Prietena mea vrea sa divorteze

Prietena mea vrea sa divorteze | Autor: rachel owen

Link direct la acest mesaj

Prietena mea vrea sa divorteze. Nu contest ca ar avea motivele ei. Si ca, la fel ca in iubire, si in casatorie e nevoie de 2. Ca fiecare are partea lui de vina. Si nici ca eu sunt impotriva divortului. In general. Vreau sa fiu alaturi de ea. Sunt alaturi de ea, chiar daca mi-e greu sa o sustin. As vrea sa o influentez. Sa renunte. Nu mai stiu cum. Ar vrea si nu ar vrea. La mijloc e si un copil. Imi vine mie sa plang. Ce i-as mai putea spune? Ajutati-ma, va rog!

POZICI:
RACHEL, Saturn_2005, Happy birthday,Albert!, Omuletul_meu_drag, Omuletul_meu_drag_2, Omuletul_meu_drag_3, Omuletul_meu_drag_4, Omuletul_meu_drag_5, BABY_LAND

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui să te îndrume mereu.”

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

daca poti spune si motivul pentru care vrea sa divorteze...ca una e sa divorteze pentru ca o bate si alta pentru ca s-au plictisit unul de altul. Adica tu vrei sa o convingi sa renunte... dar care sunt solutiile sa-si rezolve problema?

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Da, trebuie mai multe detalii.
Desi parerea mea este ca daca nu il mai iubeste pe sot totul e pierdut. Si ca un copil creste mai bine daca parintii sunt fericiti (si despartiti) decat daca se chinuie unul pe altul, dar raman impreuna.
De ce crezi tu ca nu face bine ca divorteaza?

J

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Important este sa te intrebi de ce vrei tu sa renunte la idee. Pentru ca te gandesti la copil, pentru ca ii stii dintotdeauna impreuna, pentru ca iti pare rau ca nu merge...Sunt multe raspunsuri. Insa fii sigura ca ea stie de ce vrea sa divorteze.

Eu nu as incerca sa o influentez nicicum. Prietena ta cauta un echilibru. Probabil ca in relatie nu a mai existat de a decis asa. Odata decisa, daca tu o intorci asupra deciziei ii strigi tot echilibrul pe care incearca sa si-l castige. Poate are nevoie de ajutor, de intelegere. Dar decizia sa se impace si sa mearga inainte trebuie sa vina numai de la ea. Daca nu este din interiorul ei, simtita profund, nu va avea puterea sa se tina de ea.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G

Important este sa te intrebi de ce vrei tu sa renunte la idee. Pentru ca te gandesti la copil, pentru ca ii stii dintotdeauna impreuna, pentru ca iti pare rau ca nu merge...Sunt multe raspunsuri. Insa fii sigura ca ea stie de ce vrea sa divorteze.

Eu nu as incerca sa o influentez nicicum. Prietena ta cauta un echilibru. Probabil ca in relatie nu a mai existat de a decis asa. Odata decisa, daca tu o intorci asupra deciziei ii strigi tot echilibrul pe care incearca sa si-l castige. Poate are nevoie de ajutor, de intelegere. Dar decizia sa se impace si sa mearga inainte trebuie sa vina numai de la ea. Daca nu este din interiorul ei, simtita profund, nu va avea puterea sa se tina de ea.

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Multumesc pt raspuns.
Multumesc si celorlalte fete pt raspuns.
Rox, m-ai pus pe ganduri.
Problema e si ca ea ar vrea si nu ar vrea.
Si eu as vrea sa raman ascultatorul ei si atat, sa nu ma amestec.
Se poate trai minunat si dupa un divort, nu? Da? Asta mi-e teama. Sa nu fie manata acum de ambitie si sa sufere la sfarsit. Ca sa nu mai vorbim de cat de greu va fi divortul.
Poate, cele care sunteti pro ne dati si sfaturi. Pt ca sotul ei nu este inca de acord, si divortul va fi lung si anevoios.
Copilul...Eu cred ca nici un alt tata nu va fi mai bun decat tatal natural.
Si nu e cazul de violenta fizica. Dar, cum spuneti, daca nu mai exista echilibru, comunicare. Dar oare e mai bine asa? Sa divorteze?
E greu si sa te lupti cu morile de vant, sa faci o casnicie sa mearga de unul singur.
Sunt afectata, stiu. Dar de ce nu pot barbatii sa isi mai iubeasca sotiile la fel dupa ce devin mamele copiilor lor?

De ce as vrea sa o influentez? Poate ca mi se pare ca nu a luptat destul pt casnicia ei. Ea spune ca lupta singura si in loc sa lupte impreuna, lupta unul contra altuia.

POZICI:
RACHEL, Saturn_2005, Happy birthday,Albert!, Omuletul_meu_drag, Omuletul_meu_drag_2, Omuletul_meu_drag_3, Omuletul_meu_drag_4, Omuletul_meu_drag_5, BABY_LAND

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy062004 spune:

aceasi problema a avut si prietena mea.avand chiar doi copii nu unul,inainte sa divorteze s-a gandit foarte mult ba chiar renuntase la un moment dat,mi-a cerut parerea si indiferent de decizia pe care o lua ii eram alaturi ,nu am incercat s-o influientez chiar de loc nici contra nici pentru ,doar i-am spus sa se gandeasca foarte bine,mai pe scurt sotul o batea venea baut acasa nu aducea bani si tot greul era pe ea ,in cele din urma a divortat copii au ramas cu ea iar in momentul de fata se descurca mai bine singura decat alaturi de ex. sotul.in concluzie parerea mea este sa o sutii doar moral indiferent de decizia ei, ea stie cel mai bine de ce a ales asa.

