Din Republica Moldova cine mai e?(partea 9)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lucia_B/Lucia_B.jpg)
Lucia_B spune:
hei Cornelia deseori patesc si eu asa cu F5 , tot apas pe el de . Dar m-am prins, acum ma uit cite pagini sunt.
da eu nu stiu ce am patit de am incurcat zilele, nu-i pe asta, oricum si luni si marti sunt zile grele
eu m-am uitat in lincul Nataliei, dar daca sunt "uskaya" nu am mai citit nica inafara de receta la prajitura
in Bahrain e cald, azi au fost niste nourasi albi, deobicei cerul e senin, nici zare de nor. incetu cu incetu vine si aici toamna, cam intr-o saptamina ar trebui sa vina ploita, aici ploua de 3-4 ori pe zi a cite 10-20 min, e o ploita calda de imi vine sa ies descult pe afara, dar mai avem pina atunci.
de marca masinii nu stiu ce sa zic, aici este Gala, si uscator IGNIS. insa nu sunt satisfacuta, hodorogeste tare la stoarcere, mai ales daca pun stergare groase sau albituri. ultimul timp cind spal din astea sting regimul de scurgere.
Rodica- adu fata a noi, aici nici zare de tintar, sau alta jgodie de felu ista, nu-i.
------------------------------- Lucia mamili lui
Lauras (4 oct 2005)
Tot ce se intimpla, se intimpla spre bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lia_c spune:
... ce-as vrea sa vin si eu la voi la caldurica :)
Multumesc p/u pareri despre tehnica...
Va mai scriu de acasa receta, daca dial-up meu va merge mai repede decit melcul...
http://community.webshots.com/user/lia_c_
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lucia_B/Lucia_B.jpg)
Lucia_B spune:
Rodica, merci de felicitari. Asa imi mai cresc urechile si ma unflu'n pene de mindrie, sunt sigura ca si voi va simtiti asa cu copii vostri
------------------------------- Lucia mamili lui
Lauras (4 oct 2005)
Tot ce se intimpla, se intimpla spre bine.
MamaElei spune:
Vai, Lucia, sa ne fi vazut pe noi, eu si sotul, cum ne felicitam, la 6 luni am mincat si tort cu o juma' de luminare Acum dupa ce am trecut de 1 an, nu le mai tin sirul, daca ma intreaba cineva cit are copilu', zic 1 an, ca nu mai stiu cite luni
Cornelia, pai, stiu eu, au de toate bun, ca noi ne tot zicem sa nu mai cheltuim banii, dar tot ramin socata de fiecare data la casa cind trebuie sa platim... Mi-au placut decoratiile pt Craciun, i-am luat la Paula o stea de atirnat la geam (am vrut alta figurine, Mos Craciun sau bradut, dar nu erau). Mie mi-am luat o geaca si manusi de piele, sotul o camasa (cu care a si fost la nunta).
Apropo de nunta, mi-a placut mult o faza... Mireasa are doua bunicute, asa, de la tara, cu batic, care o crescut o droaie de copii... stiti genul, nu? ale mele asa sint. Deci, se ajunge la pusul banilor pe masa. Se ridica una din bunicute, zice ce zice, pune banii si da si niste bani la muzicanti sa-i cinte... BOONIKA BATE DOBA... am ris cu lacrimi...
Rodica si PAULA (02.09.04)
Crinia spune:
Buna la toti!!!
Lucia vreu si eu la cald si la soare. La noi s-a racit bine si mi-i frig, mai ales vinturile astea reci si puternice ma dau jos.
Ma bucura mult ca la Chisinau e timp frumos si e bine.
Cornelia vreau si eu receta tortului. Karina mamica lui
LUCIAN (23 februarie 2005)
Davina spune:
Salutare moldovencelor...
Eu am terminat de citit Alchimistul si m-am apucat de alta carte .Mersi inca o data Nati si Cornelia pentru link.
Sotul in we mi-a facut surpriza cartea lui Coelho ,dar eu tocmai o terminasem de citit ufff...de aia mie nu-mi plac surprizele .
Lucia felicitari si din partea noastra pentru Lauras .Sa-ti traiasca si sa va aduca numai bucurii .Am admirat si pozele noi si mi-au placut toate .
Rodica tare faza cu bunicutele la nunta hehe am ris copios .Imi pare rau de ce ati patit cu tintarii ...eu credeam ca in noiembrie nu mai sint deja ...
Alina unde ai disparut ? mai intra ca ne lipsesc mesajele tale .
Natalia eu am cumparat fondant pentru ca aici nu gasesc toate ingredientele sa-l fac acasa(laptele praf) .Eu cei drept m-am jucat numai in el pentru ca sunt incepatoare amatoare .Eu dupa ziua de nastere a Deannei am zis ca nu mai fac dulciuri pentru ca ma ingras si uite nu am rezistat si in we am facut un tort din brinza Philadelphia ...Data viitoare cind mai am briza o sa incerc receta ta de brownies cu capucino.
Felicitari Elena si bafta in cautarea serviciului .
Corina ce-ti mai face baietelul ?
O zi placuta si cu mult soare va doresc.
Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
Davina spune:
Felicitari Natalia,Karina si Lucia pentru semnaturi reusite.
am uitat sa va zic ca de citeva zile fiica-mea se trinteste pe jos de nervi si se bate cu capul de podea sau ne musca daca nu reuseste sa obtina ce vrea .Nici nu m-am gindit ca asa de repede o sa vina si perioada asta .Eu ma stradui sa o ignor ca nu vreau sa se alinte .
Pupici.
Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25
Crinia spune:
Multumesc Alina (Davina).
Noi avem de-acuma 3 dintisori si se taie inca unul de sus. Deci in total avem 2 dinti jos si o jumate de sus.
Suntem tare capriciosi din cauza dintilor de sus. Sunt foarte durerosi, dar si e normal caci sunt mult mai mari ca cei de jos.
Rodica tare-i faza cu nunta. Ce bine ca lumea se mai distreaza pe la nunti. Karina mamica lui
LUCIAN (23 februarie 2005)
lia_c spune:
Salutare fetelor...
Vad ca ati reusit sa scrieti destul de mult cit n-am fost...
Ieri am inceput sa scriu receta tortului de ciocolata de acasa si cum e din carte romaneasca (acolo se explica toate detaliile pina si cum trebuie sa tii telul), scrisesem destul de multishor si cind colo nu ma pot conecta la inet... Asa ca reteta aia am s-o pun mai tirziu...
Pina cind savurati reteta "Pysha Bogov", e ruseasca(e mai usor de pregatit):
Blat:
400g faina
100g smintina
2 oua
200g zahar
100g nuci
0.5 lingurita (de ceai) de bicarbonat de Na
Crema:
1 cutie de lapte condensat
200g unt
3 lingurite de cacao
Ouale se freaca cu zaharul, smintina, nucile maruntite, se adauga faina si bicarbonatul de Na. Se amesteca totul si se toarna intr-o forma mai adinca. Se coace 35-40 min. Cind se raceste, peste vreo 4-5 ore, blatul se taie in 2 parti: una mai subtire si alta mai groasa. Partea care s-a copt deasupra se rupe bucatele cam de 1.5x1.5 cm (cu miina se rup). Partea taiata mai subtire se pune pe platou si se unge cu crema pregatita. Apoi se aseaza ca un strat bucatelele rupte si se unge cu crema. Repetati procedura pina terminati bucatelele si crema. Forma tortului ar trebui sa se primeasca ca a unui cuib de rindunici (baza mai mare si virful mai mic). Se pune in frigider sau intr-un loc racoros si sta minimum citeva ore.
Sfat:
1. Ca untul sa-l puteti omogeniza mai bine cu laptele condensat, il veti lasa mai din timp in camera sau sa-l puneti undeva la caldut, unde nu se va topi insa se va face f moale(cam ca laptele condensat).
2. Laptele condensat ca sa capete o culoare mai de cacao, se fierbe vreo 1-1.5 ora. Adica se pune cutia de lapte condensat (nedeschisa) intr-o cratita/ceaun cu apa si se ferbe.
3. P/u ca tortul sa nu se primeasca prea uscat, se poate de pregatit un sirop cu care se vor stropi foile (adica straturile). Dar sa nu exagerati cu stropitul... Siropul consta din apa, zahar, puteti adauga coarja de lamiie (data prin razatoarea marunta) si cind siropul se raceste puteti adauga si alte esente, gen rom sau cogniac... Proportiile siropului le puneti dupa gust, dar nu mai mult de 200g apa...
4. Se poate orna la preferinta, se poate doar cu nuci maruntite sau doar cu strujca de cocos...
Daca ceva n-am tradus ok sau ceva am scapat din vedere, astept critici..
Atentie: Se serveste cu o cafea sau un ceai bun!
Pofta Buna!
http://community.webshots.com/user/lia_c_
MamaElei spune:
Neata!
Astazi sint cam... adormita.. s-a trezit copila mea la aproape 8 si de obicei pe la 9 si ceva se trezeste. Si aseara am stat pina mai tirziu si ne-am uitat la un film...
Cornelia, mersi mult pt reteta, sper sa reusesc sa-l si fac! O zi faina la servici! Ce frumos e afara, asa? Super!!!
Davina, cum e mina ta? Mai bine? Mai zi-ne de Deannuta!
Korina, felicitari pt dinti! Sper urmatorii sa fie mai putin durerosi!
Lucia, vai ce mult mi-ar placea la voi, cald, fara tintari! Voi mai aveti de gind sa va intoarceti in MD?
Rodica si PAULA (02.09.04)