Mamaliga?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
angelina spune:
Eu fac mamaliga asa:
- 1l apa
- 200g malai
- 1 lingurita de sare
Cand da apa cu sarea in clocot, se da focul la minim si se aduga malaiul amestecand in continuu pt 2 minute.
Apoi se lasa la fiert pt 20 de minute, timp in care se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
gata mamaliga!
Mie imi place, dupa ce o rastorn pe farfurie, sa fierb laptele in ceaunul in care am fiert mamaliga....mmmm are un gust mortal!
De obicei mananc mamaliga cu branza de vaci amestecata cu smantana(din aia varsata) sau fac bulz cu branza de burduf si il las cateva minute la cuptor!
Yumi!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
bebe spune:
acum ca am aflat si eu reteta de la soacra mea, zic ca este foarte usor sa faci mamaliga.
pun 2 masuri de apa, putina sare, un strop ulei si cand fierbe apa adaug 1 masura malai grisat, amestec cu telul si las sa fiarba cam 10 min.
incearca!
carmen
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kisstherain999 spune:
Am facut de trei ori pana acum mamaliga si a iesit f f f buna.
Imi iese cam moale pt. ca pun faina cam cu frica.
Multumesc mult fetelor, sotul meu e incantat.
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
katik spune:
la noi e f. simplu cu mamaliga! face sotul!!!!!!!!!!!!
el altceva nu prea face in bucatarie (mai curata pestele!), dar mamaliga o face super!nu stiu cum
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
clau07 spune:
Fetelor, mi-ati facut o pofta de mamaliga. O sa ma duc acasa sa pregatesc una cu branza si smantana. NU am mai facut de mult timp.
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dulcetica spune:
Mie de fiecare data mamaliga imi iese unicat.Odata a venit cineva in vizita m-a intrebat daca mincam piure.
Mamaliga rezultase atit de moale incit era o suprafata plana in farfurie
.Daca o lasi sa se mai raceasca ,se intareste un pic si merge.
Din 3 incercari trebuie sa iasa....Succes!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
niculae spune:
fetelor, ati mancat mamaliguta la cuptor, in tuci, asezata straturi straturi cu branza, cas, costita afumata taiata taitei si bine prajita (crocanta), carnati de casa prajiti, ceva carne grasa de porc taiata cubulete si bine prajita, smantana, oua batute... in unele locuri se cheama "taci si-nghite". evident nu e pentru cura de slabire
va dau reteta de mamaliguta si cateva explicatii:
proportia e 1/3 la malai/apa. sare in apa de fiert.
mamaliga rebuie sa fie ceva intre pripita si bolovanoasa, asa ca pentru inceput puneti apa la fiert si o mana de malai chiar in ceaunul in care se va coace minunea finala. cand fierbe apa, puneti sare si restul de malai putin cate putin, in timp ce amestecati (obligatoriu) pana incepe sa se-nchege si nu mai sunt cocoloase. ma lasati un pic la fiert, se lasa un pic la racit apoi se rastoarna (spalati tuciul si-l ungeti cu unt). mamaliga rasturnata se taie felii orizontale cu o ata (cam 1 cm grosime) si se pun feliile in ceaun. intre straturi, ce va lasa inima si ce-aveti la indemana prin casa din cele spuse la inceput, ale branzeturi conform imaginatiei si posibilitatilor de moment. dupa umplerea ceaunului il dati la cuptor, la foc mic, cam un ceas, sa se topeasca incet branzeturile, sa se pupe cu mamaliga si sa se rumeneasca. tre' sa termin ca se inunda tastatura...
reclama
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adda spune:
Cu cirul de la mamaliguta (cir este mamaliguta moale atunci cand incepe sa fiarba si sa sara peste tot) puteti face un fel de mancarica dupa care eram innebunita cand eram mica. Se numeste "branza prajita"
Ingrediente:
- vreo 15-20 linguri de cir;
- cam 200g branza sarata (cas de oaie sarat, nu telemea sau alte branzeturi sarate);
- un ou;
- putin ulei - cam o lingura.
Branza sarata se faramiteaza si se undeste/topeste putin in ulei. Se adauga oul si se amesteca totul in tigaie, apoi se pune si cirul si se lasa la fiert vreo 10 minute, dar amestecand des ca sa nu se prinda. Asta e tot. E o bunatate!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
a.cicel spune:
Si la mine acasa iubi face mamaliga. eu am incercat o singura data si mi-a spus ca ii dau malai muiat in apa. Dar iubi face o mamaliga...Toti o lauda, chiar si soacra-sa (mamicuta mea)
POZE
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
criss1902 spune:
Si mie imi cam creaza probleme mamaliga asta. De aceea cam evit sa fac. Sfaturile voastre spre sa ma ajute pe viitor pentru ca din cand in cand chiar imi este pofta de mamaliga
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)