Din Republica Moldova cine mai e?(partea 9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Of, NATALIA, NATALIA, ti-am zis eu ca tu vrei sa iti bati joc de oameni. Pai asa bunataturi se pun acolo?
Bine ca eu le-am mai vazut pe unele in timp si nu am avut socul asa mare ca sigur lesinam de pofta pe aici.. ca si asa salivez.

ELENA, nu stiu chirie, noi stam cu chirie, dar e de mai demult. Acuma din cate ne-am mai interesat noi, s-au ridicat mult preturile, mai ales ca e perioada cand au revenit studentii in Bucuresti si cererea a crescut.

CORINA, Ca lactic aici se gaseste in farmacie.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Fetelor, ma faceti sa rosesc.

Corina, tortul Barbie nu mi-a luat mult timp de facut, intrucit blatul de tort era cumparat, doar crema am pregatit-o eu. Ornamentul tot a fost usor de facut, am folosit un cornet, treaba a mers mai repede decit ma asteptam.
Transafirii i-am facut din timp, dintr-un fondant (in rusa se spune "mastika") ce avea urmatoarea compozitie: lapte praf + zahar pudra + lapte condensat + colorant alimentar. Iese ca o plastilina din care se pot modela diverse figurine, pentru cine are talent, desigur. Pentru trandafiri am facut mai multe petale, pe care le lipeam de o scobitoare, de jur imprejur, indoind un pic marginea fiecarei petale., nu stiu daca ma exprim clar. Dupa ce lipeam vreo 5-6 petale, scoteam floarea de pe scobitoare si o puneam la uscat pe o farfurie. Nu e greu, primele flori erau cam ciudate, dar spre sfirsit aratau chiar foarte bine.

------------------
Numai bine,

Natalia

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Merci mult Cornelia si Natalia de link-uri ,le-am salvat deja ,acum ramine sa-mi fac timp de citit.Mersi si inca o data mersi ca tare mai asteptam sa gasesc cartile lui Coelho ,ca m-am saturat sa dau bani pe carti si nu mai am unde sa le pun .
Eu cind asteptam sa-mi deschida visa sa vin in SUA am citit 35 de carti intr-o luna .Toata ziua stateam in pat si citeam :-)
Cornelia daca vrei sa citesti Codul lui DA Vinci ,il poti gasi la zona artelor aici pe DC .
NAtalia era sa ma imbolnavesc de ce bunataturi am vazut ...torturile sunt super super ,esti o talentata .Buburuza ai invelit-o in fondant ?
Crinia eu Deannei i-am dat iaurt simplu de cumparat ,amestecat cu piure de fructe sau cumparam cu vanilie (asta era preferatul ei,Mountain High ).Brinza nu i-am facut niciodata dar i-am dat de citeva ori cottage cheese.
Si mie imi plac parcurile din Bucuresti cu lacuri si multa verdeata .
V-am pupat si ma duc sa mai dau o tura prin parc cu Deanna ,cit ne permite timpul.

Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Lucia felicitarile mele cu o luna pentru LAURA.
Multa multa sanatate fericire si bucurii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Natalia tortul e mortal. Dar mai ales trandafirii....
Ce proportii pui si dupa aia pui la cuptor trandafirii? Straturile la tortul respectiv din ce ai facut?
Si inca ceva, Barbie tot tu ai facut-o? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Buna gospodine

Wow, nu am intrat de doua zile si voi deja schimbati capitolul.

In primul rind, Natalia - m-ai dat pe spate. Nici nu indraznesc sa ma pun cu un asa maistru al culinariei - jos palaria in fata ta, bravo. Dupa cum m-ai intrigat cu delicioasele tale copturi, vreau si eu recetele lor. Please, cind ai timp, fa o semnatura cu ele.

Eram sigura ca dupa ce vine bebelina tot atit timp o sa am ca sa ma perfectionez in arta gatitului, da voi m-ati deochiat, ralelor. Acum gatesc numai ceva usor de mincare si coc cele mai simple prajituri si chek-uri pentru dejun.

Vorbiti despre carti, va rog sa o faceti la spatele meu, cind va aud mor de rusine. Nu am tinut vre-o carte in mina de o mie de ani. Sa nu spuneti nimanui, dealtfel o sa ma arate cu deshtu.

Corina - merci mult de felicitari si urari. Un pupic din partea noastra.

Noi suntem bine, crestem pe zi ce trece, se vede si fara cintar ca am adaugat destul. Avem deja sunculita pe la minute si picioruse. In zilele de we am fost foarte cumintele, de l-am topit pe tati, ca rezultat - nu mai vrea sa mearga la scirbici. In rest nimic nou, decit faptul ca am pus frio doua poze noi.

Un we placut si numai bine.

pozici
---------------
Tot raul e inspre bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Lucia, am tinut minte toata ziua de joi ca vineri puiuta ta face o luna, dar ieri mi-a zburat complet din minte. Felicitari si de la mine, desi cu intirziere.

Fetelor, multumesc pentru aprecieri. Imi place sa fac dulciuri, e adevarat, dar in ceea ce priveste ornarea lor sint o amatoare incepatoare, nu prea am rabdarea necesara unei astfel de activitati. Cind am facut tortul lui Vlad, am zis ca nu mai fac nimic de genul asta, dar nu am putut rezista rugamintii verisoarei mele de a-i face un tort Barbie. Iarasi, dupa acest tort am zis din nou ca nu ma mai apuc, si tot asa... Una stiu sigur, profesionista in domeniu nu ajung cu siguranta, ca nici nu prea gasesti in Ro tot ce-ti trebuie pentru asa ceva, sau poate nu stiu eu unde sa caut...

Davina, da, buburuza am invelit-o in fondant, reteta o s-o pun mai tirziu, tre sa gasesc link-ul (n-o mai traduc).

Crinia, trandafirii nu se coc, pasta din care i-am facut are urmatoarea compozitie: 160 g zahar pudra + 160 g lapte praf + 200 g lapte condensat, se framinta bine, daca e prea moale, se adauga pudra, daca e prea tare, lapte condensat. Se modeleaza ce vrei. Se pot pastra in frigider o perioada mai lunga.
Da, tortul Barbie l-am facut tot eu , jos la poale, are un strat de pandispan (biskvit) cumparat, iar pina sus e o masa din cubulete de blat amestecate cu crema (unt batut cu lapte condensat fiert in cutie). Ornamentele sint din frisca vegetala + colorant.

Retetele o sa le dau treptat, ca vreau sa le traduc, care-s in rusa, si sa le pun pe DC, in forumul cu bucataria. Deocamdata este reteta prajiturii www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61129" target="_blank">Brownies Cappuccino, este un deliciu rar, merita s-o incercati.

------------------
Numai bine,

Natalia

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

Salutare fetelor,
vad ca ati discutat mult in weekend...

Felicitari Lucia, Laura sa creasca sanatoasa, vesela, fericita si sa-i bucure pe parinti!

Ma faceti sa-mi iau liber de la serviciu si sa fug acasa sa incerc bunataturile...

Alina/Davina multumesc p/u link. Sper s-o scot in capat cu Paulo Coelho si apoi sa incep a descoperi si alti autori...

Corina, asta era si intentia mea sa va fac nostalgice si sa mai veniti mai des prin Chisinau... Glumesc, dar sa stiti ca noi va ducem f mult lipsa voastra, a celor plecati peste oceane si mari sau kiar peste citeva tari...

Azi e o zi atit de frumoasa cu soare ...

pe curind

http://community.webshots.com/user/lia_c_

Mergi la inceput

dupa ce am vazut reteta prajiturii cu lamiie mi s-a facut o pofta de prajituri cu lapte condensat... Nu stiu cum o sa rezist pina la 18.00 , caci mi-am adus aminte de un tort care imi place la nebunie cu lapte condensat... "Mincarea zeilor/Pysha Bogov" ...

Mergi la inceput

ati iesit toate la plimbare, sa profitati de ziua frumoasa?
... am ramas doar eu ... cu toate ca VREAU si eu la plimbare... ratiunea nu-mi permite

Mergi la inceput