Nazdravani de aug -sept 2003 (66)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Oana noemi, ce bine de tine ca esti acum in Franta. Acolo chiar simti sarbatoarea de Craciun. Sa trageti ci dintii sa ramaneti acolo ca merita. Cat despre doctori si greutatea copilului acolo stresul este obezitatea si nu copiii slabuti si vioi. Si noi am facut-o pe Daria sa mai manance tot cu infometare iar acum, cel mai frecvent mananca la TV, desi stiu ca nu-i bine. In plus am intarcat-o si primeste si ea bieronul pe care atat l-am invidiat la copiii vostri astfel incat aproape a facut si ea 12 kg, ca tot suge un litru de lapte pe zi.
ankalaura si eu imi doresc ceva asigurare privata, macar pentru daria. Joi am fost cu ea la ortoped, la Foisor, doctorul OK, dar am stat la coada 2 ore, noroc ca puiul are destul de multa rabdare. In schimb, la radiologie am dat de o netrebnica de asistenta sau doctorita, ca nu-s' ce era. Mi-a tipat la fata ca s-a miscat putinel, in conditiile in care era dezbracata de la brau in jos si pusa pe o masa rece sa stea intepenita, apoi a tipat ca vroiam sa o protejez cu un sort de plumb peste torace si cap. fata a vut de facut 4 radiografii si am aflat asta la radiologie si am intrebat-o daca nu e prea mult si ea mi-a zis ca daca nu vreau sa ies afara ca mai asteapta si altii. fetelor asa un gust amar am de tara asta unde nu mai este nimic sfant....
Dana-ene voi mai aveti doar putintel si o sa vadeti daca Oana o sa se bucure tot ca Andrei al Cristinei. Oricum, iti tin pumnii sa treceti cu bine de nastere.
Darieza mea este bine, stie si ea ceva poezele cu Mosu, vrea sa o plimb cu sania macar prin casa, iar cand are bazdacei imi spune"mami, pleaca". Dupa certuri indelungi, acum cand o intreb unde sa ma duc, rade si zice "la plimbare". Il iubeste pe catel tot mai mult ca ea se ascunde si catoiu vine in fuga si o cauta, dar este din ce in ce mai greu cand plec la munca...si a devenit foarte posesiva. desi este darnica cu copiii si se joaca frumos cu ei nu suporta sa iau pe cineva in brate sau sa dau un alt copil in leagan. Eu imi doresc si pe bb2(desi natura parca nu ma mai ajuta) dar cum nu sunt tocmai OK la capitolul rabdare, chiar nu ma simt in stare sa mediez conflicte intre copiii mei.
Nu mai am rabdare cu anul asta, astept sa se termine ca tare greu a fost...desi tot din anii mei se termina, da' uite asa gandesc acum.
Pup mamicile si puii

victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Tare Oana cu injuraturile, gaita mea stie de "pastele ma-tii" zis raspicat si cu naduf, ca birjaru' de ma-sa. Ba daca ma 'nervez io si incep cu "pashtele..." si pe urma incerc sa dreg busuiocu' si sa ma fac ca ploua, continua dumneai, sa nu lase problema neterminata: "ma-tii". Ne completam reciproc.
Acuma, io ce sa fac, alti porumbei imi ies mai rar pe gurita, da' injuratura asta am mostenit-o din soacra-n nora (soacra-mea o stie de la soacra-sa si i-o zice lu' socra-mio ), si mi s-a infipt bine-n creer, nu poci scapa de ea.

Si, tot ca Oana, si fiica-mea isi ia ramas bun de la obiecte, ba uneori le pupa, la aseaza pe o parte si le zice somn ushoi. Copil sensibil si bine crescut.

Acestea fiind zise, va anunt ca Miruna s-a captusit cu o bronsita, din fericire n-are febra dar le cam tuseste magareste. Pe Ina am reusit sa n-o imbolnavim (ca si io am nush' ce mama naibii in gat de vreo luna), si sper sa o mai tinem deoparte.

Altfel povestea devine tot mai distractiva in fiecare zi, Ina a devenit mobila (Ina Vanzolina), se misca in general cu spatele dar si in jurul axei sale. O lasam destul de mult pe jos (cu patura pusa peste covor) si e super incantata sa misune printre picioarele noastre, de obicei se parcheaza singura pe sub vreo mobila cu o jucarie manglita de la Miruna, ca ale ei nu fac doi bani.
Nu vorbeste, nu gangureste decat daca are ceva in gura, in schimb chiuie si tipa de la 7 jumate de ne-a naucit pe toti. E foarte ofticoasa, daca nu-i convine ceva pufaie cu nasu' stramb si strange buzele ca fundu' gainii, zici ca sare sa ne bata acushi acushi. Din fericire sunt putine lucruri care o supara, iar daca o lasi pe jos chiar uita de toate. E hopa mitica, oricum ai aseza-o in 3 secunde e de-a busilea, ba chiar reuseste sa se aseze aproape in fund singurica. O sa pun niste poze, ca facuram cateva zilele astea.

