Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (55)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

alipiticot, comand pe net cu cardul de credit la o adresa din State unde este prietenul nostru, de exp. ;a hotelul unde sta el acum si ii vin la receptie jos si el ni le aduce in RO. singura pb de fapt MAJORA este ca nu putem c-da prea multe, din cauza greutatii reduse pe avion... si cum omul vine si el in tara la familie dupa vreo 7-8 luni de stat peste ocean, iti dai seama ca nu ne va refuza dar ne va limita la greutate. tb sa vb cu el sa vad cam cite kg pot c-da. ca asa eu i-as lua lui Codrin vreo 4 jucarii de la LeapFrog .

fetelor, dar eu nu l-am mai cintarit pe Codrin de la 6-7 luni cred... caci aveam un cintar de pina la 10kg si le atinsese aproape si l-am imprumutat si noi mai departe unui nou nascut.
oricum nu-mi fac nici o pb atita timp cit e vesel/arata vioi (eu zic sa fecti la fel si sa nu va mai ginditi la cintar asa mult!)... e drept ca a luat si ff bine el mereu in greutate pina acum si asta m-a incurajat mult sa stau linistita.

pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Buna seara mamici!
In sfarsit am ajuns si noi acasa!Natalia inca nu s-a acomodat cu noua destinatie,mititica dupa atata calatorit timp de doua saptamani zilnic Mangalia-Medgidia si acum in Liban.Sta toata ziua agatata de mine,nu se prea joaca cu jucariile decat daca sunt langa ea si cam maraie intr-una.Sper ca in 2-3 zile sa revina la normal.Va pup pe toate si acum ma duc sa citesc din urma sa vad ce ati mai facut!

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia171 http://community.webshots.com/user/lavinia285

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Alex are urticarie. Nu-mi dau seama de la ce dar de vineri ne tot chinuie niste bubite care apar si dispar. Azi am fost la dr. si mi-a zis ca-i alergie la ceva mancare. Dar la ce? Or fi bananele? O fi iaurtul? ca altceva...numai in casa ii fac. Si ne-a dat regim 3 zile: fara iaurt, ou, carne. Numai legume, fructe si lapte. Ii dau Claritine seara 2.5ml si peste 3 zile incep sa introduc cate una sa vedem de la ce e. No, dar ma intreaba dr. : carne tocata nu-i dati? Sa-i faceti ardei umpluti, dovlecei umpluti, musaca, paste cu branza la cuptor. Dragi mamici, copii vostii mananca asa ceva? Ca Alex a mea se ineaca cu marul si biscuitele d-apai cu asemenea mancaruri. Dr. zice ca-i musai sa-i dau dumicaturi ca altfel ajunge la gradi sa manance tot pasat. Deci, ma voi apuca de mari gateli in curand.
A, si sa nu uit! Cred ca avem un dintisor. Se tot lovea lingurita de el si facea poc, poc. Am reusit in final sa-i bag degetul in gurita si am simtit ca ma taie la mana. Slava Domnului ca de cand ma uit la gingiile albe...Oricum, a fost cuminte pentru primul dinte...na, daca nici nu am stiut ca-i ies.
Pupici!

PS: Alex a mancat iar in somn bibele de seara. Nu vrea sa-i dau laptele de seara - zici ca o otravesc. Asta e a treia oara.

www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Ubi, ti-a spus sa-i dai bucatele in conditiile in care el inca nu are dinti? Ca nici Andrei n-are nici un dinte (mi s-a parut mie la un moment dat ca i-a iesit unul, dar a disparut, ca nu-l mai vad) si eu ii dau in continuare totul pasat.

Mamici, dati-mi si mie idei: cum ati facut trecerea la alte mancaruri dupa vesnicul piure de legume. Azi am incercat sa-i dau pieptul de pui fiert in legume si n-a vrut sub nici o forma. O sa incerc sa il fac la gratar, poate e mai gustos asa...

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Ubi, Codrin are 4 dinti si am inceput sa-i dau de ceva timp bucatele de piine sau biscuiti sa-si antreneze mestecatul, insa mincarea tot pasata i-o dau. ar tb sa-i dau deja bucatele de legume fierte??? la aproape 9 luni si 4 dinti? si eu banuiesc ca da, insa ma tot speria sotul ca daca se ineaca... si acum ca te aud si pe tine m-am hotarit, tb sa incep sa-i dau... vorba d-rei tale + vorba lui Dr. SPock - daca nu le dam acum mai tirziu vor face urit si nu vor mai minca decit pasat pt foarte mult timp.

nu prea stiu cit de mari sa-i las totusi bucatelele???

