OU 148/03.11.2005 / in MO nr 1008/14.11.2005

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Tocmai am sunat si eu la Primaria sectorului 4 sa intreb de dosare.Intreb incepand cu ce zi din ian putem depune dosarele de CIC si imi raspunde ca nu se depun astfel de dosare la ei.Ii explic de noua lege,imi zice ca nici n-au auzit de asa ceva.E clar...Francesca eu asa inteleg urmatoarele articole:Constituie contraventie nerespectarea de catre angajatori a obligatiei de a înceta, la data de
01.01.2006, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita în baza Legii nr.19/2000.
plata indemnizatiilor pentru cresterea copilului restante, aferente perioadelor anterioare datei de 1 ianuarie 2006 se efectueaza de catre directiile teritoriale, cu respectarea termenului general de prescriptie. Daca asta inseamna altceva decat ca in ianuarie n-o sa primim banii pe decembrie de la servici va rog sa-mi spuneti.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Irina, multumesc, mie mi-a scapat articolul asa. Astia-s nebuni, noi din ce sa traim cateva luni pana rezolva ei problemele?
Parca la noi legile nu se fac cu capul. Si totul dureaza, dureaza, dureaza, ,,, numai cand isi maresc ei salariile nu dureaza, voteaza imedita.

monika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Se vor primi tot de la firma ceea ce spui tu este vb de banii care treb recuperati de firma.
In nota de la CNPAS scrie:
"NOTA Pentru indemnizatiile care se cuvin cu incepere de la data de 1.01.2006, incetează obligatia angajatorilor, respectiv a caselor teritoriale de pensii și agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, de a stabili/achita astfel de drepturi. "
Deci, numai indemnizatiile dupa 1 ian 2006 le vom lua de la primarii cu restul ne descurcam tot cu firmele.

Anisoara Corici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Pt Irina C: articolul de care te legi tu nu are legatura cu noi ci cu banii pe care treb sa-i recupereze firma de la CNPAS.
E sigur asta!

Anisoara Corici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Aha,multumesc fetelor,m-ati linistit,ca acum ma si gandeam ca o sa vad banii pe la sfantu'asteapta.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana81 spune:

Daca tot ati inceput cu atatea intrebari.. hop si eu cu una. Eu depun dosarul CIC din 19 decembrie, este ceva ce ar trebui sa stiu referitor la dosar, la plata banilor?! Mentionez ca intra sotul meu, deja a instiintat firma unde lucreaza.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana81 spune:

Daca tot ati inceput cu atatea intrebari.. hop si eu cu una. Eu depun dosarul CIC din 19 decembrie, este ceva ce ar trebui sa stiu referitor la dosar, la plata banilor?! Mentionez ca intra sotul meu, deja a instiintat firma unde lucreaza.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

si-acum vin si eu cu o intrebare: daca am cotizat doar 10 luni inainte sa nasc, asta inseamna adio indemnizatie?

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Diana, o sa depui 2 dosare cic, adica sotul tau. Pentru ca pana la sfarsitul anului banii se iau de la angajator care eventual ii recupereaza de la bass, iar de la inceputul anului viitor banii se iau asa cum deja stii, iar dosarele se depun la primarie. Dar in situatia ta nu ai ce sa faci.
Ionella, asa zice legea ca trebuie sa ai 12 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Ionella, daca soliciti indemnizatia anul acesta, sunt suficiente 10 luni.

monika

Mergi la inceput