Ritmul biologic al partenerului

Ritmul biologic al partenerului | Autor: liliana27

Link direct la acest mesaj

Fetelor spuneti-mi si mie va rog cum e la voi cu programul de weekend. Nu unde mergeti si ce faceti ci pur si simplu la ce ora va treziti. Acum e aproape ora 13 si al meu sot inca mai doarme. Nu, n-am chefuit aseara, nu am fost la nici o nunta sau la discoteca. Si nici nu e vreo exceptie. In weekend al meu sot doarme pana la ora 13-14. Cateodata reusesc sa-l trezesc pe la 11-11.30 dar tot nu mi se pare normal. Adevarul e ca eu sun o matinala si ma trezesc si in weekend cel tarziu la opt. Lui nu-i cer asta dar ora 10 mi se pare o ora rezonabila pentru trezit. Intrebarea e daca am motive sa ma iau de el. Am mai facut scandal dar mereu imi spune ca oricum nu are ce sa faca si ca e obosit. Nu avem copii dar totusi, la noi weekend-ul se duce una doua si eu am impresia ca sunt mai mult singura. Ii mai sun pe ai mei pe 12 si cand ma intreba ce-mi face sotul ...pai, nu s-a trezit. Tata mai spune in gluma "Lasa-l sa doarma sa nu-i strici cresterea". Asa a fost de la inceput, nu s-a schimbat ulterior dar totusi am crezut ca in momentul in care are o sotie e si el constient ca nu mai e acelasi lucru ca atunci cand esti singur si te intalnesti cu prietena doar seara. Ideea e ca noi nu stiu dc am luat vreodata (in 3 ani de cand suntem casatoriti) micul dejun impreuna. Pai la ora 13 altii mananca de pranz si al meu sot abia e la dus. Vreau sa stiu si eu daca e vorba de lipsa de toleranta din partea mea sau e ceva in neregula.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Stai linistita si al meu dormea la fel .Acum de cand o avem pe Alexandra pe la 10 se trezeste.Mai scapa el si pana pe la 11,12,dar mai rar.Si mai cunosc barbati care dorm la fel de mult.Nu stiu ce o sa-ti raspunda fetele ,dar eu zic sa nu te certi cu el din cauza asta.

diadaniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut!

Nu pot decat sa iti spun ca asa facea si sotul meu inainte sa-l avem pe Stefan Dupa ce sa nascut juniorul...ia sarit si lui somnul, acum cand deja e mai mare daca trece de ora 9 si e tot in pijamale da dupa el cu jucariile
Nici nu stiu daca e bine sau rau ca doarme asa de mult in WE. Poate e chiar obosit.Exact asa zicea si al meu, si se trezea abia atunci cand ii era foameeee si trebuia sa mearga la bucatarie sa pregateasca masa de pranz(este treaba lui in WE) Acum ce sa zic...nu prea sa schimbat, doar ca Stefan nu-l mai lasa sa doarma asa de mult ca se trezeste pe la 7 si pana la 9 tot il ridica din pat
Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva...

pupici

Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos
Strengarul de un an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341&whichpage=1" target="_blank">Bazar pentru Alex. Haideti sa-l ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Nu ne-ai spus la ce ora se culca. Daca o sa zici pe la 4 dimineata atunci evident ca doarme dus pana la 13.
Asa era si al meu, epe mine ma scotea din minti faptul nu ca dormea tarziu si ca se culca tarziu, adica noi eram ca doi colegi de apartament, fiecare cu ora lui de trezire si de culcare. I-a luat 2 ani sa inteleaga ca nu e bine cu capu' daca i se pare normal . Acuma e drept ca-l trezesc matele cu trilurile lor jalnice de la usa, dar nu se enerveaza, se scoala si se duce sa le dea de mancare, asadar pe la 9.30 cel tarziu e drepti in weekend. Io zic sa faceti copii sau sa adoptati animale

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Scarmanus, ai intuit bine, merge la culcare pe la 2-3 dimineata. Dar nici asta nu pot sa inteleg de ce. Pai tot omul doarme noaptea. Eu ma intreb si l-am intrebat si pe el daca ce face de la 12 noaptea pana la 3 dimineata nu poate sa faca de la 10 dim. pana pe la 12? Da oricum m-am mai linistit ca vad ca acelasi lucru se mai intampla si la altii. Animale nu prea vreau sa-mi iau ca tare mi-e frica ca tot eu o sa ma dau jos din pat sa le dau de mancare. Si cu copiii la fel ar fi. Intrebarea e daca cineva a reusit sa schimbe programul de somn al partenerului. Al meu nu e puturos, sa zic ca nu face nimic si doarme toata ziua. Nu... calca, face si curat, gateste da nu prea reusim sa ne sincronizam. Si vreau sa fac ceva in sensul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Ai rabdare.Cu timpul lucrurile or sa se schimbe.

diadaniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

si mie imi placea sa dorm pina tirziu- adica 10-11, oricum mai tirziu decit sotul...el statea la calculator pina ma trezeam sau facea chestii la care oricum nu as fi participat si ne-ar fi mincat din timpul "comun".
acum avem bebe si nu mai pot dormi dupa pofta inimii...
nu te supara ca doarme, du-te si te cuibareste linga el si o sa va incepeti mai bine weekendul.

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

De acord cu Scarma, da-i ceva de facut:))), n-ai nimic de remodelat prin casa? Si al meu e un tip supercomod, cand nu ma cunostea pe mine si nu avea job mai tot timpul dormea nici nu pot sa pricep unde baga atata somn, dormea, se trezea sa manance, se mai invartea prin casa, iar dormea si tot asa:)))), hai ca mai iesea in oras, ba pe la un pescuit, da' s-a schimbat omu' cand a dat de probleme.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by liliana27
Intrebarea e daca cineva a reusit sa schimbe programul de somn al partenerului.

daa, sotul meu a reusit sa imi schimbe mie programul de somn, deci sunt sanse si la voi. is ca sotul tau, huhurez de noapte de cand ma stiu. am apelat la toate metodele posibile si imposibile, n-a fost chip sa ma schimb, ca io pe la 10 seara am atata energie de-as darama muntii, pe cand la 10 dimi i-as lasa sa cada singuri si-as dormi in continuare. :-)) dar, mi-a adus sotul meu Melatonin, o chestie pe care, de cand am inceput s-o iau, dorm dusa si ma trezesc automat la 7. si cand ma trezesc, nu mai sunt abulica si neinstare de nika fara o cafeluta-doua, ci sunt tzapana, gata de alergat cu ccc catelu pe-afara. as recomanda Melatonin tuturor celor care au probleme cu somnul, functioneaza inclusiv in serile in care nu iau pastiluta. s-a creat un automatism ca la 12 noaptea sa ma duc la nani si sa ma scol la 7, minune mare. nu creaza dependenta, nu e narcoleptic, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Conchita, melatoninul il poti lua fara reteta? De unde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Liliana, si eu am avut problema asta ani de zile... si cati nervi mi-am mancat! Dar pana la urma am ajuns la concluzia ca problema era la mine, adica: de ce sa-si schimbe programul el? Daca are chef sa stea noaptea sa lucreze, de ce nu? Si daca doarme dimineata, care e problema? Si la mine e la fel, face treaba in casa, deci nu am ce sa-i reprosez.
De ce vrei sa-si schimbe programul?
Mie nu mi se pare ca ai motive sa te iei de el, fiecare om are ritmul lui.
Asta o spune o nevasta care s-a chinuit cu problema asta mult timp... deci te rog sa nu te superi pe mine.

J 26+

Mergi la inceput