Copilasi martie-aprilie 2004 (69)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruprich spune:

Fetelor spre rusinea mea am uitat cum introduc niste poze in albumul comun.Ma ajutati si pe mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Ce bine, ruprich, ca vrei sa pui poze, cu ocazia asta ma luminez si eu!

Cu vorbitul, ioana sta f bine, repeta orice cuvint (sau aproape) si stie multe, multe. Ne povesteste diverse lucruri de pe afara, asa cu 5, 6 cuvinte la rind, dar nu prea foloseste deloc verbe sau cuvinte de legatura (se ajuta mult de semne si de onomatopee atunci cind nu stie cuvintul). Pe mine ma striga mamico sau mamicutzo (stiu ca asta a distrat-o pe Micky la munte) si pe tac-so tati sau tatita. In schimb face mofturi la masa (de ex, daca e un prieten sau o bunica pe la noi, nu mai maninca nimic desi ii e foame), si cade mereu, pt ca ea alearga in loc sa mearga, fuge si se uita la noi si se loveste de stilpi, copaci, etc,nu prea pune mina jos cind cade si da cu nasul (pai nu pune mina ca are de pe la un an un deget scrintit si o doare cind se sprijina, va trebui pina la urma sa mergem la ortoped, ca ma tot bate pediatra la cap).

hai ca fug, mai scriu
gabi si ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

LA MULTI ANI, MALINA!!!
Ruprich - multumim de aprecieri, insa nu cred ca o pot baga pe Cristina la "genii" - poate un mic geniu al dezordinii... independent si nebunatic. Cu pozele din album o sa incerc sa iti trimit un PM (daca n-au facut lucrul asta celelalte fete).
Hana - interesant patul de care spui, poti sa dai detalii (producator, pret)? Voi va luptati cu suzeta, noi cu degetelul, nu stiu cum o sa scapam de el, ca parca de la o zi la alta devine mai "gustos".
Irismetal - ma bucur ca ne mai povestesti cate ceva de Stefanel-voinicel (l-am admirat in poze). Uite, nu m-am gandit pana acum sa ii arat Cristinei jocul de sah...
Laura - hehe, din poze se vede ca Daria are stofa de sef
Micky - esti de admirat cate lucruri si drumuri faci avand doua fete mici, felicitari!
Clau - fiindca am vazut ca ai deschis tu capitolul, te rog sa ne mai adaugi si noua 3 canini iesiti sau chiar 4, caci azi sau maine precis razbate si ultimul - si sper sa se mai linisteasca si ea, sa nu mai fie atat de agitata.
Simo - cum zic de fiecare data, dar nu ma pot abtine, ce mare fericire pe voi sa aveti doi copii asa dulci, cu personalitati diferite, in plus fata si baiat! Eu cred ca gemenii invata mai multe si mai repede decat copiii singuri, unul de la altul. Ma rog, inclusiv prostioare!
Nedda - cum stati cu amenajarile? V-ati descurcat si singuri? Plimbareti ce sunteti! Fii-mea nu cred ca ne-ar lasa linistiti la asa drumuri lungi.
Mariana - si pe tine te admir pentru energie - auzi, sa fii dispusa sa o iei de la capat cu mutatul si amenajatul! Pai eu cred n-as rezista.
Denisa - sa ma ierti, ca sunt uituca rau si ametita, cand ziceati ca e nunta? Sau deja a fost?

Am auzit ca peste vreo 2 zile se strica vremea, deci o sa incerc sa stam cat mai mult pe afara pana atunci, chiar e soare si frumos. Azi Cristina a desenat prima oara cu creta pe asfalt - dimineata in parc i-a dat creta colorata o fetita de 6 ani si ceva (o fetita deosebit de talentata la desen, sincer, nu cred ca am vazut copil la varsta ei desenand cu atata imaginatie si siguranta - am facut si eu ceva desen "in tinerete")
Va pup, trebuie sa profit ca doarme Cristina, ca sa mai fac si ceva treaba.
O zi frumoasa tuturor!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Ela,sper ca pana maine sa pun niste poze noi in albumul lui Vlad si acolo vor fi si cu patul nou.E luat dintr-un magazin cu mobila adusa din Olanda si am dat 5 mil. pe el.Dar e super.M-am uitat dupa un fotoliu pat,dar tot ce am gasit era de 7-8 mil si trebuia sa-l strangi si sa-l desfaci zilnic,se simteau la spate spatiile dintre perne,indeajuns incat sa nu ma grabesc sa cumpar.Cand nu va mai incape in el,peste 2-3 ani sper,poate fi folosit ca un fotoliu de doua persoane.
Gabi,al meu pui e rusinos tare si cand vine buni sau mamaie mananca tot ca sa nu-l certe mami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Gabi - ce simpatica e Ioana!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Fete dragi, va salut si eu repejor ca acusi se trezeste Lara.