camy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

quote:
.in concluzie parerea mea este sa o sutii doar moral indiferent de decizia ei, ea stie cel mai bine de ce a ales asa.

camy

Corect.
Nu stiu de ce vrei sa-i influentezi decizia.Poate nu ne-ai spus tot.Ce motive ai tu ca ei sa nu se desparta daca ea are motive.
DAca ramin impreuna si relatia /sentimentele lor nu se schimba sau imbunatatesc o sa dea vina pe tine.
Cum a zis si Cami, e mai bine sa o susti moral decit sa te bagi ...(nu gasesc cuvintele potrivite acum,sorry)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

indiferent ct copii are, daca vrea sa divorteze, las-o sa divorteze. Ea nu mai vrea sa traiasca alaturi de sotul ei, e decizia ei, dreptul ei. O singura tinerete are, o singura viata are, de ce sa nu o traiasca cum vrea ea? Doar de dragul copilului si a prietenilor?
Daca ti-e intr-adevar prietena, o accepti si o sustii cu deciziile ei cu tot si nu o influentezi in decizii.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Rachel,

din experienta iti sugerez sa nu incerci sa te amesteci; divortul e o problema care trebuie rezolvata in doi. Mai pe urma daca ea regreta s-ar putea sa te acuze pe tine ca ai influentat-o, sau macar sa gindeasca asta daca nu ti-o spune. Sau sotul sa se lege de faptul ca e influentata de altii.

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Rachel, eu sunt oarecum in postura prietenei tale (adica e posibil sa ajung la asta cat de curand) mai degraba decat a ta. Ti-am spus ce as astepta eu de la prieteni. Sunt de acord cu tine ca motivatia ei poate fi subiectiva, dar faptul ca vorbeste despre asta nu cred sa fie un simplu joc din ambitie. Nu poti sa te joci cu asa ceva, mai ales atunci cand e un copil la mijloc. Ma gandesc, si ma intreb oarecum influentata de propria situatie, daca nu cumva se simte depasita de situatie si constata ca nici o alta solutie nu merge. E adevarat, poate nu le-a incercat pe toate si poate divortul nu e chiar ultima ramasa, dar e posibil ca prietena ta sa o vada ca pe o solutie si nu neaparat o pedeapsa pentru sotul ei.

Sigur, este de inteles de ce oscileaza si de ce are dubii. Probabil ca mai sunt ceva sentimente, exista un pui care nu le va permite niciodata sa nu se mai vada niciodata, este rutina, obisnuinta unul cu celalalt si poate si teama de singuratate si de un nou inceput.

Decizia este a ei pana la urma. Stiu ca esti foarte bine intentionata si ii vrei binele, eu ma gandeam doar ca ar fi mai bine pentru ea sa o sustii in decizia pe care o va lua fara a o influenta.

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sexy spune:

rog ajutati-ma in legatura cu divortu:(

Am o prietena care acum 3 ani sa casatorit in Canada .Acum.... a stat cu sotul ei 2 ani in Canada,intre timp sotul ei a fost trimis DE EMIGRATION din tara ca nu avuse acte ,iar prietena mea pe atunci cu greencard (usa) a stat cu el acolo(Canada).Problema mare e ca pe el l-a trimis in Romania,iar prietena mea intre timp a devenit cetateana (usa.).
Bun...a inceput sa lucreze la actele lui pentru a veni in USA,dar norocul a fost ca acum 2 zile a sunat-o si ia spus ca nu o sa mai vina in USA ca a facut mari prosti in Romania(a lasat-o pe o fata insarcinata )

Cum sa faca?
De unde trebuie scoase hirtiile?
Aici in usa sa depuna divortul? sau Canada?sau in Romania?
trebuie neaparat avocat aici in usa?sau Romania?

Cunoaste cineva cit costa un divort?

vrea sa se treaca pe numele ei inapoi,cum trebuie sa faca?cit costa?

trebuie sa-i trimita lui ceva acte in Romania?

imi pare asa de rau ca de citeva zile plinge incontinuu si saraca de ea crede ca e doar un vis

mentionez ca ia sa casatorit in Canada in urma cu 3 ani,iar de un an jumatate el(sotul prietenei)e inca in tara,a fost in august sa il viziteze,iar dupa ce sa intors sa sticat de cap(deh...a devenit afemeiat)si in dumineca asta a anuntat-o ca el va ramane in Romania ca nu are incotro.

Si ca sa revin la bunurile materiale....ei si-au cuparat o masina noua in rate,iar ea ..prietena mea duce rata la masina(a dus singura rata de 1 an si 6 luni de cind sint despartiti ) mai au de platit pina in ianuarie 2007......iar domnul(afemeiat) vrea jumatate din masina,iar prietena mea vrea sa depuna acum cit de repede actele pentru divort(e si dator la parintii prietenei cu 8 mii $, )si pina nu gata masina de platit nu poate sa-i trimita bani lui...desi nu vrea deloc sa ii trimita nici un cent.

scrie pe acte ca bunurile materiale trebuiesc impartite?si daca el nu mai poate veni aici?

daca incepe aici divortul trebuie sa trimita si lui actele in Romania sa le semneze?

copii nu au...norocul cel mai mare.

orce sfaturi sint binevenite.

thanks.

Mergi la inceput