Idei de afaceri(2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

fetelor,va multumesc tare mult pt. incurajari.am intrebat daca pot livra la magazinul de care v-am spus si mi s-a raspuns ca primesc marfuri numai pe baza de contract de la firme(serioase,nu incognito ca mine:-D) si blablabla....oricum mai incerc ,probabil ca prin cunostinte va fi mai usor pt. mine...
charmony,ma intereseaza cum procedeaza cunostinta ta:unde face cozonacii-acasa sau in laborator-cum/cui ii vinde si cam de ce aparatura a avut nevoie la inceput.

va multumesc si astept in continuare impresii,idei,solutii,dorinte,vise despre afacerea perfecta:-D

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

parerea mea de inceput - ar trebui inchis subiectul "mama" Idei de afaceri (si redenumit cu anexarea indicelui(1) pentru a anunta pe cei care s-au interesat de prima parte ca exista si o continuare a topicului.

Sa scriu la ordinea zilei ;)

Initiasem acum aproape o saptamana un subiect cerand ajutor pentru deschidere restaurant. Nu a primit raspuns decat de la o singura persoana. Relansez si aici, cu rugamintea culegerii informatiilor post factum (daca exista membri care au deja experienta unui restaurant) sau in legatura cu spatii de inchiriat/vanzare cu destinatie restaurant (in Bucuresti).

Multumesc!

Ortansa... Mai bine cozonacii ;) decat magazinul de haine ;) zic eu. Plus ca pari a te pricepe, intr-adevar (dupa analizele scurte asupra concurentei ;) )

mamica de ( 13oct04 )

"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Kittie,multumesc pt. propunere,vom inchide prima parte:-)
Atasez aici mesajele de la subiectul tau si astept si eu raspunsuri:

Autor Subiect
Kittie
membru matur

Are album!

Romania
Bucuresti
534 Posts
Trimis la - 21/11/2005 : 10:19:50
--------------------------------------------------------------------------------

Ma scuzati daca n-am nimerit unde trebuie...
... si rog admin sa mute subiectul daca se cade

ma intereseaza sa deschid un restaurant aci (Bucuresti).. Are cineva idei despre ce trebuie facut, care sunt pasii si reglementarile in vigoare?

Va multumesc mult!

mamica de ( 13oct04 )

--------------------------------------------------------------------------------

S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."

Editat de - marius on 21/11/2005 20:06:15

Kittie
membru matur

Are album!

Romania
Bucuresti
534 Mesaje
Trimise - 21/11/2005 : 18:42:46

tot io
ca sa multumesc lui joxy pentru primul ajutor

Va rog, chiar nu a mai incercat nimeni? e asa riscant?

mamica de ( 13oct04 )

Kittie
membru matur

Are album!

Romania
Bucuresti
534 Mesaje
Trimise - 22/11/2005 : 08:44:02

Hai ca mi place sa vorbesc cu mine

Am ajuns aci pana la urma dupa ce m-am plimbat pe la discutii generale si probleme legislative... Si tot n-am aflat nimic...

Nu si-a deschis nimeni nici macar un bar?sa mi dea sperante? toate anunturile imobiliare pentru spatii pretabile (cel putin cele de vanzare) afiseaza preturi astronomice. E singura cale de a gasi un spatiu pentru asa ceva?

mamica de ( 13oct04 )

Editat de - Kittie on 22/11/2005 08:49:32

bibyrox
huluBEY 'rullz'

Are album!

Romania
Bucuresti-Balta Alba
1142 Mesaje
Trimise - 22/11/2005 : 09:06:33

Si pe mine ma batea gandul odata sa intru in afacerea asta... dar m-am lecuit repede. Iti trebuiesc foarte multi bani, sunt foarte multe autorizatii pe care trebuie sa le iei... nu mai zic de aparatura.. si personalul necesar... O cunostinta de-a mea se asociase cu un italian si au deschis un restaurant-pizzerie undeva prin centru... Localul era deja un fost restaurant si avea ceva aparatura dar s-au trezit ca nu le-au dat autorizatie pe motiv ca nu stiu ce cuptor era vechi. Au cumparat altul nou, au fost nevoiti sa zugraveasca, sa renoveze bucataria si uite-asa de la 5.000 Euro cat se gandisera ei ca i-ar costa au ajuns la dublu... (fara chirie care era undeva la 1500 Euro/luna). Afacerea nu a mers deloc.. au dat faliment si au pierdut peste jumatate din banii investiti. Cred ca inainte sa te apuci de asa ceva trebuie sa ai foarte multe cunostinte in domeniu, sa fii foarte informat, sa-ti faci calcule (intotdeauna te costa peste) si sa gasesti un vad bun. Un vad bun pentru un restaurant costa de la 1200 Euro/lunar in sus... Ideal ar fi sa gasesti sa inchiriezi un fost restaurant ca sa nu mai bagi foarte multi bani in aparatura sau si mai ideal: sa ai tu spatiul-sa nu platesti chirie.
Eu iti doresc mult succes si daca esti hotarata sa incepi afacerea asta, informeaza-te bine inainte!!!

