Denuntan oficial pe medicii care cer mita !

Denuntan oficial pe medicii care cer mita ! | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Vom scrie ministerului sanatatii cazurile in care anumiti medici cer 'o taxa' pentru asistenta la nastere.
Asteptam relatarile voastre si vom publica oficial aceste cazuri.
Speram sa schimbam macar cit de putin in mentalitatea medicilor din Romania.
Cei care cer mita - merita facuti de ras si controlati de institutiile oficiale ale statului.



Pentru parinti... despre copii!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Admin, parerea mea este ca situatia e mult mai complicata: nu exista numai 2 categorii, adica medici care cer mita si medici care nu cer mita.
Din pacate exista mult mai multe hai sa le zicem subcategorii.
De ex., prima subcategorie: exista medici care nu cer mita, dar care te trateaza cu totala indiferenta: nu-ti recomanda sa faci investigatiile necesare, nu-ti dau un tratament adecvat, pt. ca nu vrea sa se implice sau hai sa zicem ca lasa de inteles faptul ca "nu-i place cazul", dar nici nu te trimit la un specialist adevarat.
O a 2-a subcategorie: care cer mita, si de fapt nu reusesc sa faca operatiunea la care se angajeaza (asta-i combinatia cea mai "nasoala")
O a 3-a subcategorie ar fi cei care cer mita si-si fac treaba de nota 10,
O a 4-a, in ultimul rand (pe pozitia aceasta deoarece sunt cei mai puntini ca nr.) sunt cei care nici nu cer mita si carora nu ai nimic sa le reprosezi, isi fac treaba de nota 10+. Cam asa se pot categorisi medicii la noi, din Romania.
Ramane sa traiesti cu speranta ca nu te vei intalni niciodata cu un medic din prima si resp. a 2-a subcategorie, dupa parerea mea...

Sa fim sanatosi,
angiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Cel mai amuzant este ca dupa ce le dai banii, trebuie sa le mai si multumesti.
Oricum, ce e mai condamnabil, sa ceara sau sa ia. In ambele situatii, pacientul are mai multa nevoie de bani decit medicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adi spune:

Avem nevoie de medici, acesta este "defectul" nostru...

Ei nu platesc atunci cand fac o greseala, atunci cand se moare din cauza lor, cum am fi atat de naivi sa credem ca vom putea face ceva sa nu mai ceara bani???

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

eu sint curioasa sa aflu daca un medic a cerut, clar si raspicat acesti bani; nici nu stiu ce sa zic despre acesti medici, cit de mare e vina lor, cit de mari sint pretentiile lor;
dar chiar asa: vi se pare mult sa platiti unui medic cei 100 de dolari la nastere? zau ca nu!!!

nu prea imi vine sa cred, de fapt ,pacientii stiu ca trebuie sa plateasca fiindca si pentru ca, motive sint destule..., si au nevoie de serviciile bune ale medicului;

eu una am avut norc, am nascut cu doua prietene, una ginecolog, alta anestezist, mare bafta pe mine; si tot nu m-am abtinut sa le cumpar un cadou, asta chiar m-a uimit, credeam sincer ca trebuie sa le iau ceva; mi-a fost rusine sa le dau, l-am pus pe sotul meu, ele l-au fugarit apoi au acceptat, era cite un parfum...si eu am primit un cadou de la tati si asa ca am zis ca si ele meritau, mai ales ca si-au pus putin pielea pe bat si mi-au facut cezariana la cerere;
dar daca nu aveam aceasta bafta probabil ca faceam foame doi ani de zile si ii dadeam medicului o caruta de bani , pentur mine, ca sa ma stiu in siguranta , pe bebe si pe mine; si sa stiti ca nici medicilor nu le e tocmai usor sa ia acesti bani, adica, din povestile cu prietenele mele, mult le-a trebuit sa accepte si le e rusine si acum dupa 15 ani de munca; dar au salariile care le au si asta e! le place sa fumeze tigari bune...dar tot le jena sa le primeasca...voi cum ati face?

probabil ca admin se refera la medicii care cer mita, sume mari, cer explicit si conditioneaza actul medical? dar acestia cred ca sint medicii mai in virsta cu anumit renume, profesional, din domenii sau zone unde oamenii ar da oricit ca sa se vindece...ceilalti nu cre ci doar accepta ce li se ofera, exista si aici concurenta si cistigul e direct proportional cu nr de pacienti (era sa scriu clienti..)

eu una as face taraboi la minister si as propune o majorare, dar cit? pentru salariile medicilor; si de unde? eu cred totsui ca se gasesc bani pentru aceasta majorare; dar vorbesc de MAJORARE; sau mai bine un sistem, cu puncte; ca la firma care ne-a ajutat sa ne mutam; baietii primesc banii daca noi am semnat ca am fost multumiti de serviciile lor; treaba cu mita nu o va recunoaste nimeni, nici pacientul nici medicul!!!
v-ati denunta medicul cu care ati nascut si de ale carui servicii ati fost multumite? NU!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

O initiativa buna admin, dar cam idealista cred.
S-a ajuns la aceasta situatie in Romania din 2 motive:
1. sistemul medical din Ro care ii plateste foarte prost pe medici.
2. pacientii, deci noi, muritorii de rind, care de frica sa nu dam coltul le umplem buzunarele.
Cu primul punct nu se stie cind se va rezolva problema depinde de stat, de economie, de guvern, de autoritati.
Cu al 2-lea punct este vorba de o mentalitate de care cu greu o sa se dezbare populatia. E ca si chestia cu comunismul, va trece mult pina ne vom dezobisnui.
Atunci cind ei vor cistiga destul si nu vor mai astepta de la oameni, atunci cind oamenii vor avea curaj de a nu-i plati exagerat….dar cine stie cind va fi asta, ma intreb si eu retoric….
Si sunt mai multe categorii de medici intr-adevar, dupa cum spunea cineva mai sus. Multi nu cer, dar nici nu refuza….
Este nedrept ca unii sa aiba meserii mai banoase ca altii, dar…..parca asta e ideea de baza a capitalismului, nu ? Unii bogati, altii saraci…..

