Copilasi de mai 2003 (35)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

La multi ani tuturor!!! Ioanelor si Ionilor
Noi abea ne revenim dupa oboseala acumulata cu ocazia sarbatorilor si a anului Nou.Azi am strans cu parere de rau bradul, Mircea exact in basca il durea ...nici nu s-a sinchisit sa intrebe ce se intampla cu Bradutul.
DanaMario multumim de aprecieri...cat despre dormitul cu copilul in camera nu stiu eu ce e ala complexul Oedip dar pot sa-ti spun ca foarte greu o sa-l dezveti sa doarma la el in camera mai tarziu...o sa i se para ca i-ai luat un drept al lui si anume acela de a imparti dormitorul cu voi.Mircea doarme singurel de amiaz isi i-a cartile cu povesti si le rasfoieste pana adoerme...ei alta e insa situatia seara cand trage de Andrei sa doarma cu el...si plange cu niste lacrimi de crocodil de mi se inmoaie inima...si dupa ce s-au vazut amandoi in pat dai la chiote si rasete de ma fac sa merg de 10 ori la ei pana adorm.

Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

multumim pt.urarile de Sf.Ion.
Maia mea este Ioana.Ne-am si chefuit pe cinste.

Un An Nou fericit plin de realizari tuturor!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

moamaaa,dar unde sunteti?
hai sa va spun una ca ma bucur singura si parca nu are farmec
Acum fix un an de zile Robertzelul avea la activ 5 bronsite si 2 pneumonii
Ghiciti cate are anul asta la activ? hai ghiciti.
NICI UNAAAAAAA...nici o bronsita,nici o pneumonie,nici macar un nas mucos sau vreo amigdalita inrosita.Nimic.incredibil,zau!
In iarna asta pompa de vreo 2 ori si atat.
Si zici ca nu conteaza mediul in care sta copilul!!! Gradinita, mama ei cate probleme ne-a facut anul trecut

voi,ce faceti?

ange,mamica de 2 ori

http://community.webshots.com/user/kamilia123

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Gradinita e mama problemelor de sanatate, e stiut asta. Vecina mea si-a dat fata la cresha (inca nu are 2 ani) de cateva luni si o tine numai in rosu in gat, otite, conjunctivite, varicela, bronshita...... E disperat maicasa saraca, mai ales ca a inceput serviciul de la inceputul anului si e deja la al doilea medical. Se gandeste serios, ori sa-si ia femeie ori sa se lase de servici.
Si cand te gandesti ca eu caut disperata un serviciu de parca mi s-a urat cu binele. Ilinca nu a mai fost bolnava de.... nu mai tin minte, dar oricand am incepe gradinita tot trebuie sa trecem prin succesiunea tuturor bolilor posibile.
Altfel, suntem foarte bine, putin cam obraznicute si nervoase, dar ne surprinde placut cu noutati si semne de inteligenta. Turuie poezii si cantecele dintre care pe unele nu le-a auzit mai mult de 2-3 ori dar le reda cand nu-i cere nimeni. Bineinteles ca daca ii cerem de obicei nu spune nimic. Si nu vorbeste cu strainii cand o intraba cate ceva, nu spune cum o cheama, si nici altceva ce stiu ca stie sa raspunda dar nu vrea sa scoata nici un sunet.
Sta mult si se uita la desene, inca sunt nehotarata daca sa o las sau sa-i limitez timpul alocat desenelor. Se joaca frumos cu papusi si alte jucarii, inventeaza scenarii, le da roluri, desi nu stiu de unde stie ea sa se joace asa, probabil tot de la tv.
Parca v-am mai intrebat dar nu mi-a raspuns nimeni: voi le mai dati lapte cu biberonul? Eu da, dar ma gandesc sa-l scot si de asta va intreb.

