Indemnizatie CIC 2006
Raspunsuri - Pagina 2
joy04 spune:
Si cei 200 RON alocatia copilului vor fi dati de la 01.01.2007..indiferent daca parintii au platit CAS sau au realizat venituri supuse impozitarii.
Deci vor fi dati tuturor copiilor!!!!
joy
+ bocanila
37+
EU
gangurici_licurici spune:
Daca inteleg eu bine cei 200 RON ii vor primi copii pana la 2 ani, nu? Dupa aceea suma este de 22,5 RON, parca. Sau nu?
joy04 spune:
gangurici licurici, da cei 200 RON ii vor primi toti copii in varsta de pana la 2 ani(3 ani cei cu handicap) dar numai din 2007 cand indemnizatia se va imparti in doua: pentru mama 600 ROL si pt copil 200 ROL
joy
+ bocanila
37+
EU
aissa spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Cred ca cei angjati depun cererile la angajatori,si acestia le trimit la primarii.Caci altfel cum intelegem :
(2) Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre persoanele juridice sau fizice, denumite angajatori, la care isi desfasoara activitatea persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) si (2).
Nope. Articolul dat de tine se refera la concediu nu la indemnizatie.
Mai mult ca sigur ca sa luam banii depunem cerere si dosar noi, personal. Fiti atente:
"(2) Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti, denumite in continuare directii teritoriale.
(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la directia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.
(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii."
Deci daca eu depun in ianuarie cerere la primarie, ei trimit la directia de munca dosarul pana pe 10 februarie, aia au timp 15 zile lucratoare sa zica daca e complet sau nu. Intrebare intrebatoare: cand primesc eu drepturile aferente lunii ianuarie??? In conditiile actuale le primeam pe 6 februarie, de la serviciu. Acum, de la primarie, probabil in martie-aprilie cel mai devreme.
Cristina si
AleChild birth is an act of Nature, adoption is an act of God
anyc79 spune:
Ar mai fi o intrebare: Cele sau cei care sunt deja in CIC la 01.01.2006 vor mai depune cereri la primarii sau nu? Deci noi de unde vom mai lua banii?![]()
![]()
anyc
Francesca-Anais spune:
Oare nu am putea depune deja cererile la primarie?
Eu nu stiu ce o sa ma fac, ca in ianuarie nu voi fi in tara si as vrea sa clarific situatia inainte de a pleca.
monika
Kimi spune:
Pentru mamele care la data de 01 ian. 2006 sunt deja in concediu, mai trebuie sa depuna vreun dosar ceva? Vad ca se discuta ceva de primarii?? Eu banii ii iau prin intermediul firmei, trebuie sa depuna firma vreun dosar sau trebuie mers personal? Stiti ceva?
ninocikap spune:
ma alatur si eu intrebarii lui Kimi, pentru cele care suntem deja in CIC mai trebuie sa facem ceva?
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex
ninocikap spune:
si as mai avea si eu o intrebare pentru ca sunt cam grea de cap si eu nu m-am dumirit doar citind ordonanta..... dosarul asta se depune o data la inceputul anului, sau cam cum am inteles eu.... in fiecare luna???
ca daca o mai fi si in fiecare luna mai primim noi banii... la sfantu' asteapta.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex