eu ma ocup de personalul lor. Stiu ce probleme ai! Activeaza-ti PM-ul ca sa putem vorbi, daca vrei. Felicitari pentru bebe, sa fiti sanatosi amandoi! Ma uit mai tarziu sa vad daca mi-ai raspuns.

Mergi la inceput

Iepuras, mi-ai dat tema de gandire! Si m-am gandit si am ajuns la concluzia ca daca incepi serviciul si iei stimulentul si in timpul acesta are copilul o problema sau tu si ai medical, ce faci? Te apuci sa anunti pe la primarie? Hm, este o problema. Poate zice ceva prin normele de aplicare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anma spune:

Doamne,dar "astora" nu li se pare urgent,decat problema cu indemnizatia CIC????? Sunt atatea probleme in tara asta ce trebuiesc urgentate,in nici un caz CIC! In orice caz, cand e vorba ca statul sa dea bani, iti tot pune bete in roate! Iar formalitati...,iar cozi imense...SI ACELASI STIL COMUNIST! Cat de urat,mai ales ca este vorba despre!!!! Ar trebui sa le fie rusine! Ce sa mai zic? Bine macar ca ne dau banii( cine stie cand!)si mai putem sta langa bebelusii nostrii!Ar trebui sa se opuna cineva "astora"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

quote:
Originally posted by iepuras75

Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva: pe 4 dec 05 se termina concediul de maternitate, dupa care intentionez sa iau zilele ramase de CO 2005 si CM de boala pana la sfarsitul anului. Tinand cont de faptul ca nu vreau sa intru in CIC, incepand cu 1 ianuarie 06 vreau sa alternez CO 2006 (28 zile lucratoare-in CCM se prevede ca CO nu este afectat de CM) cu CM boala(90 zile) si CM pt copil bolnav (45 zile). Pot beneficia de stimulentul de 3 milioane pentru aceste luni in conditiile in care CM nu se impoziteaza?

Conditii de acordare a stimulentului:
Se acorda in perioada in care beneficiarii indemnizatiei realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit. In aceste situatii, plata indemnizatiei de 800 lei (in anul 2006), respectiv 600 lei (in anul 2007) se suspenda.

Am si eu o intrebare la ce ai postat tu, iepuras75 (cu riscul de a ma baga unde nu-mi fierbe oala): esti bolanava tu sau copilul? Ca in caz contrar nu inteleg de ce vrei sa iei atatea zile de concediu medical...

Mergi la inceput

Gangurici, banuiesc ca Iepuras are salariu mare si daca este in medicale ia mai mmulti bani decat pe cic. Alt motiv nu as vedea.
Anma, ce sa intelegem din mesajul tau?
''Doamne,dar "astora" nu li se pare urgent,decat problema cu indemnizatia CIC????? Sunt atatea probleme in tara asta ce trebuiesc urgentate,in nici un caz CIC!''
De aici reiese ca este atat de neimportanta problema cu cic si indemnizatia incat nu merita sa isi bata nimeni capul.
Iar de aici :
"In orice caz, cand e vorba ca statul sa dea bani, iti tot pune bete in roate! Iar formalitati...,iar cozi imense...SI ACELASI STIL COMUNIST! Cat de urat,mai ales ca este vorba despre!!!! Ar trebui sa le fie rusine! Ce sa mai zic? Bine macar ca ne dau banii( cine stie cand!)si mai putem sta langa bebelusii nostrii!Ar trebui sa se opuna cineva "astora"!"
ca ne compatimesti.
Bag de seama ca si tu ai copii si esti in cic si esti in aceeasi oala cu noi. Sau am inteles gresit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

"Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 1, respectiv la art. 2, contributia individuala de asigurari sociale de sanatate se calculeaza prin aplicarea cotei prevazute de lege asupra sumei reprezentand valoarea a de doua ori salariul de baza minim brut pe tara, garantat in plata, si se suporta de la bugetul de stat."

Asta scrie in lege. Sa inteleg ca din cei 800 RON nu se mai scade nimic? Eu in prezent iau 775 RON net. Nu am vazut fluturasul, pt ca banii imi sunt virati in cont si nu ajung decat ff rar la serv, dar am inteles ca se opresc oricum cotizatiile la CAS si la sindicat.

Am inteles bine sau sunt pe aratura rau?

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anma spune:

Draga Laura!!!!!!!!!!!
Decat [red]sa-si bata capul (guvernul="astora")[/red] in defavoarea noastra,mai bine lasau legea asa cum era! Era chiar atat de urgent sa ne puna pe drumuri,de au stat ei sa scoata O.U.G. 148?

Mergi la inceput