Cum prevenim "explozia" ficateilor de pui?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
dyana spune:
Dar ati incercat sa ii treceti inainte prin faina??
Stiti ce buni ies???
O minunatie.
Diana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/diana_bostan/album?.dir=/cc9f&.src=ph
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Bianca N spune:
quote:
Originally posted by dady68
Bianca cat ii tii la microunde si la ce putere? Cam ce cantitate?..ma intereseaza.. chiar nu stiam ca se pot face ficatei la microunde!Pupici!
Si eu tot capacul il pun cand fac ficateii(in tigaia de teflon) si cu putina apa.
Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+Bianca (14 febr'04)
Ce nu poti controla...evita!
eu de obicei cumpar o punguta si o pun toata, cu putin ulei, sare sau ce alte mirodenii vrei. ii acopar neaparat si ii las la puterea 60 (la mine e cam a treia la marime in ordine descrescatoare, nu stiu cum e la tine) vre-o 10 minute dupa care opresc cuptorul si ii intorc putin. dupa asta nu ii mai las mult.
cu cartoi ies f buni, dar in cazul asta mai pun niste apa si ii las putin mai mult.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adda spune:
Mie nu mi-au explodat niciodata, asta pentru ca nu-i prajesc de la inceput.
Eu ii fac altfel. In cratita pun asa: o ceapa taiata rondele (desfac rondelele), 1-2 gogosari/ardei taiati felii, ficateii asa cum sunt (nu-i tai deloc), apa cat sa-i acopere, 3-4 linguri de ulei si pun la fiert la foc potrivit. Cand se evapora apa (atunci si ficateii sunt deja fieti), se prajesc putin in uleiul pe care l-am pus de la inceput. La sfarsit adaug sarea si putin marar.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dadi_t/dadi_t.jpg)
dadi_t spune:
Bianca-multzam fain...o sa incerc, desi la putere4 nu ma dumiresc o sa fac prin incercare.
Adda-miam-miam-ce bine suna reteta ta... sigur o incerc si pe aceasta!
Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)
Ce nu poti controla...evita!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kally_1531 spune:
Ficatei, se gatesc intodeauna la capac oricum i-ai face ,pana si pe gratar se pune o greutate ca sa-i patrunda la mijloc.Ficatei prajiti eu ii fac in felul urmator: pun tigaia la incalzit(nu prea incinsa)cu mai mult de un pahar de ulei,pun ficatei si ii pun capacul doar 2 minute la foc mic,dupa 2 min.i-au capacul si adaug urmatoarele: piper,sare,dupa gust si un pahar de vin (250 ml)si se pune din nou capacul si il las 5 min.si nu ridic capacul sa-i intorc, prind coada tigai si o "zgaltai" si ei se intorc singuri si astfel nu mai sar. Eu nu stiu cum puteti sa-i mancati cu ceapa prajita ii da un gust amarui.Eu sunt bucatar de meserie si am avut tot felul de cerinte ciudate daca pot sa le spun asa.Mult noroc la gatit ficatei si POFTA MARE.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Eu ii dau prin putina faina si ii prajesc la foc mic cu capac. Asa nu sar. Problema e, ca daca vreau sa-i incalzesc la microunde, bubuie in tot cuptorul
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela_b/daniela_b.jpg)
daniela_b spune:
"Quote:
Eu nu stiu cum puteti sa-i mancati cu ceapa prajita ii da un gust amarui.Eu sunt bucatar de meserie si am avut tot felul de cerinte ciudate daca pot sa le spun asa.Mult noroc la gatit ficatei si POFTA MARE.
[/quote]
Pai...
Ficateii de pui si nu numai, au un gust minunat cu ceapa prajita, mai bine zis innabusita...ma mira ca un bucatar de meserie nu a "executat" asa o mincare pentru nici un client...
intr-adevar ca nu le poti praji la foc viu simultan, si ficatul si ceapa dar daca ai o tactica buna, pui ceapa ( din gros) la "topit" si apoi ficatul, deasupra, la sfirsit smintina sau sos de brinza topita...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
vera_cioran spune:
Eu tin ficateii in lapte rece cam 15 min inainte sa-i trag in unt cu putina sare si piper! Neaparat se pune capac deasupra pntru a se patrunde bine.
Mie niciodata nu-mi ieseau cum trebuie pana am gasit metoda asta!
Vera
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
stoichitescu cristina spune:
Eu dau ficatei in unda cum ar zice bunica mea dupa care ii pun in tigaie si nu explodeaza. In unda, adica ii scufund in apa clocotita si ii iau imediat.Ii prajesc la foc mic si cu capac dar nu mi-au m-ai "dansat " in tigaie dupa ce am aplicat metoda asta si nici nu s-au "descompus".
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)