idei meniu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Adrienne, sa ne povestesti cum a iesit!
Aveam o prietena, casatorita cu un francez care, de fiecare data cind ii gatea lu' barbatu'so, zicea: "deh, francezii, tot francezi". Se referea la faptul ca ii facea mofturi la mincare.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Adrienne ai putea incerca un Baileys la aperitiv, sau altceva din gama cream, mie imi place mai mult Amarula (facut in Africa de Sud)

Loma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


noi am fost invitati acum ceva vreme la o familie, el e francez, ea romanca si ne-au poftit la "raclette"; a fost misto, pentru ca ne-a cointeresat:))) pe toti preparatul mesei, au pus o multime de platouri pe masa cu toate variantele ce puteau fi prajite pe raclette, plus vreo trei brinzeturi pentru topit;
stropite cu un vin rosu.

am putea juta cu ceva? pentru ceilalti copii din Romania
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57936&whichpage=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu nu te-as sfatui sa faci mincaruri romanesti,s-ar putea sa nu le placa(lui barbatu-meu ii plac doar ardeii umpluti si micii)!!
Ca bautura aperitiv poti servi pastis,wisky,vin de porto sau un vin spumos!
Spor la treaba!!


Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Apropos de acest stress,intr-o zi merg la restaurant si specialitatea bucatarului era o rulada de muschi file de porc umpluta cu cirnacior,morcov ,cascaval,cu un sos alb deasupra si vreo doi cartofi natur linga.Ma uit eu in sectiune,arata minunat si ajung la concluzia ca e simplu de facut.In aceste conditii cumpar un muschiulet file ,il tai ca o foaie mare,il bat bine,introduc in interior ingredientele,rulez,pun la cuptor si-mi vine ideea sa invit citeva persoane la masa sa "savuram" impreuna aceasta delicatesa.Deci,aranjez masa,sosesc persoanele,scot din cuptor tava ,surpriza:arata superb.Eram bucuroasa!Cind l-am taiat in continuare arata bine,sosul mi-a iesit,insa carnea si interiorul erau tari si cam crude.Nu s-a putut minca dar a fost amuzant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Categoric mincaruri romanesti nu le fac pt. simplul motiv ca uneori nu-mi ies bine si nici fiu-meu nu le maninca. Nu pot sa le dau grappa la aperitiv pt. ca grappa in Italia se bea dupa masa. Astia sint mofturosi intr-adevar si intr-adevar el este stra-stra-..-stra-nepotul lui Brillat-Savarin, ala care a scris fiziologia gustului... Of!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Dragelor, la noi la tv este un serial Barefoot Contessa pe Food Chanel http://www.barefootcontessa.com si am ales de la ea un summer pudding briosa (un fel de piine mai dulce cu ou, nu e cozonac dar aduce cu el) taiata in felii, alternind cu un fel de dulceata nelegata de capsuni, zmeura si afine si data la rece 8 ore cu un dolop de frisca deasupra. Asta pt. desert. Pt. apertivi salatele lui Denzel plus nuts si tequilla sun-rise si margarita (asta le face prietenul meu ca e specialist). Pt. fel principal oscilez intre frigarui de miel (o pulp de miel taiata in bucatele ca pt. siskebab marinate in sos de vin cu ceapa si mirodenii) reteta prietenului meu, sau piept de pui cu brinza de capra si busuioc (de la barefoor contessa) si file de cod pane (asta e reteta mea preferata). Vin alb f. sec, daca servesc peste sau pui, sau rosu sec, Chilian, pt. miel. Va tin la curent si multumesc mult pt. sugestii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

Adrienne, nu, nu, nu vin alb, chiar daca ai peste...francezii nu beau vin alb. Detesta vinul alb. Nu au nici un fel de sensibilitate gustativa pt el. Singura chestie alba pe care o beau e sampania. Sau ia si alb si rosu si intreaba-i ce prefera. Bafta...

Mergi la inceput