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Buna tuturor, si LMA in Noul An. Sper ca v-a gasit cu bine.
Noi am petrecut frumos de sarbatori, caci am avut si eu liber, si am stat cu totii pe acasa. "La" al meu a fost tare fericit sa ne aiba langa el, si am fost si in deplasare unde a dormit in pat mare, si se culca nitel mai tarziu, de unde ne-am ales cu probleme la intoarcere.
Si nici acuma nu vrea sa doarma seara, mai ales. Dar nu stiu cat tine de pat, sau ca ar avea chef sa se joace. Cert e ca aud doar nu, nani.
Am inceput si noi sa-l ducem o zi pe saptamana la gradinita, si din pacate, si neasteptat pt mine, nu e prea fericit. Prima data a mai fost cum a fost, dar a doua oara, nu a vrut sa doarma la pranz si numai s-a matait. Cand a vazut ca am venit a inceput sa planga si fuga la noi in brate si sa zica: baca, mama(sa imbrace mama) sa mergem cat mai repede.
Sunt tare necajita, caci eu credeam ca lui o sa-i placa sa mearga sa se joace.
Dar si faptul ca nu stie limba il incurca rau. Imi ziceau educatoarele ca e tare bossy si hotarat. Numai ca nu puteau pricepe ce cere el acolo.
Acum vrem sa vedem ca daca merge tot asa, poate sa-l ducem cate 2 zile numai juma de program, numai ca asa nu e prea convenabil la bani, si plus nici tati nu apuca sa faca mare lucru.
In rest suntem bine, sanatosi. Vorbeste si el din ce in ce mai mult, dar tot pocit, de obicei zice ultima jumatate a cuvantului. Uneori intelegem si noi cu greu. Si el se uita la desene, nu are rabdare prea mult, dar oricum...
Jucariile ce le-a primit de la mos l-au incantat pe moment, ca dupa aia a inceput sa le strice.
Cam asta ar fi, poate mai reusesc si eu sa pun ceva poze, dar nu prea am cum, caci eu in general ce apuc sa scriu/citesc la servici, ca acasa nu mai am timp.
Tot nu prea stiu ce sa-i dau la gradinita de mancare, caci e tare reticent la nou, si cum spuneam el mananca cel mai bine ciorba.
Apoi cu scutecul, ziua nu folosim, la somn da, si e plin tare dupa. Asa ca nu cred ca ne apropiem de renuntare. Plus, kk, care are regim special, imediat dupa ce e pus pampersul:)
Ceva sugestii?
Ce mai stiti de Paul si mama lui care ne-a lasat de izbeliste?

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Dragele fetele, nu v-am lasat de izbeliste, va citesc pe apucatelea (cind apuc, cum s-ar zice). La Multi Ani cu intirziere, de Sarbatori, de An Nou si de onomastici! :)
Noi am avut vesti triste din tara de sarbatori, basca tati s-a procopsit cu un sold intepenit, asa ca de unde contam pe sarbatori sa-mi trag sufletul, abia cu ocazia aia am avut prilejul sa fiu pe tot terenul asa cum se cuvine..
daiopri, nu-ti fa griji cu gradi, pina la urma o sa-i placa, si tot va trebui sa treaca de bariera limbii pina la urma, cu cit mai repede, cu atit mai usor, zic eu.. Daca crezi ca ti se rupe sufletul cind il vezi ca uraste gradi, asteapta sa vezi cum e cind n-o sa mai vrea sa plece de-acolo.. Eu am noroc de una care nu numai ca are grija de Paul, dar si de mine :) Imi explica saptaminal ca nu-s numai eu in situatia aia plus tot felul de povesti despre toti copiii de-acolo, inclusiv despre al ei. :)
ange, nu-ti fa griji cu bronsitele - cum o sa dea de colectivitate, ale lui o sa fie.. :) Noi am facut muci cu o zi inainte de rapelul de anti-gripa, asa ca l-am facut pe primul degeaba.. Dar tinind cont de faptul ca ne-au tinut mucii o luna, contam sa nu mai avem probleme sezonul asta. Unde mai pui ca in mijlocul perioadei am trecut amindoi pe antibiotice din pricina de infectie la urechi (amindoi). Dupa antibiotic am reluat gripa sau viroza sau ce-o fi fost exact de une-am lasat-o. In sfirsit - bine c-a trecut.
DanaMario, nu-ti fa griji cu complexele lor, in primul rind Josh e prea mic si-n al doilea - iti mai zic personal.. :)
Cu vorbitul, dar mai ales cu intelesul stam bine. Daca merge si televizorul, ca sa avem contextul, ne si intelegem :) Altfel, numai Paul stie ce spune. :) Din pacate, chiar daca cu intelesul stam bine, cu ascultatul nu prea.. De cite ori mergem la un playground, trebuie sa ma catar dupa el doua etaje de structura ca sa-l iau jos. Din fericire are si momente cind din senin s-a hotarit ca e cuminte..
Deci pricepe foarte bine. Exemplu:
[dezastru la desene - a varsat pisica laptele sau ceva de genul asta]
Paul: oops!
[mama lui Paul la volan, zbierind din toti plaminii la un sofer care a executat o manevra periculoasa in apropiere, o litanie lunga si inventiva de injuraturi romanesti]
Paul: oops!
Va pupa mama si s-aveti grija de voi.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Parpa eu ti-am zis ca pana la urma tot invata Paul farmecul injuraturilor romanesti. Nu uita ce imi esti datoare cu ceva poze-filme cu piticul :)))

Daiopri si eu cred ca trebuie insistat cu gradi...si se invata el. Cu scutecul nu stiu ce sa zic ca la noi a mers repede si fara probleme cand am inceput asa ca nu am solutii.

Dana_d Dori bea 1 pahar de lapte dimineata si unul seara - cu paiul (cam 250 g) La biberon am renuntat dinainte de doi ani.

Ange sanatate maxima in continuare. Si noi am fost bine iarna asta - doar cateva zile de nasuc infundat - o mica raceala capatata de la buni. Da a trecut doar cu sare de mare.

Alycia Dori a comentat la desfacutul bradului. Dar pana la urma a ajutat si el.

Al meu copil in continuare e super activ, se joaca cu masinute si mai nou asculta povesti, se uita pe carti sau imi spune el mie poezii sau cantecele. De mancat mananca la fel de bine si doarme ok. Problema e ca il plimb intre noi si casa de la tara de la bunici. Acolo doarme cu mama care nu pricepe ca nu ii e frig singur asa ca atunci cand e acasa - ma striga peste noapte sa dorm cu el. Si uite asa cateva nopti pe saptamana eu fac sant intre camere. Numai bine cand se invata il ducem la tara...si o luam de la capat. Dar atat de fericit e acolo, sta afara se joaca cu animalele si vine cu niste falcute rumene de imi vine sa il mananc.
Asa ca probabil eu o sa aman mersul la gradinita deocamdata si o sa ne plimbam intre cele doua case. Noroc ca in 15 minute ajungem.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Aalina mama, sa stii ca m-am executat de data trecuta de cind am vorbit, numa ca n-am apucat sa le prelucrez oleaca, si-ntre timp ne-a picat si serverul, cum se intimpla de cite ori ni se ia curentul...
Asa. Noi bem cu canita cu cioc, biberon nu mai folosim din aprilie, de cind au plecat bunicii si ne-am dus la gradi.
daiopri, am uitat: daca vrei s-o incerci pe aia cu cite-o juma de zi, incearc-o pe post de "saptamina de acomodare". Daca e bossy si hotarit si le cere educatoarelor ceva in limbaj articulat, nu poti sa le ceri sa-ti dea un telefon, ca sa le "traduci" ce vrea copilul?

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Bine ai revenit Parpa, si imi pare tare rau de vestile proaste. Si eu, am avut tatal in spital de Craciun si revelion, asa ca sarbatorile au fost dulci amari.
Revenind la bb-loiul meu, d-nele de acolo m-ar suna aporximativ degeaba, caci si noi abia intelegem ce zice, cand suntem fata in fata, dara tradus de catre unii care nu stiu romana.
In fine, mai incercam vinerea asta, sa vedem cum merge, si apoi, probabil pt o luna o sa incerc de 2 ori pe saptamana.
Puiul mamei a si inceput sa vorbeasca in somn, in noaptea de dupa gradinita, ceea ce pana atunci nu s-a intamplat.
Oricum, nu ma asteptam sa am probleme, dar trecem noi cumva peste ele.
Aalina, ce bine ca Dori mananca de toate. Tocmai am postat si eu un subiect, ca nu reusesc sa-l conving sa manance mai nimic nou.
In rest tot neastamparat, doar ca se mai uita si el la desene, ieri aproape a avut rabdare sa se uite la tot "punchio" (Pinnochio) - asta ca sa vedeti ce bine vorbeste:)
Parpa, si tu il duci pe Paul la gradi care le da mancare acolo?
Dana_Mario, cat va costa pe voi gradinita?
Numai bine tuturor, si sa iesim cu bine din iarna:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Daiopri eu platesc 970 gradinita.
Daiopri stai linistita cu gradinita lui Josh nici acum dupa juma de an nu-i place.Plinge in fiecare dimineata sa-l luam acasa.Intr-un timp se potolise dar acum dupa vacanta iar a inceput sa plinga.

Altfel noi cel mai rau stam tot cu vorbitul si cel mai bine cu calculatorul se descurca atit de bine pe internet.
Deocamdata i-am dat voie pe un singue website singur
http://www.starfall.com/n/level-k/index/load.htm?f
este atit de incintat ca sta singur pe calculator
Si se joaca foarte mult un joc "Luxor - Amun Rising"

Astazi n-am vrut sa-i dau drumul la calculator sa mai rasfoiasca si carti :) dupa ce ma rugase 2 ore sa-i pun jocul cum am plecat sus a reusit "nu stiu cum" sa dea drumul si sa intre in joc cind am venit se aplauda si-mi arata atit de incintat isprava.
Am pus citeva poze

Va pupici
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

Mergi la inceput