Miruna e tot cu Duracell, se misca precum titirezu', s-a plictisit de toate jucariile din casa, vrea "Mogli" de 3 ori pe zi, a invatat si multe lucruri folositoare din acest filmulet, se scarpina de dulapuri precum Baloo si urla ca seful lupilor, in plus imi cere banana de fiecare data cand Mogli se intalneste cu orangutanu' sef: "Maamiiiii, viau si eu banana ca Mogli!".
O iubeste tare pe sor-sa, daca se intampla sa o las in patut trage fermoaru' si se urca langa ea, iar eu am misiunea ingrata de a o da jos, ca sa incerc s-o scap pe Ina de virusi si tuse.
Si, la capitolul replici de neuitat, categoria un zambet pe 16 milimetri, aseara, la dus, mi-a intors fundul si mi-a zis: "ia, mami, spala fundul!".

A inceput sa inventeze, isi ia jucariile si se acunde de monstri prin casa (monstri cum a vazut ea pe la Minimax) "hai sa ne acundem, sa nu vina montiul"), zilele trecute a vazut un filmulet cu niste robotei care se distrau cu niste pompe de desfundat chiuvete, s-a dus intr-un suflet la baie, si-a luat si ea pompa si se pregatea s-o arunce spre tavan, precum robotii...
Hai ca tre' sa incalec pe-o sa, ca s-o sculat pitica mea, si daca nu ma duc la ea, ma loveste la masea

V-am pupilizat!

PS Pusai niscai poze: http://community.webshots.com/album/513319598XzhjTB
Ptiu, bine ca azi merge netu'!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

Tango- Darieza ta e grasa pe langa Erik, l-am cantarit aseara si avea 11 kiiiileee!
Imi vine sa !
Si cu Franta asta, uof, nu mai spun ca nu e nimic cum am planuit noi!
Dar nici in Romania nu imi vine sa plec inapoi!

Fetelor nu aruncati cu rosii, dar am fost lenesa si nu am facut pozele, inca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

roisin, am ras cu lacrimi...
asadar asta urmeaza... si complot pt evadat din patut... uf...
sa vedem si la noi ce-o sa fie.

he he, la minimax andrei il iubeste pe mimmo... ursuletul ala mic... cum se trezeste dimineata intreaba de el.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Cristina, si eu ca si tine ascult cu gura cascata tot ce povestesc fetele noastre cu 2 bebei. Of !

Roisin, e scumpa foc Miruna.
Auzi: spala fundu' .
Eu stii cum am patit ?
Am obisnuit-o pe Oana ca atunci cand se loveste sau o doare ceva sa vina la mine sa pup locul cu pricina.
Intr-una din zile se tot freca la poponel, se iritase putintel in jurul anusului.
Am intrebat-o daca o doare si am chemat-o sa o mangai putin la popou.
Dar ea, invatata tot de mine, s-a asezat pe canapea cu fundul ridicat in sus si a comandat: PUPA !
Si... am pupat, ce sa fac ?

Cu personajele de la televizor (fie ca-s desene animate, fie animalutze, fie copii) vorbeste, ii cheama la ea, le spune sa vina A OANA, imi cere tot ce mananca copiii prin reclame... de-astea .

Recunosc ca e minunata perioada asta, cand si-au dat drumul la vorba, sunt tare-tare dulci !

Daniela (29+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

dana, sa nu crezi cumva ca ne-am dat drumul la vorba... nuuuu, noi tot la bolboroseala de-aia de neinteles suntem. mimmo...mi-au trebuit doua zile de "panda" ca sa aflu ce voia copilul. ca de obicei la desene animate cerea "cheche". acum plangea si voia mimmo... pana m-am prins a fost jale mare...

da-ti idei pt masa de dimineata!!!
omleta mananca. dar ii dau doar de doua ori pe sapt. sub alta forma nu pune gura pe ou.
nu vrea miere, nu vrea dulceata.
nu sunca, nu branza (dulce, telemea sau topita), nu cascaval. nu cremvusti
croisante cu ciocolata accepta
cereale cu lapte... dar nu de-alea cu cacao, numai fulgi de porumb, si sa nu fie rotunde...
nici cu laptele nu se mai omoara, nu-l mai vrea.

si ieri cred ca a fost prima data dupa 2 saptamani cand masa de pranz a avut loc fara sa se urle...nici eu, nici el... nu mai pot... si ma intreb cum ati rezostat mamicile cu copii mofturosi...

azi m-am inarmat cu rabdare. cristi s-a intors la servici. sunt singura cu piticii. ba mai am si ambitia sa dau o tura pe-afara cu carutul... e asa frumos ca nu-mi vine sa stau. fata am scos-o putin duminica, ieri o ora si un pic... si as vrea sa profit de timpul asta s-o mai scot. crapa pipota in mine cand vad toate alea roz in carut... sa nu mai zic, duminica, cand am iesit toti 4.... maaaamaaace bine ma simteam!!! exceptand momentul cand o tanti ne spune f dragut "sa va traiasca fetitele".

