Mamaliga?

Mamaliga? | Autor: kisstherain999

Link direct la acest mesaj

Stiu ca pare hilar dar nu stiu sa fac mamaliga. Am incercat de cateva ori dar imi iese cruda, desi o tin o groaza pe aragaz pana aproape se arde la fund.
Exista mai multe retete de mamaliga? cu lapte, branza ...

Ajutati-ma va rog ca tocmai am cumparat un peste si tare as vrea sa-l mananc cu mujdei si mamaliga.

kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

uite cum fac eu mamaliga:
pun apa cu sare la fiert si o lasa sa fiarba dupa care adaug malaiul mestecand in continuu apoi o las sa fiarba, amestecand din cand in cand.In functie de cum vrei sa iasa mamaliga( mai moale sau mai tare), adaug mai mult malai.
Spre final eu mai adaug si putin unt pt a da o aroma placuta si pt a iesi mai cremoasa.
Sper sa-ti iasa.

Bafta

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu am descoperit acum cateva luni ca ma chinuiam mereu pe aragaz,ardeam oalele,sarea peste tot,se afuma..nici nu-mi iesea,ca nu am tuci..si era jale.Muream de pofta uneori dupa o mamaliguta la diverse feluri de mancare,insa nu iesea si pace.
M-a invatat o prietena,ca a vazut ca am cuptor cu microunde sa o fac la microunde si iese foarte buna,nici nu se mai face mizerie,nici nu se arde..Deci daca ai cuptor cu microunde,uite reteta:

Eu pun 1 masura de malai la 3 masuri de apa,bag la microunde 12min si cam la 4 min opresc si amestec..deci amestec de 2 ori in ea,apoi o scot.Sa nu uiti sa pui sare.
Pupici cu lipici.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Mamaliguta o fac exact ca si Tumpi. Ai grija sa fie focul dat la mic si sa amesteci cat mai des ca sa nu se arda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Leditia, f. buna ideea cu microundele, o voi incerca si eu.
Eu ii fac baietelului meu mamaliga fiarta in lapte, la 500 ml lapte fierbinte pun cam 2 linguri de malai si amestec aproape incontinuu, ca sa nu se prinda, vreo 15 minute; mamaliga iese astfel ca o crema.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Multumesc mult de tot
Tocmai am mancat peste cu mujdei si surpriza ... mamaliga, care a iesit f buna, un pic cam moale, dar buna.

Cred ca faina era de vina ca nu-mi iesea mamaliga buna. Eu foloseam din aia de la tara, dar astazi cand am vrut s-o folosesc am vazut ca avea fluturi si am aruncat-o. Am cumparat o punga de la magazin si cu asta a iesit f buna.

Mulumesc inca o data.

kiss

"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

eu ma impac bine cu malaiul grisat(eventual cel unguresc)

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Da,malai grisat folosesc si eu.E bun si cel unguresc.
Pupici cu lipici.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

eu am avut la un moment dat un aragaz pe care ardeam constant mamaliga si tot cruda raminea. am chemat un nene si mi-a dat la un ochi duza mai mica si puteam sa coc si eu mamaliga usurel, asa cum trebuie.
mamaliga o fac tot cam ca tumpi, am doar mici "tipicuri", malaiul il pun cu cratita luata de pe foc, cu capac peste pina se umfla- asa nu mai sare peste tot si o coc la foc mititel cit rezist de mult( de foame si de pofta. si unt sau ulei pun la inceput in apa care fierbe.

o sa incerc la micro, nu am facut, dar nu se mai poate rascoace...

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Eu am facut de cateva ori mamaliga si mi-a iesit.Dar de obicei o face sotul

mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizy spune:

cea mai buna mamaliga iese in tuci!

Mergi la inceput