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Shobo, eu ii pasez totul in blender si ma gandeam la inceput sa nu i le mai pasez complet...mi s-a mai intamplat sa nu se omogenizeze totul perfect si sa mai ramana fasiute de morcovel (eu le maruntesc la robot inainte sa le pun la fiert) sau bucatele mici-mici de mar si biscuite nepasate dar el n-a facut figuri...sau cand ii dadeam iaurt cu bucatele de fructe (de la magazin), bucatile de fructe sunt destul de mari, si l-am vazut ca le-a mancat fara probleme....dar pe astea le-am schimbat de cand am avut noi discutia pe aici cu produse din lapte pasteurizat asa ca, nu dati cu rosii, am incepuit sa-i dau cate un Danonino (e singurul pe care am gasit ca este din lapte pasteurizat) si ii place...ii dau unul ca desert intre masa de dupa-amiaza si masa de seara.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Ubi, si Rebecca maninca de cele mai multe ori laptele dupa ce adoarme. Inainte are prea multa energie si vrea sa se joace cu bibe, si cind a adormit il suge pe nerasuflate

suna bine cu mincarea, ca s-or fi plicitsind si ei. si ea a inceput sa imi mai faca mofturi la diferite mincaruri. Nici eu nu ii mai fac la blender mincarea -doar fructele- prea iese ca smintina si deja e mare pentru asa ceva. Asa ca am trecut la furculitza-pasat- si incet, incet, sa fie bucatzelele din ce in ce mai mari. Asa am citit si eu, ca trebuie sa se obisnuiasca cu mestecatul si stomacelul sa invete si el.
Ultima oara i-am facut ciorbitza de pui cu legume, cu bors, i le-am tocat toate, am pus putin iaurt si i-a placut la nebunie.
si mie mi-e frica sa ii dau biscuite si paine, sa nu se inece. chiar am cumparat recent niste biscuiti de la Hero, pe cutie scrie 12 meses (adica 12 luni), si pe traducerea in romana scrie ca se dau de la 6 luni, ca se topesc in gura...aiurea, am incercat si eu unul, sint foarte tari si se topesc dupa mult timp. I l-am dat in minutza si a rupt o bucata mare si statea cu ea asa si i-am scos-o....nu stiu de ce, dar mi-e groaza sa nu ii ramana in git, desi poate ei nu sint chiar asa de blegi cum credem noi.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Tomasa, bona mea nu are studii de specialitate, e clar ca nu stia ea bine, tu esti oricum documentata .
(scuze, dar scriam pe furis in timpul unei sedinte )
Si eu i-am dat cate ceva nepasat, dat pe razatoare sau zdrobit cu furculita, i-am mai dat sa roada si coaja de paine si incet, incet s-a obisnuit sa mestece.
Oricum noi avem deja 6 dintisori !

Shobo, pofta buna !
Daca vrei uita-te la pozele noastre din concediu, in cateva se vede si hotelul :
http://community.webshots.com/album/501933126ciUbVO
Daca mai vrei detalii scrie-mi PM si iti raspund cu placere. Oricum e o statiune superba, are o plaja de 15 km la Adriatica, era plin, plin de copii mici si bebei inclusiv de cateva saptamani. Fiecare al doilea cuplu de pe strada avea carucior... Si oferte sunt de la apartamente pana la hoteluri de 5 stele. E drept ca Italia e ceva mai scumpa decat Grecia sau Turcia dar e superb. Pune la socoteala ca ajungi la Venetia in 40 minute cu vaporul (un fel de transport public), e super ! La anul vreau sa il dau in gondola pe pitic !

Fetelor Dragos a mancat ieri perisoare de carne cu sos de legume... au fost foarte bune... bine sosul de legume a fost legume date la blender cu supica in care au fiert si putin ulei de masline, iar perisoarele au fost din carne de vita cu putina painica si galbenus de ou, fierte in apa fara sare, dar au iesit chiar bune !

Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Eu eram aia cu dovleacul si intrebarea despre bona, nu Amaya. Si din pacate nici asa documentata cum probabil ca ar trebui si mi-as dori nu sunt, dar incerc si eu sa fac in asa fel incat sa fie cat mai bine pt. el, ca noi toate de altfel...

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Nici Nectarie nu are nici un dinte, nici nu se pare ca or sa-i iasa prea curand.totusi mancarea nu i-o mai dau la blender de ceva vreme, am inceput sa-i pasez cu furculita, intai cat mai fin posibil, apoi bucatele din ce in ce mai mari si se descurca.
de cateva nopti se trezeste si plange putin, dar nu mai vrea sa suga ca de obicei si adoarme singur la loc. ma gandeam ca poate vrea sa renunte la mesele de peste noapte, mai ales ca noaptea trecuta s-a trezit o singura data, ceea ce la noi nu se mai intamplase de multa vreme.si seara, la culcare, n-a mai adormit la san, a supt pana s-a saturat, s-a mai jucat putin si pe urma a adormit singur. ce bine ar fi sa scapam asa usor de trezitul peste noapte, sa nu patesc ca cu surioara lui. Elena si acum se trezeste de cateva ori pe noapte si plange dupa lapte.

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput