La France (42)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Aurelia uite aici poti sa citesti despre "vacance en famille" platita de CAF. Asta e de la noi din gironde, dar daca dai pe www.caf.fr --> Votre CAF trebiue sa gasesti si din regiunea voastra. Desi conditiile ar trebui sa fie aceleasi.

http://www.gironde.caf.fr/

Aici scrie ca trebuie sa ai le Quotient Familial mai mic sau egal cu 400. Mie mi-au spus ca am 410 dar am dreptul

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Vad ca nu mi-a pus exact pagina pe care vroiam eu. In "l'action sociale de votre CAF" ai Vacance en famille

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Aurelia, sincera sa fiu, si mie mi-e frica de acelasi lucru: sa nu devina anorexic. Efectiv cand vede farfuria de mancare sau simte gustul de mancare, plange. Asta seara a mancat putina sunca presata, un baby-bel si un iaurt.(adica doua, ca nu a bagat de seama ce am facut). A slabit, se vede pe el si mi-e tare ciuda. Toata lumea i-mi spune sa-l las, ca asa sunt copii, dar parca el e mai rau de cat ceilalti. Ce mai fac eu ca sa aiba ceva aport caloric: cumpar iaurturile cu cele mai multe calorii pe 100g. Asa reusesc sa-l tin cat de cat intr-o curba de kg "normala".

Alieene, micutul tau este nascut in Fr.? Daca da poti sa-i faci pasaport si carte de identitate lui singur, fara voi.
Despre buletin Ro stiu ca pt. cei care sunt plecati se mai elibereaza doar in cazul in care au proprietati in Ro, iar despre pasaport sincer nu stiu :(

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Delphin, nu ai cumva posibilitatea sa il trimit undeva la tara, cu bunicii? la munte, undeva cu multi copii si multa natura, si alergatura si joaca si copii? Poate macar la vara, daca nu acum, cateodata asta da rezultate spectaculoase...Eu zic sa nu il fortezi, sa nu il obligi, si mai ales, sa iti pastrezi calmul...usor de zis, stiu...Alta solutie: o cura, ceva, intr-un loc de terapie mama-copil, asta dupa o discutie cu un pediatru bun...Cred ca asta deja ai facut, eu de cate ori am avut vreo problema mai "psihosomatica" am dat buzna prin librarii si biblioteci si am citit cu duiumul despre ce fac alti oameni, confruntati cu aceeasi problema...cu duiumul si de-a valma, pentru ca in general , zic eu, 3/4 din solutiile gasite ori nu se potriveau cu ideile mele, ori erau greu de pus in aplicare.dar erau si restul de un sfert, care ma ajutau, imi dadeau idei sau firisoare de idei, ce le "croiam" eu pe "talia" noastra...Nu intra in panica, multi, foarte multi copii (mai ales cei singuri la parinti.....si asta ar trebui sa ne puna pe ganduri, nu?) fac nazuri/mofturi si probleme cu mancatul, dar extrem de putini ajung sa aiba anorexie....Capul sus si Doamne ajuta! Nici sa nu te gandesti la prapastii de astea! L-ai dus la un pediatru bun? Poate are saracul ceva, la nivel bucal; ORL, stomato, care il face sa nu suporte prea bine mestecatul?

Pupici si sa ne tii la curent!

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput

UF! Am scris un mesaj pe care l-am pierdut, bref,Mirunda, merci mult pt. sfaturi, am incercat tot, si tara si munte si doctori...el alearga tot timpul... si tot...am obosit sa ma mai lupt cu el. Cu papa face la fel si mai rau este ca nu este bolnav..este doar incapatanat. Uneori,foAAArte rar, mananca de ti-e mai mare dragul, deci se poate daca vrea el.

Sunt si eu in studiu, sa vad cum fac altii, dar sincer nu pot sa raman indiferenta la faptul ca el nu mananca, iar acesta este sfatul tuturor. Of!

Uneori i-mi spun ca trebuie sa aiba si el ceva, caci altfel nu as simtii ca am copil...de rest sunt tare mandra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Buna dimineata, fetelor !

Aurelia, uite ce te sfatuiesc. Daca ai musai nevoie de profa ii ceri rendez-vous prin mail, te pui si pe tine in copie si, mai ales, pe responsabil, director sau ce mai ai tu ! Daca nu-ti raspunde in timp rezonabil, sau daca refuza, rebelotte : alt mail in care ii aduci aminte ca ai cerut rdv, ca poate mailul s-o fi pierdut, aceeasi destinatari de fiecare data. Daca nu si nu, te duci la responsabil cu copiile mailurilor schimabte dupa tine. Mai ales, nu te nerva si nu complexa !
Sa-ti mai spun ca gresesti daca iti inchipui ca nu ai aceleasi drepturi ca nu platesti tu direct ! Nu conteaza cine plateste pentru tine, esti la fel ca ceilalti studenti, din moment ce esti inscrisa !
Si eu ma ocup intre altele de un Mastere Specializat si nici prin cap nu mi-ar trece sa spun la unii ca pe voi va plateste FONGECIF sau alt organism si va fac curs mai putin sau lucrez mai putin cu voi !

Dia, si daca ai o proprietate iti poti face buletin fara certificat de casatorie transcris ?
De pasapoartele de cetateni romani cu domiciliul afara ce stiti ?

Didita si Nadine, pupici si sanatate la bebei !
Didita, cu cit e mai grasut, cu atit face noptile mai repede (in teorie). Teoria s-a aplicat perfect cu ai mei, la 2 luni nu mai aveam probleme cu nici unul, desi cea mica era destul de mica (abia avea 4 kg).
Nadine, e cum spune Didita, mai usor cu 1 copil decit cu 2 ! Cu 3, incepe sa devina mai complicat pentru ca sunt mult mai multe rufe de spalat ! In plus, tre' sa-i speli pe toti 3 (eu ii spal pe toti impreuna in aceeasi cada, nu va scandalizati, va rog !), sa-i pui pe olita (si asta pina la virste destul de avansate). Ma rog, toate detaliile domestice sunt amplificate, dar cistigi foarte mult timp cind stii ca nu stau singuri in camera, ci cu fratele/surioara si ca se joaca impreuna, cind sunt putin mai mari, si deci nu tre' sa-i mai duci prin vecini si prieteni ca sa aiba cu cine se juca.
Cit despre implinire profesionala si copii, nici eu nu ma simt "au top niveau". Sunt colegi si colege care au cariere universitare mai stralucite, e drept ca nu au copii. Serviciul si orarele trebuie alese in functie de copii, sa-i poti lua, aduce de la scoala/cresa/nounou si citeodata devine destul de complicat de rezolvat. De mine e greu caci nu am pe nimeni (soacra, familie) sa ma ajute la nevoie si am sotul foarte des in deplasare. Deci asum !

Delphin, zilnic in colectivitate (cresa, cantina) maininca tot asa ?

Fetelor care va permiteti, faceti ca Chatonel si plecati hors saison. E mult mai ieftin si pe aveti pe toate la dispozitie numai pentru voi : plaja, pirtie, Disneyland si ce mai este. Eu nu-mi mai permit decind il am pe cel mare scolar adevarat ca nu-l pot face sa chiuleasca ca sa-l duc in vacanta.

Am scris un adevarat roman. Acum tac.

Va pup pe toate !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Buna dimineata fetelor ! Merci bcp ptr primire ! Am intrat si eu aseara ca o necrescuta , fara sa zic si eu ceva frumos decat cu problemele mele , scuze va rog eu !!! Un la fiecare si bine v-am gasit ! Ma bucur sa fiu in legatura cu fete care locuiesc sub acelasi "acoperis" cu mine , asa cel putin daca nu suntem in clar cu ceva se poate aranja mai bine si ne simtim mai aproape de "casa"...
Maria iti multumesc ptr PM ti-am si raspuns , intr-adevar mi-ai dat ceea ce asteptam ptr ca prin tel de la "madame" n-am prea inteles eu cine stie ce , mi-era si groaza s-o deranjez si s-o intreb ce-a zis , infine ! Acuma cu informatiile pretioase pe care mi le-ai dat , voi incerca sa fac ceva , om trai s-om vedea , chiar daca dureaza mult , n-am ce face asta e , voi astepta ! Dar sotul mi-a zis ca o data ce-l am (pasaportul) facem totul sa obtin cetatenia , pe care efectiv , nu l-am cerut niciodata , ca n-am avut nevoie ! Nu c-as fi eu o patrioata inraita !
Bunica mea este bolnava de "altzheimer" , iar mama e singura care se ocupa de ea ! Si in momentele de fata bunica nu prea e bine , de aceea as fi vrut sa mergem de Craciun , ca anul asta n-am fost , nici anul trecut , din alte motive destul de personale ! Iar pasaportul meu nu demult am vazut ca mai era valabil doar pana la sf. lui sept. 05 ! Ceea ce am explicat si d-nei de la Strasbourg , care mi-a spus c-ar fi o solutie : sa merg direct la ea , care-mi va elibera un "titlu de calatorie" care nu este valabil decat dus , nu si intors si ca o data ajunsa acolo , sa-mi fac pasaportul pe loc ! Dar mie nu-mi convine din cauza ca-mi cere 50 de euro si cand ma gandesc ca trebuie sa mai si platesc pasaportul ???? UNde mai punem si transcrierea casatoriei , costa nu gluma ! Unde ajung ? Stiu ca totul e f scump si ca n-am alta solutie , oricum eu voi incerca sa-l fac totusi aici , chiar daca va trebui s-astept o gramada de timp
Aurelia sotul meu este francez ! Si Alexandre e nascut aici , iar de el sotul se va ocupa altfel , c-a spus ca romanii is "chiants" cu documentele ! Chiar el a tel la Ambasada direct , a fost primit f rece si dupa o mica discutie , persoana cu care a discutat i-a si spus "au revoir" fara prea multe maniere , inchizandu-i telefonul in nas ! A fost suparat si din cauza asta a spus c-odata ce am totul , vom face actele de naturalizare ! Pana acum n-am avut nevoie , dar stiam ca va veni ziua in care nu voi mai avea de ales ! Asta e , doara vom intra-n UE , nu ? Iar in legatura cu transcrierea mariajului in Ro. nu ne-a spus nimeni nimic , niciodata ! Nu puteam sa stiu ca si cum ?
Delphin iti multumesc si tie si tuturor celor care mi-ati dat un raspuns de care sigur voi tine cont , multumesc pentru explicatii , m-ati ajutat enorm de mult , va pup dulce si va doresc numai bine si realizari frumoase la toate ! O zi buna , multa caldura sufleteasca si un voua si copilasilor vostrii ! Aileene

