Tort aniversare 2ani....
Cine stie o reteta buna de tort pentru fetita mea care peste 4 sapt.face 2 ani???Ceva fara ciocolata..mai mult pe baza de fructe..frisca....Poate o sa-i cumpar...dar inca nu stiu exact de unde si n-as vrea sa cumpar ceva vechi..tot ce e facut de mama e mai bun...
Mersi anticipat...
Album1Album2Album3Album4
Florida2004-2005
poze noi
Raspunsuri
adi69 spune:
Un tort diplomst ar fi bun.Cred ca sant o multime de retete pe aici de tort diplomat .
Eu fetitei mele la 1 an(nu-i dadeam inca ciocolata sau zaharuri prea multe) i-am facut un tort cu piscoturi de sampanie,mere calite , sarlota de vanilie si frisca.A avut mare succes,racoritor si nici prea dulce.Daca te intereseaza ,caut reteta.
Adriana
danyce spune:
Adi, suna interesant tortul propus de tine. Crezi ca se potrivesc si alte fructe pt un copilas de 1 an? Ma refer la portocale, capsuni sau la fructe de padure?
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
sympa spune:
Mersi fain Danyce....esti o draguta..chiar suna bine tortul asta cu piscoturi.Poti sa cauti reteta?Nu stiu unde gasesc aici piscoturi...de fapt sunt ceva biscuiti italienesti in forma de piscoturi..numai ca sunt cam tari fata de piscoturi.Daca as gasi ceva mai moale de genul piscoatelor ar fi fain.Daca nu...si aia inmuiati in putin sirop cu zahar cred ca ar fi buni.Totusi..daca ai timp da-mi si mie reteta te rog..Mersi..
Album1Album2Album3Album4
Florida2004-2005
poze noi
sympa spune:
Mersi mult Nadina...daca ai timp astept sa scrii reteta.Ma intereseaza orice....o sa le selectez eu pe urma...
Mersi..
Album1Album2Album3Album4
Florida2004-2005
poze noi
nadina spune:
No bine, scriem repede.
Daca vrei sa faci un tort micut folosesti vreo 5 mere medii, 5 linguri zahar pentru ars, 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri de ulei, esenta de vanilie fiola, unt-mai putin de 1 sfert pachet, visine din dulceata, daca ai nuca prin casa, frisca naturala pentru ornat.
Se caramelizeaza 5 linguri zahar pe fundul unei craticioare (in care vei face tortul, asa ca sa aiba si inaltime cat de cat. Cand s-a topit zaharul si are culoare aurie se misca oala ca sa acopere bine fundul acesteia si parte din peretii laterali. Se lasa la racit. Se curata merele, se scoate mijlocul si se aseaza merele peste zaharul caramelizat. Intre merele intregi, daca au ramas goluri se completeaza cu felii groase de mere.In mijlocul fiecarui mar se pune miez de nuca, visina din dulceata si putin unt. Se mai aduga bucatele mici de unt si printre mere. Se da cratita la cuptor la foc mediu pana se simte miros de mar copt. Intre timp se face blatul, pandispan. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si esenta de vanilie, daca ai prin casa poti sa pui si coaja de lamaie, portocala. Se incorporeaza galbenusurile in albusuri, amestecand incet cu telul, apoi faina. Se toarna peste merele fierbinti si se misca usor cratita, sa umple golurile. Se coace la foc mediu 10 min si apoi la foc mic pana nu se mai lipeste aluat de scobitoare. Se lasa la racit in cuptor cu usa intredeschisa. Poti sa faci un sirop din 1/2 cana apa, 2 linguri zahar, fierbi siropul pana se topeste zaharul si adaugi putina esenta rom. Intepi blatul usor cu furculita si torni cu lingura siropul caldut spre rece. Pui un platou deasupra cratitei si rastorni tortul. El se dezlipeste f usor, de la zaharul ars. Tortul rece se orneaza cu frisca. Noi l-am facut aproape la ficare eveniment ca e prea mica mandarina sa pape cacao. L-am ornat cu bombonele si a aratat cam asa.
http://community.webshots.com/photo/92040388/92041580GVJRWA#
Nadina
gabibarta spune:
tort de branza, ornat cu bomboane colorate? Sau prajitura Fanta? Daca faci cu suc de fructe de padure, va avea "glazura" rosie, si o poti impodobi cu figuri de martipan!
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
sympa spune:
Mersi mult fetelor....o sa va tin la curent cu ceea ce voi hotari sa pregatesc pentru Andrea.
Numai bine...
Album1Album2Album3Album4
Florida2004-2005
poze noi
adi69 spune:
Uite aici reteta,scuze pt intarziere:
Tort cu mere fara cuptor
Imbraci o forma de tort (din cea care se scot de tot lateralele) in folie,fundul separat si laterala separat.Asezi doua straturi de piscot de sampanie in forma,le stropesti cu putin sirop sau zeama de la un compot.
Prepari doua plicuri de budinca de vanilie si le torni calde peste piscoturi.
Calesti 1 kg de mere curatate si date prin razatoare,cu putin zahar si scortisoara si le intinzi calde peste budinca.dai tortul la rece(eu il fac seara si dimineata il ornez,dar nu e nevoie chiar de o noapte ..),dupa care scoti laterala formei de tort(iti va ramane fundul dedesubt),il pui pe un platou ,il ornezi cu frisca batuta si cu fructe sau felii de mere prajite si date prin zahar caramel,asezate in evantai.
Daca nu ai forma de tort la care se scoate laterala(marginea)poti face intr-o cratita imbracata in folie si cu ceva tare la fund sub piscoturi,de ex un carton de prajituri,tort invelit in folie(sau fara)
Pofta mare!
Adriana
adi69 spune:
quote:
Originally posted by danyce
Adi, suna interesant tortul propus de tine. Crezi ca se potrivesc si alte fructe pt un copilas de 1 an? Ma refer la portocale, capsuni sau la fructe de padure?
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Doar ca sa ornezi...peste frisca..
Adriana