Clubul celor care si-au gresit "cariera"
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Viovio/Viovio.jpg)
Viovio spune:
quote:
Originally posted by herraquote:
Originally posted by Viovio
Voi fi intotdeauna....mami_de_Bianca....si atit!
cum adica "si atat"? nu trebuie sa ne desconsideram pentru ca la un moment dat nu facem altceva decat sa crestem copil; toate capacitatile mele profesionale nu fac cat calitatea de mama de Vlad!
si peste un an - doi vreau sa "promovez" si in aceasta cariera (ei bine, tot am o cariera) - sa devin "mama de Vlad si de ... Bianca (sau Alexa, sau ... sau poate fac gemeni!)!
haideti ca azi sunt mai optimista!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61953" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61761" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are!Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004) - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59172" target="_blank">copilul meu de cristal
Doamne...nu am vrut sa sune dubios...
Sa fiu "mami_de_Bianca" este cel mai important lucru pentru mine.Iar cei care ma cunosc stiu asta.Sunt si voi fi intotdeauna iar asta este imensa mea implinire si cea mai mare realizare...Sunt foarte mindra de fetita mea.Si am sa fac orice ca ea sa isi implineasca visele chai daca pentru mine asta va insemna sa am un serviciu (oarecare si anost) si nu o cariara.
Pentru ca, sa fiu mami_de_Bianca nu este si nu va fi niciodata o cariera...
Iar noi,despre asta discutam aici.
Oricum va multumesc ca ma incurajati.[/b][/i][/navy]
![](pupic.gif)
Violeta, mami de printesa Cristiana Bianca
POZE CU BIANCA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Aino spune:
Ralu Cat,dar ei invata la scoala limba romana,nu?
Acum,ca nu or stapani-o ei bine,e treaba lor.Ca angajatii trebuie sa stie neaparat maghiara,presupun ca e o pozitie a lor,ca-s mai cu motz.
Un exemplu :in Finlanda pe coasta de vest populatia majoritara e de limba si origine suedeza,dar ei invata si stapanesc finlandeza.
Alt exemplu:in Italia exista regiunea Trentino,unde sunt multi vorbitori de limba germana.Limba oficiala e italiana.
Dar o discutie pe net nu schimba situatia lui a.cicel,cereia ii urez multa bafta.
A.K.
Ralu-Cat spune:
Aino, teoretic invata romana, dau capacitatea si BAC-ul din romana... Pe de alta parte (scuze, iar fac pe "avocatul diavolului"), majoritatea romanilor fac 8 ani o limba straina si 7 ani alta limba straina (gimnaziu+liceu) si totusi la sfarsit majoritatea nu mai stiu nici ce inseamna How are you?
Un alt exemplu inafara de cel dat de tine este cel belgian. In Flandra, unde se vorbeste flamanda/olandeza, sunt obligati sa manance franceza pe paine de la gradinita! Pe de alta parte, partea franceza (Valonia) nu se oboseste sa invete nici macar franceza corect! Ce sa mai vorbim de alta limba... Si ambele sunt limbi "oficiale" cu drepturi egale...
Sa nu crezi ca nu sunt 200% de acord cu ce zici tu, multa vreme n-am inteles ce se intampla... Dar dupa aia m-am obisnuit sa ma uit la orice problema din cat mai multe pdv, si imi place sa fa pe "avocatu ".
In Plus, daca o sa ajung vreodata dictator mondial prima lege care o dau este ca toata lumea sa invete engleza!!! Ca sa ne intelegem, fratilor! Pe de alta parte, sotul ar abroga legea cand ar ajunge el dictato, ca zice ca se inteleg "astia" cum sa comploteze impotriva cuplului dictatorial he he!
a.cicel spune:
Eu am fost profesoara de limba romana la o scoala cu predare in limba maghiara. Cum am mai spus, eu nu stiu limba maghiara. Cand am mers acolo am ajuns foarte repede la concluzia ca mare parte din elevi iti vorbesc foarte frumos despre Eminescu, Cosbuc si altii, cu conditia sa nu ii intrerupi. Daca ai facut greseala ast o iau de la capat. Invata pe de rost totul. Eu am incercat sa am discutii libere cu ei. Am ajuns sa le spun ca le dau note pe comunicare si nu pe cunostinte, si atunci au inceput sa vorbeasca. Un cadru didactic care isi da interesul reuseste sa ii faca sa invete sa comunice in limba romana.
