Clubul nurorilor
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
boeru spune:
Buna dimineata fetelor!
I privinta soacrei nimic nou! Ce vrei ne vizitam rar!
Camelia, doamne fereste de asa soacra! Sper sa se rezolve in favoarea voastra.Noi avem casa pe numele sotului prin Contract de Donatie (dar cu clauza - daca, Doamne fereste! moare sotul meu cui credeti ca-i revine casa: soacrei mele!)Ziceti si voi. Acest contract a fost facut inainte de a ma cunoaste pe mine si a ne muta impreuna, dupa ce ne-am casatorit a zis sa mergem sa schimbam clauza aia sau sa facem contract de vanzare-cumparare dar au trecut aproape 6 ani! Ce sa zic, nu cred ca se grabeste!
Loreen sa-ti traiasca fetele frumoase si pisicile, m-am uitat la poze, minunate! Si noi avem 2 pisici iti dai seama ce iese in casa, cu toti trei!
Boobooricu se simte pana aici mirosul de varza! Bine ca stati si voi linistiti o perioada - sa speram cat mai mare!
Viata este facuta din bucatele mici de ciocolata, cand mai dulce cand mai amara, important este sa stii sa le gusti pe fiecare in parte.....
Raducu cand avea plete
Petrecere 2 ani la gradi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mara95/mara95.jpg)
mara95 spune:
Bine v-am gasit!Sunt si eu o nora!Dar una fericita! Imi pare rau de cele ce citesc, despre soacre care au uitat sentimentul de mama. Soacra mea are o vorba: "Daca iti iubesti copilul, atunci il iubesti si pe celalalt".
Ceea ce am apreciat intotdeauna la ea a fost tactul: de cate ori eram nervoasa sau suparata ma lasa in pace, pana imi trecea.Asa am invatat multe de la ea.E o persoana tare draguta, se roaga de mine sa o las sa ma ajute la treburile casnice, dar deocamdata nu e cazul.In decembrie vom avea un bb si atunci va putea sa ne ajute cat va dori. Nu se bag in lucrurile care nu o privesc; daca am hotarat un lucru legat de familia noastra, il respecta. Probabil, nu intotdeauna ii convine ce facem sau ce spunem , dar ne respecta dorintele.De aceea noi o iubim si incercam sa o ajutam de cate ori putem. Imi place sa-i fac vizite si nu trec 3 zile fara sa o sun la telefon (sau ne suna ea).
Va pup,
Lona spune:
Cred ca ultima magarie a soacra-mi ma va trimite exact pe locul I in top!
Sunt casatorita de 12 ani, avem un fiu de 9 ani, deci a avut tot timpul din lume sa se obisnuiasca cu ideea. Faze urate au tot fost, dar am trecut peste ele pentru ca, poate nu ma credeti, dar chiar nu ma afecteaza. Pedeapsa pe care o aplic socroseniei e una singura: nu mai merg pe la ea, si la "pachet" cu mine, nici sotul meu, care si asa este foarte ocupat, de regula eu trag de el sa traversam strada pana la maica-sa. Isi baga mintile in cap pentru o vreme, ne copleseste cu atentii si daruri, dupa care iar mai face cate o tampenie.
Ei, dar ultima, cea cu care "concurez", le intrece pe toate.
Intru in camera de zi, si ce-mi vad ochii in biblioteca? O poza mare (doamna are pasiune pentru fotografii, e ca la expo la ea in casa)!
In poza, urmatoarele personaje: ea, socrul meu (care a murit acum 20 de ani), celalalt fiu cu nevasta-sa, sotul meu si...FOSTA LUI SOTIE!!! Trebuie sa va spun ca sotul meu a divortat in urma cu 22 de ani! Unde naiba a gasit poza aia, numai ea stie!
Zambesc, si fac un comentariu neutru (vai, ce par lung avea barbatul meu...) Replica: "Da, am inramat fotografia pentru ca aici suntem TOATA FAMILIA"
N-am comentat nimic, ii povestesc barbatului meu, concluzionam ca e senila (eu zic ca e si rea, dar ma rog...) si nu mai calc pe acolo de vreo doua luni. Ma suna ieri, cam tafnoasa, sa-mi spuna ca a fost nevoita sa roage un vecin sa-i faca piata, ca e bolnava (de altfel, noi executam asta). Somnoroasa, trantesc: "Dar ce ce n-ati chemat-o pe X, doar face parte din familie?!" Si-i trantesc telefonul. Sunat sot, urlat, amenintat cu dezmostenirea, tot tacamul. Acum simt ca pune ceva la cale, presupun ca urmează o vizita la parintii mei, sa le spuna (n-ar fi pentru prima data) ce prost-crescuta sunt, cum o chinui eu pe ea, si ca ar trebui sa ma mai educe. In treacat fie spus, eu am aproape 40 de ani, asa ca educația de la parinti...
Numai bine, iar soacrelor noastre aceleasi ganduri pe care le au si ele despre noi.
