Clubul celor care si-au gresit "cariera"
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ilinca79/ilinca79.jpg)
ilinca79 spune:
Parca e o facatura fetelor, pentru ca si eu tot Relatii Internationale am terminat si sunt tot dezamagita ca si voi de ceea ce am realizat pana acum. Cu doi ani in urma am acceptat sa inlocuiesc o colega ce lucra ca si contabil la firma unde eu lucrasem inainte in vanzari (si mi-a placut) pentru 6 luni (ea pleca in CIC) si din pacate tot acolo am ramas. Acum tot incerc sa vad ce pot sa fac, pur si simplu nu accept sa raman contabila, si voi face tot posibilul sa imi schimb locul de munca. Deci curaj, daca vrem cu adevarat putem, eu refuz sa imi pierd speranta!
Haideti sa ne incurajam unii pe altii!
Ilinca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
aissa spune:
Ilinca sa stii ca e o facatura. Exact asa am ajuns si eu. O colega pleca in CIC, eu eram la marketing (dar nu prea aveam activitate firma fiind micuta) si am fost solicitata sa ii tin locul. Din pacate bebelusul ei a avut probleme si a renuntat la servici, intre timp a mai plecat o colega si inca 1 s-a pensionat asa ca am tot preluat.... Dar nu imi place deloc si cochetez cu gandul ca de la anul cand termin CIC sa imi gasesc altceva....Dar sunt asa de complexata
Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God
a.cicel spune:
Intru si eu in clubul vostru (daca ma primiti).
Eu am terminat liceul pedagogic. In 95 cand m-am inscris la liceu, primeai repartitie dupa terminare. In 2000 cand am terminat s-a schimbat modificarea, asa ca am dat examet de titularizare. Am avut a 5-a medie pe judet la educatoare, dar post era numai unul. Am lucrat ca suplinitor 3 ani, la trei institutii diferite, si avand diferite catedre, de la prof de lb. romana (generala si liceu intr-o comuna la 35 de km de Ciuc) la invatatoare intr-un catun unde aveam clase simultane si apoi educatoare in Miercurea ciuc. Apoi m-am suparat si am renuntat la invatamant. Am lucrat la un ziar local pe post de corector, apoi la u notariat, referent, iar acum sunt secretara la o firma de protectie si paza. Intre timp m-am inscris la administratie publica (sunt in anul II). Nu stiu ce va mai urma, dar presimnt ca nu ma opresc aici cu schimbarea locului de munca. Desi e foarte greu la noi, pentru ca nu stiu limba maghiara, conditie obligatorie la aproape toate firmele. Chiar si in administratia locala.
POZE
Aino spune:
quote:
Originally posted by a.cicel
.....Desi e foarte greu la noi, pentru ca nu stiu limba maghiara, conditie obligatorie la aproape toate firmele. Chiar si in administratia locala
???Pai cum vine asta?Doar suntem in Romania,care are singura limba oficiala,romana!Valabil si pentru maghiari!
De unde si pana unde e obligatorie maghiara pentru romani?
![](bang.gif)
A.K.
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by Ainoquote:
.....Desi e foarte greu la noi, pentru ca nu stiu limba maghiara, conditie obligatorie la aproape toate firmele. Chiar si in administratia locala
???Pai cum vine asta?Doar suntem in Romania,care are singura limba oficiala,romana!Valabil si pentru maghiari!
A.K.
Sunt de acord cu tine, dar in Miercurea Ciuc pest 80% din populatie sunt maghiari. Si foarte rar gasesti loc de munca unde sa nu iti ceara limba maghiara. Eu am avut noroc la firma unde lucrez. Desi patronul e maghiar, m-a ales pe mine ca secretara pt ca stiam sa lucrez la calculator si stiu limba romana, toate actele fiind facute in limba romana.
Asta e situatia. Dar acum ma bate gandul sa imi deschid eu o firma.
POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
quote:
Originally posted by aissa
Tare pesimist subiect si pe mine m-a lovit exact unde ma doare....
cand l-am deschis nu l-am dorit pesimist; am vrut sa ma ajute cineva sa ma mobilizez.
iar tu nu trebuie sa fii complexata! in Bucuresti sunt totusi mai multe oportunitati, si cu apropiata integrare, poate le suna si lor bine REI...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61953" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61761" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are!