Micky si Gabi, v-am vazut fetitele dulci! Sunt adevarate domnisoare! Pe Ioana nu prea mi-o mai aminteam din poze dar Malina a crescut mult (de la ultimele poze admirate de mine).

Ela draga, imi era dor de voi. Am vazut toate pozele noi si astea sunt impresiile: 1.) Am murit de dragul buclelor Cristinei! E o scumpa si o frumoasa. Pupa-i buclisoarele din partea mea!:)
Poza in care te musca de obraz m-a facut sa duc repede mana la obrazul meu la care Lara a atentat acum vreo cateva zile. Era asa o fericire pe capul ei ca venise tata acasa si toti eram in jurul ei, incat a simtit nevoia sa-si manifeste dragostea exact asupra obrazului meu. Bine ca acum intelege ca ma doare si nu m-a strans prea tare cu dintii. :)
Despre Cristinuca mai am de zis ca mi se pare bucatica rupta din tati!! Iar cat despre talentul la desen, bravo ei! Si eu zic ca ar trebui sa o incurajezi cat poti sa si-l dezvolte.
(Nu stiu de ce dar eu am tendinta sa iau foarte in serios interesul si preocuparile copilasilor nostri spre anumite activitati, chiar daca ei sunt inca mici.)
2.) Multumesc pentru minunatele poze cu Predealul in zapada. Mi s-a facut asa un dor sa fiu acolo!! Superbe poze! Mi s-a umplut sufletul pe ziua de azi.

Cat despre mutatul nostru, am reusit sa aranjam cat de cat casa. Mai avem de cumparat inca mobila pentru unele camere dar putem s-o facem mai tarziu. Casa e oricum prea mare si camerele acelea nu le folosim, asa ca nici mobila nu ne trebuie chiar acum. Deci am decis sa nu ma grabesc si sa cumpar pe indelete numai ce-mi place cu adevarat.
Acum sunt ocupata cu organizarea umatorului play-group care va fi maine la noi acasa. Si pentru ca sarbatoarea de Halloween e foarte aproape, va fi un play-group cu tematica. :) Numai ca am vazut ca Lara se cam sperie de costumele sau decoratiile uracioase, asa ca voi alege decoratii mai prietenoase, nimic care sa sperie copiii: baloane, desene cu bostani care "zambesc" frumos si carora nu le lipsesc dintii etc. :))

Ruprich, Irismetal, nu v-am mai vazut demult pe forum. Ma bucur sa mai aud vesti de la voi.

Malina, am pierdut momentul sa-l felicit pe Danut pentru invatarea literelor. Nu imi aduc aminte cand ne-ai povestit despre asta. Bravo lui!
Lara le stie fiindca i-am cumparat un covor de cauciuc colorat care are literele dispuse in puzzle. (Nu stiu cum sa explic dar sigur sunt si in Ro aceste covorase.) Prima litera pe care a invatat-o a fost "L" de la Lara. :)) Acum stie sa mi le arate pe toate dar de zis nu zice decat poate jumatate. Un lucru interesant (dar de fapt foarte logic) am observat: le-a invatat mai repede (si aproape ca n-a facut confuzii deloc) pe cele pe care le poate pronunta si pe cele pe care le-am asociat obiectelor/ lucrurilor/persoanelor cunoscute de ea. De exemplu: "M" de la mama, "O" de la ou etc... Cand i-am povestit de "D" de la dinozaur nu l-a retinut desi stia de dinozauri dintr-o carte pe care o are. Dar cand i-am zis ca "D" e de la Dora, una din prietenele ei, l-a invatat imediat!! Pentru mine e un motiv constant de uimire sa observ modul in care copilasii nostri asimileaza informatiile si le pun la pastrare in caputul lor...:)

Denis, tu intrebai daca e timpul sa le introducem povestile? Parca stiu ca a intrebat cineva dar, cu scuze, nu mai am timp sa recitesc cine.
Pot sa-ti zic din experienta mea cu Lara: trebuie sa-i captez interesul cu ceea ce povestesc si asta se intampla daca concentrez povestile la maxim 2 minute, ca lungime in timp, cu propozitii scurte despre personajele si intamplarile principale. Desigur interpretez personajele, mai scot si sunetele specifice care imita animalele etc... :)
De exemplu, Lara adora sa-i spun Scufita Rosie, binenteles taind secventa in care bunicuta e mancata de lup. :) La fel, omit si celelalte momente "scary". :)
Am observat ca durata in timp a povestii conteaza foarte mult. Si e normal, pentru ca puii nostri inca nu se pot concentra pe un anumit lucru pentru mai mult timp. Lara se plictiseste daca "o lungesc" prea mult si nu ma mai asculta...