www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

roisin De fiecare data cand citesc randurile scrise de tine imi apare un suras sagalnic in coltul gurii iar cei din jur ma privesc ciudat...dar imi place! Pupilam fetele!
dana_ene Simpatica Oana, din orice unghi am privi-o! Prin faza cu pupatul am trecut si noi numai ca Andra o furase la poponeatza ca fusese obraznica iar dupa tipa la mine: Mami, ma doareeee! Pupa-ma sa treaca!! asta in timp ce se asezase cu poponeatza-n pozitie corespunzatoare...
cris Si noi il iubim pe mimo, si pe babar si pe nody si pe toti de pe minimax . Si eu ma bucur ca sta si se mai uita putin singura, chit ca vine din 10 in 10 secunde sa ma anunte ce-a facut unul sau altul...macar imi termin ceva din treaba!

Azi cand am venit la servici a observat si colegul meu ca eram incantata dar nu prea constientizam motivul. Apoi mi-am dat seama: masa de dimineata a durat 10 minute!!!! Adica, in sfarsit am pregatit micul dejun si am improvizat o masutza dintr-un taburet, si-a adus cuconitza scaunelul SINGURA, s-a asezat regulamentar "la masa" si a halit lingura dupa lingura. Da Doamne sa o tina tot asa!!! Aseara mi-a spus tat-su ca a mancat frumos 2 castroane de ciorba!! Ptiu, sa nu o deochi!!!

Liliana& Andra-Maria
Avem 2 ani

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Cristina - noi ne-am cam dat drumul la vorba si nu ii mai tace guraaaa ... Mai ales cand suntem doar noi doi in masina, tacane intruna din scaunelul lui, ma striga sa imi arate cate ceva de era sa lovesc pe cineva la un moment dat tot cu ochii dupa el.
Tot Cristina - spune-mi daca a rezolvat Cristi sau ma duc eu maine.
Roisin - apuca-te mai bine si scrie o carte ca te cam pricepi
Dana -ene - si noi avem faza cu pupatul. ce ma enerveaza e ca inainte de ea, chiar daca ar fi cazut fara sa se loveasca prea tare nu zicea nimic, se ridica singurel... Acum e plin de talente !Si culmea.. dupa ce il pup ii trece instantaneu si durerea si plansul!
A inceput si el sa nu prea mai manance cine stie ce. In timpul saptamanii am zis ca a mancat bine la gradi, cat a fost bolnav ca n-are pofta de mancare, dar in wee trecut n-a vrut deloc mancare mancare, doar prostii : lapte, cate un fruct, o prajitura etc. In schimb e innebunit dupa cremvursti cu mustar sau cu hrean.
Oana-noemi - eu zic ca mai bine e sa fie slab copilul decat gras, pe bune ! Cand va aud cate kg "aveti" imi vine sa il pun pe Sasha la cura, noi avem 15,5 kg la 96 cm si purtam la picior deja 25-26 ........ Ne facem cat Muntii Carpati !

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Hi ! Hi !
Pai noi ii invatam rau.
Asa face si Oana, la fel ca si Sasha: dupa ce primeste pupicul n-o mai doare nimic. Alintaturi !
Da's duuuulci !

Lasa, Sasha, copilul in pace. Cum sa-l pui la cura ?
Eu ma minunez de fii-mea care mananca de sparge, dar nici o sansa sa puna si ea ceva carnitza. E tot silfida .

Liliac, scumpa Andra de nu mai pot . Si felicitari pentru putinele mofturi la mancare din zilele astea. Vorba ta: s-o tina tot asa.
Si eu ii dau Oanei sa manance tot asa cum spui tu: pe scaunelul ei, la masutza, langa masa noastra. Si atunci cand ne asezam si noi la masa, sta si ea pe locul ei. E super asa !

Cristina, pai ce idei sa-ti dau eu pentru masa de dimineata, fiindca vad ca Andrei nu prea papa mare lucru?
Oana mananca cam asa dimineata:
- ou (fie omleta, fie fiert moale cu paine si lapte)
- parizer din piept de pui
- cremwursti pentru copii
- branzica / cascaval
- cereale cu lapte
- orez cu lapte
- gris cu lapte
- papanasi
- iaurturi naturale

Daniela (29+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

sasha, nu stiu ce-a facut, ca bantuie prin oras al meu sot.

dana...

- ou (fie omleta, fie fiert moale cu paine si lapte)

nu-l vrea decat omleta. sub alta forma e "cah"

- parizer din piept de pui

nu mai vrea... ca-i dadeam si noi diverse preparate de pui...

- cremwursti pentru copii

a mancat putin de pofta, apoi i-a scuipat...

- branzica / cascaval

nu pune gura

- cereale cu lapte

aici merge, da' stam cam prost la capitolul variatie

- orez cu lapte
- gris cu lapte

nu pune gura...

- papanasi

idem

- iaurturi naturale

astea le vrea seara.

astept alte idei

Mergi la inceput