Bucuria vietii e zambetul copilului, al omului drag si al sperantei ca totul va fi bine...
Biby

Cununia civila
Biserica
Restaurant

Kittie
membru matur

Are album!

Romania
Bucuresti
534 Mesaje
Trimise - 29/11/2005 : 09:46:01

Multumesc frumos de ajutor

mamica de ( 13oct04 )

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Ortansa,dar nu poti sa angajezi o vanzatoare intre orele 14 -20 ?Poti sa o platesti la procent pt. inceput (in caz ca nu ai sa ai vanzare buna...sa nu trebuiasca sa scoti din buzunar fara sa i si profit),iar mai apoi ,pti sa platesti salariu fix (ca poate ai vanzari mari si sa nu ii dai un salariu de priministru,ca se imbogateste si isi deschide magazin langa tine).Iar cat sunt copii la scoala,stai tu la vanzare.Dar ar cam trebui sa faci inventarul destul de des,ca sa nu te fure sau sa se faca eu stiu ce incurcaturi.
Si eu as vrea sa deschid ceva,dar nu stiu ce,ma uit in jur si vad jde mii de magazine alimnetare,haine,electronice...mi-e teama ca nu fac fata concurentei,plusca nu am gasit nici un spatiu cu vad si chiria sa nu fie exorbitanta.Ar merge forneti...dar nu gasesc spatiu bun...vanzare ar fi ,pt ca ei oricum nu iti deschid magazinul pana nu se asigura ca in locul unde il plasezi,nu ai 100 pers./ora care sa treac pe acolo.Ar mai fi spalataorie auto ,dar trebuie ceva ceva investitie de care eu nu dispun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Kittie pt reglementarile in vigoare poti sa te interesezi la directia sanitar veterinara, la protectia consumatorului, etc si fiecare iti va spune ce trebuie sa respecti. De exemplu stiu ca la bucatarie iti trebuie un fel de scurgere pentru grasimi si uleiuri (are o denumire care nu imi vine nicicum in minte), iti trebuie o camera pentru lucrul cu legumele (chiar daca are 1m/1m), o camera pentru lucrul cu carnea si in primul si primul rand iti trebuie un retetar (o carte unde se specifica la fiecare fel de mancare compozitia, cate grame sau kg de materie prima si cate de produs finit iese).
Mai pot sa-ti spun ca la scrierea meniului esti obligata sa treci cantitatile exacte ale fiecarei portii, de exemplu ciorba de burta: 200 gr/100 gr , adica 200 gr siorba, 100 gr burta).
Sunt multe de facut si daca mai imi aduc aminte o sa-ti mai scriu.
Oricum ia in calcul faptul ca in cazul unui restaurant investitiile sunt mari (lazi frigorifice, frigider, cuptor si aragaz, cantare verificate metrologic, oale, vesela, etc.) si abia dupa cateva luni investitia incepe sa se amortizeze, asta in cazul in care restaurantul merge bine.

Oricum, pt cele care doriti sa va deschideti o afacere sa aveti in vedere cheltuielile pentru cateva luni, in functie de ce deschideti, pt ca la inceput veti face doar investitii, abia dupa cateva luni veti incepe sa obtineti profit (in conditiile in care va merge afacerea), astfel:
- cheltuieli cu amenajarea spatiului
- cheltuieli cu chiria (in unele cazuri)
- cheltuieli cu utilitatile (curent, gaz, apa, telefoane, etc.)
- cheltuieli cu salariatii
- cheltuieli cu impozitele si taxele locale
- cheltuieli pentru achizitionarea produselor ce vor fi vandute
- cheltuieli cu reclama si publicitate (nu uitati reclama e sufletul comertului)
- etc.

A si ultimul lucru, care s-a dovedit a fi cel ma dificil lucru este : PERSONALUL. Trebuie sa ai nervi pt ca fie gasesti deja pregatiti si atunci au fite, ca ei stiu mai bine, fie gasesti nepregatiti, care nici macar nu sunt in stare sa-ti spuna "Pofta buna" tie, dar apoi clientului, si pe care ii pregatesti si spoi pleaca ........

Mergi la inceput