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by impreuna
a.cicel in cazul meu, sotul se intelege mai bine cu ai mei decat ma inteleg eu (cateodata), mai ales cu tatal meu, pe care intotdeauna il asculta si il aproba (verbal:), pe cand eu niciodata nu ma pot abtine sa nu-i comentez cand nu imi convine ceva :)
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
Si al meu se intelege mai bine decat mine cu parintii mei. Dar poate sunt cazuri in care nici ginerele nu isi inghite socrii. Nu este exclus.
POZE
camelia72 spune:
Fetelor,va multumesc din suflet pt. incurajari ,ma bucur ca imi sunteti alaturi!
a.cicel,soacra are clauza de uzufruct,ea i-a vandut apartamentul in urma cu 10 ani sotului meu,atunci nu eram casatoriti dar legea spune(am auzit)ca sotul devine proprietar abia dupa moartea ei...desi ap. este pe numele sotului nu prea inteleg de ce tot ea are drepturi asupra locuintei.As fi tare curioasa ce zice notarul!Multumesc mult!
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001&whichpage=6" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!
gyly spune:
Mai fetelor, nu stiu cum le suporta pamantul pe ale voastre soacre.
Camelia, la fel am gandit si eu ca si a.cicel. Daca ai ceva documente legate de modernizarea ap. banuiesc ca poti cere despagubiri, daca instanta ii da castig de cauza.
Asteptam sa vedem ce zice a.cicel.
Lona ignor-o. E o scorpie.
Soacra mea face cate ceva ce ma scoate din sarite, dar imediat in momentul urmator ma uimeste cu altceva in sensul bun al cuvantului. Deci nu pot sa ma supar pe ea. Asta e.
Boobooricu spune:
Ce mai faceti gagicilor? Eu una incerc sa imi iau corespondenta si nu pot din cauza lui soacramea ca a gresit cheile..Mi-a lkasat cica cheile de la cutia de scrisori...de unde..am incercat nimik..ba l-am trimis si pe sotul, ca poate sunt eu nebuna..O sun in Mexic si ii zic, ea ca nu ca aia e cheia de la scrisori, ca la ea a mers...Bine...II arat cheia la managerul cladiri..care imi zice ca nu este cheia de la scrisori..Acum o sa o sun sa ii zic cateva..
Iti tinem pumni Camelia!
Lona-Nu ai cu cine sa te intelegi draga mea..sunt batrine si cred (in mintea lor expirata)ca ele aui dreptate..Asa imi zice sotul meu...Ca saracul se ia de socramea mereu, dar are dreptate el cand zice ca e cam tarziu sa se schimbe, si sa o ignor..
mara-bine ai venit in clubul nostru!Felicitari pt socra si tineo tot asa!
elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004
Ralu-Cat spune:
Cami, ce s-ar intampla daca ai aplica metoda romaneasca: neprezentare la proces! Sunt sigura ca s-ar lungiiiii.... Si intre timp adunati toate chitantele/facturile pe investitiile in casa (eventual mergeti la firmele prestatoare pt duplicate). Si vedeti in ce moment o puteti da in judecata pt banii aia.
Si auzi, la toate tampeniile pe care le-a facut nu o puteti da si voi in judecata pt ceva?
Si afla ce inseamna exact ca nu poate "uzufructa" de ap!!! Cum dovedeste ea ca nu o lasati in casa? Pt ca numai atunci este incalcata clauza, nu se poate pur si simplu razgandi numai pt ca are clauza...
Si nu puteti vinde apartamentul fara acordul ei? Numai dupa ce moare?
Nu trebuie sa-mi raspunzi mie, dar poate raspunsurile la intrebarile astea (de la avocat/notar) te vor ajuta.
Si nu te du la proces! Nu ai nimic de pierdut, in sistemul judiciar romanesc. Si nici nu mai discutati cu ea NICIODATA!!!! Oricum trebuia sa va opriti de mult. Nu-si merita nici nepotii, e dracu in persoana!!! Multa multa bafte, iti tinem pumnii...
a.cicel spune:
Neatza
Cami m-am uitat si eu in codul civil si am luat cartea de contracte speciale (asta pana ajung la notar. Azi merg sigur) si e cam nasol ceea ce se spune pe acolo. Din cate am inteles eu, (dar e doar interpretarea mea) poate avea soacra ta castig de cauza in proces. Dar pe de alta parte, o puteti ataca si voi ca nu respecta obligatiile civile ce ii revin in calitate de vanzator, adica sa nu va deranjeze si inca cateva pe care nu le retin acum. Dar maine iti voi spune exact ce si cum. sau poate azi, cand ajung acasa daca voi avea timp. Asa ca dupa ora 17-18...am vesti mai multe.
POZE
a.cicel spune:
Camisigur e vorba de contract de vanzare-cumprare si nu contract de donatie? si in cazul in care este vorba de contract de vanzare cumparare, sotul tau este nud proprietar sau este uzufructuar?
POZE