Soricel...cum il prind
Ieri dimineata cand sa ma dau jos din pat, vad un soricel care fuge si se baga sub dulap. Nu pot sa imi dau seama de unde a aparut mai ales ca noi stam la etajul 3.
cum fac sa il prind?
Raspunsuri
numeioana spune:
Hai acum, serios. Probabil, fiind primul soricel nu ai o cursa speciala in care sa pui un miez de nuca sau o bucatica de sunculita. Tin minte din copilarie cum prindea soricei tataie. Punea pe o bucata de geam o craticioara cu gura in jos, sprijinita pe o nuca si dedesubt baga o bucata de "ceva". Stii si tu cam ce mananca soriceii. Cand intra sub craticioara, deranjeaza nuca si il prinde sub ea. Apoi iei geamul cu craticioara pe el si te uiti pe sub el sa vazi daca s-a prins. Poate sa si scape daca e agil. Daca s-a prins vezi si tu ce faci cu el...il arunci afara pe geam.
Auzi, dar pe unde a intrat? La etajul 3??? Verifica bine aerisirile sa nu fie vreo gaurica.
Iaca ti-am dat sfatul, dar daca intra la mine un soricel plec si nu mai dau pe-acasa!!!
Ioana
Iubika spune:
Nuuuuu!
Daca il prinzi, nu`l arunca pe geam! Saracutul! La cat de mic e, cazand de la etajul 3 sigur pateste ceva!
Trimite`l delicat afara la joaca!
If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was
grenouille spune:
vezi ca pe la magazinele din piata se gaseste grau tratat... foloseste cu incredere... nu e toxic pt oameni si animale (gen pisici) - contine o substanta care coaguleaza sangele daca nu ma insel. deci, inofensiv pt oameni (bine, daca se apuca sa roada 1-2 kile de grau.... se schimba problema).
mama asa scapa de rozatoare la curte - ca cu 3 motani cati avem, cam greu cu soarecii astia... mai bine stau si zac la soare
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...
thalia spune:
Un borcan de 800 de grame sprijinit de o jumatate de nuca cu miezul in interior. El vine atras de mirosul nucii si vrea sa pape nuca si nuca face Buf si prinde soricelul.
Apoi ...il duci la gradina zoologica.
descarca exercitii callanetisc
V. Erica spune:
Mey, dar pt. soricei mai mari (a se citi `sobolani`) n-aveti idei? Dar nu d-astea cu borcanu` si nuca, ceva mai evoluate?
Vezi si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59684" target="_blank">aici
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
carmens spune:
Exista in magazine un tub ( nu-mi amintesc cum se numeste, eu l-am primit de la niste prieteni dar cand ajung acasa ma uit ) ca un fel de clei. Acest clei se pune pe un carton lucios ( daca nu ai se pune banda scotch) in forma de cerc. In mijlocul cercului pui bucatele de cascaval, salam etc dar cu grija fara sa le atingi cu mana (folosesti o furculita, ceva ). Lasi cartonul intr-o zona pe care o consideri mai tentanta pentru soricel si astepti. Soricelul se prinde in cleiul ala si moare.
Din experienta proprie. (noi am avut la baie- vin prin ghena si intra prin gaura de sub cada de baie - stam la et.5)
Revin cu denumirea produsului.
carmen
Otilia
Iubika spune:
Fetelor, serios acuma: voua nu va e mila sa omorati soriceii aia?
If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was
camelia-daniela spune:
Beyyyy fetelor...
dar rele mai sinteti!!!
Cum sa-i coaguleze singele lui bietu` soricel???...sau sa-l arunce de la etajul 3???...nici in filmele de groaza nu am vazut faze de astea!!!
Sabina...mai bine da-i muuuuuult cascaval ca sa manince pina nu mai poate sa fuga, iar daca ajunge pina la dulap atunci cu siguranta ca nu mai incape sub el!!!
Iar dupa ce l-ai prins, du-l la scoala de corectie, nu la gradina zoologica!!!
de la Cami.
grenouille spune:
si eventual adopta-l drept pet-ul casei (ca in reclama aia tembela de la centralele termice cu sprit german stii? cand iese piticu' ala de pe cos, mananca micu dejun cu tine, bea o bere cu barbatu, mai vine mai baga un oki in dormitor sa vada ce faceti....)
mie nu imi plac soarecii desi am avut hamsteri. numai ideea ca se tarasc prin toate gaurile si gunoaiele imi intoarce stomacul pe dos.
si se pare ca aceeasi idee o au si motanii (parca ii si vad "ceeeee? sa prindem noi SCARBOSENIA AIA???? mai bine mai bagam niste mancare uscata si laptic")
No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...