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

fetelor, si eu sunt de 5 ani aici si n-as fi cerut nationalitatea daca pe stimabilul sot nu il tragea ata sa plece sa munceasca in alta tara, chestie care face ca dosarele sa fie si mai complicate, si m-am saturat de hartii. in afara de asta eu trebuie sa fac cerere de viza de fiecare data si o mai si platesc, el e suficient sa ceara prin internet si o are electronica, si nu il costa nimic - am fost in canada si australia si ptr fiecare un dosar plin de hartii de mi s-a acrit sa mai plec in vacanta.

aileen, eu mi-am scos pasaport anul trecut si am declarat bebele anul asta, asa ca sunt mai actualizata cu informatiile.

declaratie nastere: am facut-o la ambasada aici, cu actele de identitate ale parintilor si certif de casat romanesc. si bineinteles un extrait de naissance tradus la un notar legalizat. (35 euro); sub 1 an e gratuit, peste te costa ceva.

pasaport nou ptr schimbare nume prin casatorie: trebuie casatoria declarata la noi la primarie si buletin cu numele nou, asa ca anul trecuta am fost silita sa merg de 2 ori acasa. ptr buletin, te ia in spatiu cineva din familie; transcrierea casatoriei ti-o poate face cineva in tara daca ii trimiti o procura de aici. dureaza cam 2 luni, dar cu spaga se poate si mai repede. traducerea actelor fa-o daca e posibil acolo, e mai ieftin. cu actul de casat romanesc faci buletin, apoi cu buletin faci pasaport; mie mi-au zis ca nu mi-l pot face aici la ambasada dar ca pot sa-ti faca o procura sa se ocupe cineva din tara de asta. deci te sfatuiesc sa faci procura ptr transcrierea casatoriei ca dureaza mult, cum ai hartia te poti duce personal sa faci buletinul apoi pasap in regim de urgenta, buletin+pasapot - e fezabil cam in 2 saptamani.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

aileene, ai intrat chiar inaintea mea, sper sa revii sa citesti, daca ai nelamuriri intreaba-ma.

ptr cetatenie nu ai nevoie de pasaportul romanesc, ci de cartea de rezident, pe care o ai in mod sigur prin casatorie. du-te si depune dosarul, dureaza 1 an in teorie. cand mergi in tara cere-ti cazierul, sau fa o procura cuiva de acolo sa ti-l ia.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Mik,, inainte eram fericita ca la cresa cu copii manca mai bine, dar de cand damele de acolo au inceput si ele sa-l trateze ca pe "buricul pamantului"(le-a spus la mai toate ca le iubeste si in plus, dupa spusele lor, vorbeste cel mai bine de acolo, indiferent de varsta si le este drag) a inceput sa faca la fel si acolo.

Bon, lasam deoparte mancatul lui Séb ca nu se va termina curand aceasta istorie!

Am o rugaminte la voi fetele!
Ce i-mi recomandati pt. un credit immo( la banci ma refer)?

Mergi la inceput