![](ilovey.gif)
![](baietel.gif)
![](copilas.gif)
![](cavaler.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
quote:
Originally posted by Viovio
Voi fi intotdeauna....mami_de_Bianca....si atit![/i]
cum adica "si atat"? nu trebuie sa ne desconsideram pentru ca la un moment dat nu facem altceva decat sa crestem copil; toate capacitatile mele profesionale nu fac cat calitatea de mama de Vlad!
si peste un an - doi vreau sa "promovez" si in aceasta cariera (ei bine, tot am o cariera) - sa devin "mama de Vlad si de ... Bianca (sau Alexa, sau ... sau poate fac gemeni!)!
haideti ca azi sunt mai optimista![/navy][/b]
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61953" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61761" target="_blank">Alex, un bb de 1 an, diabetic, are nevoie de noi!!!
Nu exista decat un singur copil perfect in lumea aceasta si fiecare mama il are!
![](ilovey.gif)
![](baietel.gif)
![](copilas.gif)
![](cavaler.gif)
aissa spune:
Herra, sunt complexata eu de mine, de aspect...ma rog fixatii de-ale mele dar si sunt constienta ca stand pe loc 8 ani aproape (de cand am terminat facultatea) am uitat si ce stiam, au venit generatii din urma...si trebuie sa recunosc ca m-am complacut, a intervenit o comoditate, am tot sperat ca aici unde lucrez sa mi se recunoasca munca si meritele si sa mi se ofere postul meritat (dupa parerea mea) si ma gandeam ca e mai usor asa decat sa o iau iar de jos in alta parte.
Dar acum, stand acasa si simtind atitudinea rece a celor de la munca m-am decis ca de la anul sau ma rog, in apropierea datei cand va face fata 2 ani sa incep sa imi trimit cv-uri si poate am noroc sa nu ma mai intorc aici ci sa incep o viata noua, o cariera chiar. Si eu sunt optimista azi
Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God
Aino spune:
quote:
Originally posted by a.cicelquote:
Originally posted by Ainoquote:
A.K.
Sunt de acord cu tine, dar in Miercurea Ciuc pest 80% din populatie sunt maghiari. Si foarte rar gasesti loc de munca unde sa nu iti ceara limba maghiara. Eu am avut noroc la firma unde lucrez. Desi patronul e maghiar, m-a ales pe mine ca secretara pt ca stiam sa lucrez la calculator si stiu limba romana, toate actele fiind facute in limba romana.
Hai ca am trait sa o vad si pe asta!
![](icon_smile_angry.gif)
Pai asta e discriminare,iar cei discriminati sunt romanii.Beleaua lor e ca ca vorbesc numai limba materna,care intamplator mai e si limba oficala in M.C.Apropo,cum se numeste M.C. pe ungureste?
Sunt tari pe lumea asta care au mai multe limbi oficiale,dar nicaieri nu e pusa conditia ca angajatul sa o stie pe o a doua.Cine o stie,avantajul sau!
Oricum,multa bafta a in propria tara
![](floare.gif)
![](icon_smile_angry.gif)
A.K.
Ralu-Cat spune:
Aino , sunt de acord cu tine. Mi se pare ca a nu cunoaste limba romana in Romania (lucru valabil mai ales pentru copii si varstnici, chiar in Cluj, unde maghiarii reprezinta poate maxim 20%) e in primul rand un mare handicap... Hai sa zicem ca se descurca la magazine, gasesc functionari publici care sa stie maghiara, dar cum completeaza un formular mai general? Cum inteleg o factura etc...?
Dar jucand putin "avocatul diavolului..." sa zicem ca eu am o firma in Bucuresti sau Targoviste sau alt oras mai "romanesc". Si se intampla sa am foarte multi clienti... finlandezi! Voi fi tentata sa "discriminez" persoanele care nu stiu finlandeza, si sa angajez unu mai putin calificat, dar care o stie, pt ca pt business-ul meu asta e important... Asa se gandeste si in CV si HR, chiar daca uneori de discriminare pura si am incheiat discutia.
Aissa, sa te tii de ce-ai zis! Va fi mai bine pt tine si copilul tau! Si daca vei lucra intr-un job care iti place, impactul asupra imaginii de sine e enorm! Si inca ceva, pe piata muncii de azi - la noi sau in strainatate - nimeni nu "recunoaste" efortul si iti "ofera" un job/post mai bun! NUmai pt merite cu totul exceptionale, dar poate nici atunci. Trebuie sa fii mai asertiva, si sa ai o atitudine proactiva! Daca stii ca meriti, da din coate!! Sunt atatia care o fac fara sa merite, si e pacat ca au de castigat... Arata colegilor si sefilor ce ai facut, cum ai rezolvat o chestie mai eficienta, ajuta-i atunci cand vezi ca sunt ineficienti (chiar daca pierzi 30-40 min tin timpul tau), ia initiativa cand e ceva greu... Poate va fi mai greu pana la urma, dar si satisfactia si oportunitatile for fi mai bune. Multa multa bafta!