sos de soia
![](images/user_woman.png)
Am o sticla de sos de soia si nu prea stiu cum si la ce s-o folosesc. Imi da-ti cateva idei?
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lorelai spune:
quote:
Initial creeata de ELIZA MIRON
Am o sticla de sos de soia si nu prea stiu cum si la ce s-o folosesc. Imi da-ti cateva idei?
eu folosesc din greu sos de soia la diverse marinate pt diverse carnuri pt gratar. merge cu porc, pui si vita.
de ex. muschiuletii de porc ii marinez in sos de soia, vin rosu, usturoi, ulei de masline, piper si un pic de sirop de artar plus cimbru.
puiul (pulpe) il fac cu sos de soia, usturoi, busuioc, mustar, ulei de masline si vin alb.
poti face ce combinatie iti trece prin cap. sosul de soia ajuta la fragezirea carnii. ai grija insa ca sosul de soia e foarte sarat, sa reduci sarea din reteta.
Lorelai
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ELIZA MIRON spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Chiar astazi am sa incerc sa fac pui cu orez si am sa incerc sosul.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Corina/Corina.jpg)
Corina spune:
Eu fac orez cantonez cu sos de soia.
Fierbi o cana de orez care nu se lipeste,il scurgi bine,apoi adaugi mazare boabe(o cutie mica),sunca taiata marunt si doua ,trei oua facute omleta si apoi taiate cubulete.Adaugi doua sau trei linguri de sos de soia,dupa gust,si amesteci bine totul.Se poate minca asa ,sau cu carne cu sos.
Pofta buna
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Natasa spune:
Eu il folosesc la mincarea chinezeasca si la un fel de mincare care nu stiu ce neam e, dar suna asa:
Copanelele de pui se iau, se curata de piele si se taie in doua. Se pun la marinat intr-un sos facut dintr-o lingurita de oregano, una de busuioc, una de cimbru+ o lingura jumate de miere si cam tot atita sos de soia + 3 catei de usturoi taiati marunt. Se baga la frigider, se lasa de la o ora in sus si pe urma se prajesc. Garnitura se alege dupa gust, noua ne place cu cartofi prajiti sau cu orez cu legume.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
IoanaM spune:
Uite doua chestii vegetariene (de fapt sunt si de post) super!
Prima:
-intr-o tigaie se pun la calit in ulei urmatoarele ingrediente:
- o ceapa taiata pestisori
- vreo doi ardei verzi
- ciuperci pleurotus taiate nu foarte marunt
- dovlecel taiat cubulete
- 1/2 vanata cubulete
Nu se pune sare, ci sos de soia. Este suficient de sarat.
Se lasa vreo 10-15 minute pana se inmoaie ingredientele. La sfarsit se adauga un catel de usturoi taiat marunt si se mai lasa 1 minut.
A doua:
- identic cu prima, doar nu se pun vinete, nici usturoi. Sunt delicioase!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
devylla spune:
quote:daca vrei iti dau cateva retete dastea japoneze pentru a folosi sosul.
Initial creeata de ELIZA MIRON
Am o sticla de sos de soia si nu prea stiu cum si la ce s-o folosesc. Imi da-ti cateva idei?
poze noi
![](foto.gif)
bubulinele
![](vampa.gif)
![](hippi.gif)
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nematics spune:
sosul de soia e f. bun in combinatie cu brinza tofu, din soia;
tofu se taie bucati, se stropeste cu sos de soia si se da la cuptor pina se rumeneste un pic (timp in care se intoarce odata pe partea cealalta si se stropeste cu sosul de soia si pe partea a doua)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
indu spune:
Salutare,
imi dati si mie ceva retete dintr-astea asiatice, va rog? Eu mai incerc pe-acasa.. si mi-am luat sosuri si minuni de la raioanele de produse asiatice din Selgros, Metro, Billa. Si mancarea iese f. buna..yam, yam.. dar eu nu-s destul de multumita. Stiu ca sunt ceva tehnici si e nevoie de ceva vase speciale.. dar cum inca sunt la inceput... nu ma pricep destul. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da niste retete si niste trucuri pentru gatit: cum sa fie focul.. vasul de gatit.. etc.
multumesc.. ;)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)