Am un exemplu de care imi voi aduce aminte mereu. O eleva din cls. a V-a, la prima ora de romana. Am intrebat-o unde lucreaza mama. Raspuns: Mamal meu numesc Ilona. Nu stiam daca sa rad sau sa pland. Asta se intampla in septembrie. Dupa cateva luni de chin si jale (mergeam acasa plangand) le dau o compunere despre primavara. Le pun si un fond muzical. (nu aveam curajul sa le dau asa ceva acasa ca le faceau parintii) Aceeasi fetita vrea sa citeasca compunerea. Printre alte cuvinte frumoase scrie:"Pasarile fac orchestra primaverii. .... Primavara inseamna tinerete si gingasie." Am si acum acea compunere acasa.
Deci daca profesorul vrea sa ii invete pe copii limba romana, va reusii, chiar daca acestia din urma nu prea vor.
POZE
a.cicel spune:
Si nu e vina copiilor ca nu stiu limba romana. Ei traind in zone unde nu aud decat limba maghiara, nu constietizeaza faptul ca daca merg in alta parte oamenii de acolo nu ii intele. Eu am experimentat asta. Am organizat e excursii, una la Brasov de 1 zi si una la Sibiu si Sighisoara de 2 zile. In pima, copiii erau speriati ca la magazin vanzatoarele nu ii inteleg. erau foarte speriati (asta era in noiembrie). In cea de-a doua excursie, in luna mai, deja vorbeau romaneste destul de bine, dar unii care nu erau siguri pe ei aveau dictionar maghiar-roman. L-au luat la ei din proprie initiativa. Am fost placut surpinsa ca isi dau interesul sa se faca intelesi. Eu am plecat de la acea scoala la sfarsitul anului scolar. Multi din fostii elevi sunt acum la liceu in Miercurea Ciuc. Ma intalnesc cu ei pe strada si ma saluta, stam de vorba si vad ca munca mea nu a fost zadarnica.
POZE
LindaG spune:
Buna,
Si eu sunt una care a pierdut trenul.
Sa va spun pe scurt.Cind am dat la liceu am vrut sa ajung la turism,dar am cazut.Nu stiu daca sa spun ca din pacate am cazut sau din fericire.Am dat la Liceul German ca acolo mai erau locuri.Dupa ce am terminat liceul,am vrut sa fac ori ceva cu limbile straine mai departe,ori turismul.Dar cum eu as fi vrut sa fac ceva de genul hindu sau araba (care erau la Bucuresti,eu fiind din Arad),mama mea neavind atitia bani incit sa ma tina la Bucuresti,am ajuns la Administrarea Afacerilor (unde se face multa matematica) si nu mi-a placut deloc.Am facut primul an dupa care (si aici mi-a fost norocul cu liceul german) l-am cunoscut pe sotul (care e neamt) si ne-am casatorit.
Acuma sunt de aproape 6 ani in Germania,de 2 ani de zile incerc sa fac si eu o scoala de asistente,si dupa cum se pare desi am doar 26 de ani sunt prea "batrina" pentru nemti ca aproape peste tot virsta maxima este de 24 de ani.Dar totusi trimit mai departe CV-uri,poate poate reusesc anul urmator sa incep scoala.
Va intrebati de ce nu fac ceva in domeniul limbilor?Desi stiu 5 limbi(romana,germana,engleza,spaniola si maghiara,pe care incep sa o cam uit),germana nu o stiu perfect dpdv gramatical si aici e buba.
Asa ca din tot ce mi-am dorit,nu am reusit sa fac.Acum lucrez intr-o cafenea,imi place mult,dar nu as vrea sa fiu una dintre cele care nu au facut nimic.Nu aici in Germania.De aia incerc mai departe.
M-am cam lungit.Cam asta ar fi.
Ralu-Cat spune:
Linda, persevereaza! Chiar daca "Eternitate a fost facuta pt a a invata limba germana" (Goethe sau careva...) pana la urma tot o prinzi, ca doar o auzi toata ziua.
Si nu te opri niciodata din trimis CV-uri; nu ai absolut nimic de pierdut, dar enorm de castigat. Si profita de orice oportunitate aparuta.
Poate faci o cariera legata de ce lucrezi acum! (ceva legat de hosting, administrarea unei mici cafenele etc). Daca tot iti place...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
poate unul din cursurile de la subiectul urmator va inspira:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62151
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62432" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61761" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are! Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004) - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59172" target="_blank">copilul meu de cristal