OU 148/03.11.2005 / in MO nr 1008/14.11.2005

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Si atunci de-i cu NoTA, ca eu nu pricep!
Voi ce intelegeti din Nota aia?
Laura, si eu ma gandeam sa o trimit pe mama, ca nu o sa fim in tara in ianuarie, dar oare trebuie sa-i fac imputernicire?

monika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Conform urmatorului paragraf si textului subliniat :

''Depunerea si solutionarea cererilor pentru acordarea drepturilor:
- cererile, insotite de documentele justificative, se depun, dupa caz, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor Municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta. Aceasta obligatie o au toate persoanele indreptatite, inclusiv cele care, la data de 31 decembrie 2005, se afla în plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr.19/2000, cu modificarile și completarile ulterioare.''

toate trebuie sa depunem dosare la primarie chiar daca suntem deja in CIC.

Francesca cred ca nu trebuie imputernicire. Problema este ca trebuie sa-i lasi buletinul in original si cred ca, daca pleci iti trebuie. Dar nu stim inca daca ne vor trebui actele in original. Nu stim nimic, ca de obicei. Vom afla la ghiseu, ca de obicei!

Eu consider ca acest comunicat a fost dat in scopul de a ne face sa intelegem ca : incepand cu anul viitor CNPAS-ul nu se mai ocupa de indemnizatiile noastre si nici angajatorii, ca nu se vor prelua automat la primarie dosarele celor care suntem deja in CIC si ca nu mai putem lua indemnizatia pe baza contractului de asigurare.

Mai ziceti si voi ce ati mai auzit pe la serviciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Am uitat sa va zic ceva foarte important! Majoritatea celor ce suntem in CIC nu avem nici un dosar la CNPAS pentru ca noi ne luam banii de la angajator si el isi scade suma din CAS. Si cererea, certificatul de nastere al copilului etc. sunt la societatile unde lucram. Iar angajatorii care isi recupereaza sumele de la pensii au depus anexat la declaratii niste acte, dar cine sta sa le stranga?
Un lucru e foarte clar! Toata lumea depune dosare din nou! Vai de capul nostru!
Si mi se pare aberant sa mergem noi sa depunem dosarele. Cu cine lasam copiii? Dar cele care au nascut de 1-2 luni?
Normele de aplicare vor lamuri multe aspecte. Asadar, sa le asteptam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Am sunat la directia bucuresti si primaria sect 2.........stiu si ei ce stim si noi, inca nu au norme; mi-a zis doar de la primarie ca banii se dau de catre directii , nu se mai dau de catre angajator si ca dosarele se depun la primarie care le da la directii.........adica cum scrie in lege
in plus m-am enervat ca la primarie am cerut info si mi-au zis sa astpet apoi fetele s-au pus pe glume si radeau cu lacrimi si vcorbeau si apoi am stat am asteptat si la un moment dat mi s-a inchis telefonul

www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Multumesc Laura, o sa fac copie legalizata dupa buletin si certificatul de nastere al copilului.
Chiar asa, in plina iarna trebuie sa stam pe la cozi cu BBii in brate, guvernantii nostri habar nu au ce inseamna sa ai un copil mic pe care il mai si alaptezi? Ce-si inchipuie ei, ca daca stam acasa avem timp sa stam si pe la cozi si sa alergam dupa acte?
Vorba aceea " ca la noi la nimenea!"

monika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Am mai zis la un alt subiect. Pe langa cozi va sfatuiesc sa luati in calcul si intarzierea platilor. Pentru ca Primariile nu primesc deocamdata dosare (si nici nu cred sa o faca pana in ianuarie) asa ca ce primesc in ianuarie depun la camera de munca pana in 10 februarie, aia au 15 zile lucratoare sa verifice, deci drepturile pe ianuarie le incasam cel mai devreme prin martie.

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_simona spune:

Aissa, ce spui tu este foarte clar. Este totusi ceva ce eu nu inteleg. Indemnizatia pe luna decembrie, de unde se va incasa? De exemplu, eu primesc acesti bani in data de 25 a fiecarei luni, pe luna anterioara, adica exact termenul limita. Nelamurirea mea este, indemnizatia corespunzatoare lunii decembrie, ce trebuie sa o primesc in 25 ianuarie, de unde o primesc???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Tot de la firma angajatoare se incaseaza pt ca va apare pe statul de salarii al firmei pt luna decembrie.

Anisoara Corici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns skosa spune:

dosarul se poate depune NUMAI dupa 01.01.2006 ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Eu am sunat la angajator si femeile de la Resurse umane nu stiau nimic....ca de obicei....asa ca nici nu stiu ce va fii. Deja ma vad cu in brate in ianuarie asteptand la Primarie. Asta este, macar sa stim clar ce avem de facut adica ce acte tre sa ducem, unde si cand.
si Fulvia-3 luni

Mergi la inceput