Ca un raspuns la subiect, cred totusi ca aceia care CER, deci care conditioneaza de la inceput tratarea bolnavului de o suma de bani, (suma ce se va duce direct in buzunarul lor), ar trebui evidentiati pentru ca incurajeaza coruptia si parca guvernul nostru drag tocmai a lansat un program de lupta impotriva ei….
Deci va doresc succes si astept si eu sa ne spuneti ce v-a raspuns guvernul.

Oana



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

P.S. Iris draga, nu le mai apara atita pe prietenele tale, poate ca si eu vreau sa fumez tigari bune (a fost doar un exemplu, in realitate nu sunt fumatoare), sau poate ca NU VREAU sa fac foame 2 ani de zile pentru a putea da nastere unui copil in conditii decente, poate ca in acei 2 ani as realiza mult mai multe pentru mine si familia mea decit sa contribui la bunastarea altora. Timpul e foarte pretios de ce sa ne batem joc ?
Ar fi bun intr-adevar un sistem pe puncte pentru medici : sa fie platiti in functie de cit de multumiti au fost pacientii. Nu in functie de cite diplome au pentru ca alea poate le-au obtinut prin pile si nu pe merit, ci in functie doar de parerea si rezultatele pacientilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

oana, pai nu le apar pe prietenele mele, am povestit doar ce am vazut; nici nu sint de acord si nici nu m-as simti in stare sa profesez asa cum o fac medicii in romania; tinind cont de situatie iti vine sa ii aperi, sa ii intelegi dar nu prea poti fi si de acord...sucita situatie, dar asta e; ma numar si eu printre cei care bodogane dar nici nu pot sa nu platesc -nu iti permiti sa risti sa fii prost tratat, ce sa mai zic de asistenta la nastere, sau de cezriana la cerere cum m-a dus pe mine capul - as fi platit oricit...; si fir-ar sa fie m-am trezit ca le-as plati si pe prietenele mele - asta da mentalitate bine inradacinata...ce poate fi mai rau..(stiu, sa nu ai banii pe care sa ii dai..)

pina una alta concluzia ar fi ca nimeni nu denunta un medic?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Pt Oana,

Lasand la o parte restul problemelor,
Chestia cu apreciatul "cat de multumiti au fost pacientii" este, din punctul meu de vedere, o ineptie. Am vazut pacienti tratati total aiurea extrem de incantati de cat de frumos au vorbit cu ei doctorul si cat de priceput era, desi au fost tratati cu totala incompetenta. Si am vazut pacienti tratati ca la carte, mai bine decat in multe tari occidentale si care erau nemultumiti ca nu au fost "periati", ca nu au fost "mangaiati pe crestet". Poate ca este important sa stii sa "intri in gratiile pacientului" dar ce preferi? Sa fii tratat profesionist sau sa fii tratat "politicos". Si crede-ma, nu pacientii sunt cei care pot aprecia asta.

dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Dane, eu as vrea daca se poate sa fiu tratata si profesionist si politicos. Oare e chiar atit de greu pentru medicii din Ro sa intruneasca aceste doua calitati in acelasi timp ?

Cit despre chestia ca pacientii nu pot aprecia corect profesionalismul medicului, ….., hmm, ….in primul rind oricine simte daca este o imbunatatire in starea sa in urma unui tratament, chiar fara sa aiba cunostintele medicale specifice, iar apoi nu suntem si noi veniti cu pluta, putem sa ne informam sau putem cere parerile mai multor medici in acelasi timp si in acest fel sa ajungem la o concluzie. In final il vom alege pe acel doctor care s-a dovedit a fi cel mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Sint de acord ca sistemul sanitar de la noi e sub orice critica si medicii au salarii umilitor de mici - dar si noi pacientii sintem oameni si avem aceeasi valoare ca si a lor. Eu sint de acord sa le dai ceva pentru ca simti tu ca merita si consideri ca asa e bine si vrei in acest fel sa ii rasplatesti cumva, dar sint categoric impotriva acelor medici care cer pe fata onorariul lor. Mi s-a intimplat asa ceva, cind am nascut primul copil la Polizu, la un doctor care era si sef pe acolo, si recunosc ca am fost tratata bine, dar pentru asta, mi-a cerut 150 de dolari pt. o nastere normala ca asta e "tarful" lui, si ca ii puteam da si la cursul zilei in lei, nu eera nici o problema!!!!Acum am auzit ca cere 300!! Am fost foarte indignata, dar ce putam face, i-am multumit si i-am dat, desi eu adusesem pe lume un copil, nu il cumparasem. Se pot spune multe despre mita data doctorilor, dar daca noi nu facem ceva, nu se va schimba nimic. Slava Domnului ca la a doua nastere am intilnit un doctor cu suflet mare, care nu cere bani si isi face si bine meseria. E bine ca mai exista si astfel de OAMENI!

Ioana

Mergi la inceput