BB o streseaza pe mama!
Nu cred ca exista o mamica care sa nu se fi enervat niciodata din cauza lui BB... sau exista??? pe mine cel mai tare ma enerveaza la BB :
> ca se trezeste f des noaptea
> ca nu mananca ceea ce-i gatesc
> ca baga toate prostiile in gurita
> ca ma trage de pantaloni sa ma faca atenta la el
> ca nu ma lasa sa-l tin de manuta pe strada.. vrea singur...
> ca nu ma lasa sa-l clatesc pe cap dupa ce il dau cu sampon...
.... ar mai fi multe de spus dar va las si pe voi sa mai adaugati... stiu ca multi copii se aseamana in ceea ce privesc lucrurile care le scot din sarite pe mame...
Haideti si voi sa va descarcati...
mama lui bebita(29.05.2004)
Raspunsuri
Anca Wish spune:
Flavia, nu inteleg cum te pot enerva lucrurile astea. Sunt minore si as da multe pe lumea asta sa fiu "enervata" zile intregi, ani...de astfel de "probleme".
anca...SIGUR intr-o zi
MirelaV spune:
nu-s mamica...dar mi se pare mult sa te enerveze niste chestii pe care le face fiecare bebelus in functie de lunile de viata...
anii trec...el creste..tu vei ramane cu amintirile..
te plangi la alt subiect k e prea mamos...eu mereu zic k nu vreau fetita k fetitele isi iubesc mai mult taticii (tu stai cu ea si vine tati acasa si vezi cum fuge)..asa k ... baieteii sunt cu mamicile...
si eu tare mi-as dori sa am "nervi" d'astia in fiecare zi...si cand ar creste putin...mi-ar placea sa ma mai enervez o data
MirelaV
pupicei pe burticei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56528" target="_blank">Racusori
pozici
Calitati: cea mai mare calitate a mea este aceea ca nu am decat un singur defect. Defecte: defectul meu (singurul de altfel) este acela ca nu am nici o calitate..., dar ramane intre noi.
flavia maria spune:
dragele mele, daca ati fi in situatia mea (nu am mai dormit o noapte intreaga de un an si patru luni... pe langa altele...)probabil ca m-ati intelege... eu va inteleg pe voi pt ca si eu eram indignata inainte de a-l avea pe bebita, atunci cand diverse mamici se plangeau cat e de greu sa cresti un copil...sa nu ma intelegeti gresit... il iubesc mai mult decat orice pe lumea asta... de fapt nu exista cuvinte pt a descrie ce simt pt copilul meu... dar exista momente cand intr-adevar te scoate din sarite... pt voi sunt lucruri minore ... pt o mamica care se confrunta zilnic cu refuzul copilului de a manca, nopti nedormite, urlete din cauza rasfatului.... si tot felul...
si va doresc copii cuminti!!!!
lena spune:
Flavia asa este...este fff greu, si eu practic "meseria" asta de mama de 2 ani, dar crede-ma ca sunt niste "jucarele" toanele lor in comaparatie cu bolile sau suferinta altor copii ...fetelor pe mine fii mea m-a inchis in uscatoria casei unde am stat blocata 12 ore ...credeti-ma ca m-am rugat la Dumnezeu sa ma omoare pe mine inainte daca cumva Freya isi va face ceva rau...numai imagini horror aveam in fatza ochilor, va dati seama copil de 2 ani singur in casa, usa avea geam dublu termopan, am izbit si cu un par si nimic...nimeni nu ma putea auzi, pana la urma s-a terminat cu bine, dar asta la ora 12 noaptea cand au venit in acelasi timp si sotul si politia...am urlat la ea, am iubit si pupat-o prin geam am tinut-o numai langa mine, ne despartea un geam...e infiorator credeti-ma! am jurat ieri ca nu o sa ma mai enervez din nimicuri de genul: nu vreau in carucior, sau ma dezbrac la piele sau alte prostioare pe care e normal sa le faca un copilas de 2 ani.
numai bine,
Lena si t-rex Freya (2 ani de halloween)
heny spune:
Citind acest subiect mi-am adus aminte (nu cu placere) de acea perioada din viata copilului meu in care simteam ca nu mai este mult si ajung la casa de nebuni. M-am regasit in descrierea facuta de tine. Eu zic ca sunt o fire rabdatoare, dar am si eu limitele mele. Am rezistat cu brio doar datorita unui supliment de vitamine : Magne-B6. Mi-a fost de mare ajutor sa-mi mentin controlul si sa fiu pasiva la anumite "scene" care inainte ma scoteau din sarite (ex: purta pamantul din ghivecele cu flori in toata casa si apoi se amuza de isprava lui ,... pana cand... pasivitatea mea l-a facut sa renunte singur, desigur, acum nu mai era amuzant daca cei din jur nu reactionau). Asta nu inseamna ca eram pasiva la tot ce facea, Doamne fereste. Dar, pe fond calm, ii explicam ca sunt lucruri pe care nu are voie sa le faca pentru siguranta lui. Atunci cand nici asa nu a mers, i-am distras atentia cu alte lucruri. Si asa au trecut 3 ani fara sa sufere nici parintii, nici copilul.