Pfiii, ce am mai vorbit!! Si inca nu am terminat ce aveam de zis...
Poate mai revin daca prind un moment liber. Va pup!

Simo, pupa-i pe nazdravanii scumpi!

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Laura, cum a fost cu Daria la servici? E scumpa foc in scaun la birou!!

Ela, Cristina a crescut atat de mare! Si ce par frumos are!! Multumim de poze. E frumoasa foc si maare!!

Irismetal, smecher mare Stefan! Da, asa e, te miri ce le trece prin cap.

Apropo de faza cu Stefan, cu mizeria impinsa sub pat: Noi avem o chestie, ca de cate ori nu vrem sa ii lasam sa faca ceva zicem ca veverita rea de afara a blocat usa, sau a furat telefonul celular, etc.(la noi misuna de veverite si una din ele e f. rea ) Intr-o zi a varsat Lucas suc pe covor si am zis doar: “Lucas, pai ce-ai facut, puiu-mamii?” Dar mai mult mirata, decat cu ton de cearta. Si repede mi-a zis “Ieie (= veverita)“ si arata inspre geam. Deci au inceput minciunile!!! Innebunesc! Nu contenesc sa ma mir ce le trece prin cap zi de zi.

Ruprich, Denis, copilasii au perioade in care numai ni se pare noua ca stagneaza, dar ei asimileaza si pe urma isi dau drumul, de te sperie! SI bineinteles ca nici ai mei nu “deseneaza” – asta e asa un fel de-a spune! Mazgalesc si ei intr-o veselie.

Ruprich, imi pare rau ca te chinuie asa cu somnul... saraca de tine, greu trebuie sa-ti fie. Nici ai mei nu fac la olita si nici la wc si se trezesc IN FIECARE noapte sa pape o sticla, asa ca...

Hana, ce cuminte si iubaret copilas aveti! Si ai nostri ne pupa si ne imbratiseaza si i-am invatat la intrebarea “Ma iubesti” sa zica “tare, tare” si ei zic “taie, taie” si ma topesc, chiar daca ei nu stiu ce inseamna…

Gabi, sper sa rezolvati usor problema cu degetul sclintit.. Saracuta Ioana

Daniela, felicitari Larei!! Te ocupi f. mult de ea! Distractie placuta maine la play-group!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Asa, pe fuga....am reusit sa pun cateva poze de la munte, abia acum se incarca, le puteti vedea aici , in albumul dariei, desi saraca n-are decat 2-3 poze ratacite pe-acoloeprincipal tot Malina e !

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Multumesc pentru urarile facute sotului meu si va pup pe toate.
Laura, la multi ani si voua. Noi facem 3 ani de la casatorie pe 2 nov, dar nu am sarbatorit pana acum niciodata impreuna. Voi cum ati petrecut?
La multiu ani Malina. Sa ai parte de multe bucurii.
Ce sa mai zic, ma uimesc copiii vostri. Sunt toti niste inteligenti, o alta generatie, se vede. Alexandru sta asa si asa la capitolul vorbit, fara propozitii, dar spune el multe, mai mult pocite decat cuvinte clare. El in schimb a invatat toate reclamele de la tv, iar daca nu e la tv si doar le aude imi spune ce reclama e: adica la cea cu vacutele Dorna, el zice "vaca", la cele cu bere zice "bee" etc. De numarat zice dupa mine pana la 3 si arata ca are 1 an si zice 3. Eu nu am avut curajul pana acum sa-i iau creioane colorate, dar cu pixul il mai las uneori. Iar la crize de personalitate ne bagam si noi in club, ca au aparut si la noi, dar pe mine ma bufneste rasul cand il vad cum face. Asta deocamdata.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Micky, frumoase poze!! Sunteti o familie perfecta!! Sa fiti sanatosi si fericiti toata viata!!

Andrea, nici eu nu le-am dat carioci si creioane colorate/ Nici pix nu le dau. Numai pe tablita aia de care am scris mazgalesc si ei. Dar am cumparat niste carioci care, cica, iesi la spalat, asa ca zilele astea o sa ma incumet si cand stau in scaunele de papa o sa le dau (macar sa-si murdareasca numai hainele de pe ei si eventual scaunele, nu si covoarele si peretii...)

Mergi la inceput