cornelia_laura spune:
flavia, eu sunt de acord cu ce ai scris, ba cred as mai gasi si alte motive de enervare...eu am trecut si printr-o depresie post-partum destul de urata asa ca te inteleg perfect. Pana la 1 an Eduard s-a sculat si de 10 ori pe noapte..acum se scoala de 4-5 ori...ziua doarme maxim 45 minute....in carut nu mai sta....de mana nu merge....vrea sa manance el cu lingurita altfel imi da peste mana....el nu cere..el tipa cand vrea ceva...si ar mai fi multe motive datorita carora ma simt foarte des epuizata psihic si fizic...dar asta nu inseamna ca acest copil nu e totul pentru mine...ca un singur zambet de-al lui sterege totul cu buretele...ca viata nu ar avea nici un sens fara el...si sunt convinsa ca acesta este si cazul tau flavia....
Cine nu recunoaste starile de mai sus ori minte ori nu este mama...si atunci nu poate intelege ca dorinta de a avea un copil, oricat de mare ar fi, nu face mai simpla si mai usoara "meseria de parinte", care va garantez ca este cea mai grea...asta bineinteles daca o simti pe pielea ta,24h din 24h , adica fara bone, bunici de serviciu s.a.m.d.....
_
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52890" target="_blank">SA O AJUTAM PE SABINA
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura mamica lui bb Eduard (21 06 2004)
mariussimiuc spune:
Parerea mea, e ca ar trebui cautata cauza acestor nervi in alta parte,probabil sunt niste "acumulari" de alta natura si micile ispravi ale lui bb sunt scanteia care aprinde fitilul.Si de aici pana la a pedepsi copilul,pe nedrept as spune,nu e decat un pas.Incearca intr-un moment de respiro sa privesti realist aceste ispravi si ai sa vezi cat de dragalase si de inocente o sa ti se para.Sau daca v-ar putea filma cineva in aceste momente...si dupa aceea sa stai detasata sa privesti la televizor...
Miha si Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
Sabina spune:
Oboseala face sa le vezi pe toate in negru.iti zic din proprie experienta.Nu copilul e de vina, ci mama.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
flavia maria spune:
lena imi apre rau pentru experienta pe care ai trait-o cu uscatoria... cred ca e cumplit sa-ti vezi copilul dincolo de un geam...singur si sa nu poti sa ajungi la el pt a-l feri de potentialele pericole care sunt in orice casa...timp de 12 ore!! da intr-adevar tot ce am scris eu par nimicuri in comparatie cu experienta ta sau cu o boala...
heny iti multumesc si chiar voi tine cont de sfatul tau cu magneB6... sper sa tina si la mine
cornelia_laura ma regasesc in ceea ce ai scris si asta imi da un pic de curaj ca nu sunt singura care trece prin astfel de momente... si eu il ingrijesc pe bebita 24 din 24 fara bona...bunici.. sau alte variante ajutatoare... si tie
mariussimiuc poate intr-adevar ar fi amuzant sa ne filmeze cineva ... bebita nu este pedepsit si chiar e super rasfatat...il pedepsesc doar cand e cazul: umbla la prize sau chestii periculoase pt el.. alta cauza a acestor nervi cred ca e oboseala...
sabina ai dreptate cu oboseala... la mine e o oboseala acumulata de atata timp... daca ma lasi dorm in orice pozitie... oriunde si oricat ... dar degeaba cred ca nu e doar o oboseala fizica ci mai mult una psihica...
multumesc tuturor!!!
marieta_alexandru spune:
Flavia,eu te inteleg perfect.Parca m-ai descris pe mine si pe nazdravanul meu care in permanenta vrea ceva numai sa stau eu pe langa el,ma epuizeaza la maxim.Sigur...daca as avea si eu o bona sau o bunica sa stea macar 2 ore zilnic cu Mihaita(1 an si 2 luni)...parca alta ar fi situatia...as zice si eu ca astfel de lucruri sunt minore sau ca intr-adevar sunt normale.Or fi ele normale dar te epuizeaza fizic si psihic iar atunci simti nevoia sa te descarci.Aici pe forum este locul ideal unde ne putem descarca si schimba impresii cu alte mamici care se confrunta cu lucruri din astea.
Marieta Daniela Alexandru