La France (42)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Maria, bafta! Trece repede si pe urma o sa fie mai bine cu o diploma aici daca ai nevoie sa cauti de lucru, am vazut ca ptr ei e important sa aiba un punct de reper. Eu am facut un DEA la Paris 6 in mecanica dupa ce terminasem facultatea la noi in poli cu 5 ani inainte, si a fost greu de tot, ca nu mai aveam ritmul de student si felul in care tratau ei problemele era altfel (eu nu imi aduc aminte sa fi facut calcul tensorial la noi in fac). Dar a trecut si am terminat cam a 20a din 60 de studenti, in conditiile in care la inceput mi se paruse asa greu, ca am vrut sa abandonez de 2 ori.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Buna, fetele!
Ce de evenimente!!! Sa-ti traiasca, Didita, printul! Bine a venit pe lume! Cum reusesti tu cu trei, ca eu cu doi(Anais si soacra:)) nu am facut fata! Noroc ca s-a gandit soacra mea sa se intoarca pe pamant romanesc, ca de cand a venit a fost stresata ca ma streseaza si uite ca a reusit in cele din urma! Uf, sincer acu respir usurata! Cat de buna ar fi nora tot nu e buna!

La multi ani si sotului tau, Lu!

Aici ploua, e urat, noi stam in casa, ne-am intrat cat de cat in ritm desi tragem niste tipete din cauza colicilor,mama, mama!
Anais e o cuminte si o dulce, ne amuzam de sunetele pe care le scoate; ma intreaba tot timpul: aiiiii?:))); ieri a scos si un ggg si un eee!
Mik, mi-as dori si eu sa fiu mamaica de trei bebei! Mie Anais mi-a dat chef sa mai fac un bebe. Problema e ca nu am cu cine; cica sotul e cam âgé, iar a doua problema e ca: eu cand o sa ma realizez profesional, in Franta? La anul si la multi ani!Oricum, sunt prinsa cu Anais si tot stau acasa, asa ca as putea sa stau f bine insarcinata, nu? Dupa al doilea bebe, as putea sa fac ceva si profesional. Cred ca pe sotul meu se gandeste ca ce se face daca mai are inca o fata? Desi eu simt ca o sa fie baiat:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Didita, felicitari pt. flacau! Si pt. curajul pe care il ai.
Eu cu unul si uneori nu stiu in care parte sa o apuc, am impresia ca voi ajunge la nebuni cateodata.(ex. azi: Fiul meu drag este in greva foamei, pt. a nu stiu cata oara in 2 ani de viata. Azi a mancat o cana de lapte de crestere dim. fara nimic, nici macar paine, la pranz un baby-bel si o crema de cioco caci de mancare nu a vrut sa se atinga, nu putea sa o inghita, mi-a facut crize de plans, etc.,am zis ca il las sa manance desertul ca sa aibe ceva in stomac,iar acum seara cine stie ce va manca, sigur un iaurt, in rest...)

P.S. Si pe Sébastien al meu il cheama Mathieu.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Nadia ma bucur sa vad ca ai "la peche" si ca te gindesti deja la un alt bebe,felicitari!
delphin ,a ta problema cu mincatul copilului e trista ,ma duce cu gindul la baetelul surorii mele care a mincat asa cum a mincat al tau azi toata viata si acum la 20 de ani e cu el in spital ,ma sunat aseara sa-mi spuna ca e anorexic , ,nu vreau sa te sperii tu stii mai bine ce trebuie facut ,poate chiar il doare in git si nu poate sa inghita!
EU am probleme la scoala ,mai bine zis am o problema la scoala,profa care se ocupa de mine pentru EP (étude de projet),am sentimentul ca nu o intereseaza deloc de mine ,mi-e greu sa va explic dar o simt tare ostila si la un rendez-vous pe car eu l-am cerut in timpul stageul-ui in care sa discut despre lucrarea mea ,mi l-a acordat(15 minute) dar mi-a "explicat"apoi ca nu aveam decit sa astept 25 octombrie(vizita de stage)ca sa-i pun intrebarile la care aveam nevoie de raspunsuri!!!si ca sa inteleg ca nu se paote sa se ocupe de mine mai mult decit celellate eleve !
Iar eu care am venit in scoala asta tohmai pentru ca in reclama lor spuneau ca aici fiecare este ajutat s aavanseze in ritmul lui ,pentru unicul but sa reuseasca examenul ,ma simt acum desumflata !
Deja in timpul ultimei sesiuni de scoala(1 luna)nu am avut nici o ora de curs EP in care sa o pot aborda,in pauza de la ora 10,15 nu avem dreptul sa-i deranjam caci se discuta despre elevi ,ramine pauza de la ora 15,30h pauza de 15 minute in care toate celelalte colege ale mele dau buzna care mai de care sa le ajute ,si tot asa !!!
Dilema mea este acum pot eu sa ma duc la director si sa-i cer o alta profa pentru "suivi de EP",s-au findca nu-mi platesc eu scoala ci Conseil Regional sa tac si sa ma descurc cum pot ,asta riscind sa iau poate in loc de 14 doar 11 la examen ,ori pentru mine este important sa iau 14 si nu 11 intrucit stiu ca la alte materii nu pot sa iau mai mult de 8 si ca se face media notelor ca sa pot lua examenul!!
Astept un conseil de la voi ,in special de la Mik care poate vedea problema din punctul de vedere al profului!

Ufffffffffff! uite asa varsai sacul la voi ca d edoua zile de cind am avut rendez-vous cu profa nu mai pot sa dorm de nervi!

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Buna seara tuturor ! Am si eu o nedumerire , iar daca cineva se gaseste in situatia mea , va rog lamuriti-ma si pe mine ! Sunt casatorita de aproape 13 ani , locuiesc in estul Frantei (Lorraine) ! De cand sunt aici , mi-am refacut pasaportul de 2 ori , prima oara , mi l-au prelungit , totul a fost simplu , ptr cel de-al 2-lea , a fost un pic mai complicat din cauza ca trebuia sa-l adaug in pasaport pe micutul nostru ! Acum iar mi-a venit randul sa-l refac..., dar treburile pe semne s-au schimbat rau de tot ! Am sunat o D-na la Consulatul General din Strasbourg , care cu o voce pe care abea o auzeam , imi turuia ca o morisca infuriata , spunandu-mi ce trebuie sa fac ! Sincer n-am inteles nimic ! Doar faptul ca ma certase , din cauza ca eu nu mi-am refacut buletinul de identitate in tara (RO) ! Problema mea este ca mariajul n-a fost transmis autoritatilor romane si nici nasterea copilului nostru ! Deci ptr noul pasaport as avea nevoie de un certificat de casatorie si un certificat de nastere ptr al mic , din tara ! Eu spun ca e stupid si stiu ca n-am incotro va trebui sa ma "execut" intocmai , ca sa pot obtine ceva ! Vreau doar sa stiu daca cineva este in cazul meu si cum a scos-o la capat cu hartoagele astea , cu traducerile cu tot , ca tare se mai complica treaba ! D-na aceea mi-a mai spus pe un ton : "doara Romania va intra-n U.E. , nu stiati ? Si din cauza asta , totul se schimba" ! M-a mai intrebat daca "nu am cumva cunostinte pe la politie ca sa-mi faca pasaportul mai repede"?! Iar eu am intrebat-o daca si in zilele de astazi mai este valabil cu "platitul" pe sub masa , ca sa poti obtine ceea ce doresti ? A raspuns : "pai ar fi mai convenabil si mai rapid ptr d-vs , in cazul in care as merge in tara sa-l fac " ! Ce spuneti de asta ? Chiar o persoana care reprezinta autoritatile romane , mai ales dupa discursul lui Basescu , ce bine pica , nu ? Super !!! Da-le Doamne minte ca daca n-au cap unde sa vina mintea-n chirie ???
Sper ca nu v-am plictisit prea tare , daca puteti sa-mi raspundeti m-as bucura , daca nu , pas de probleme , merci quand meme ! Numai bine , si o seara placuta , va doresc la toate ! Aileene

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa ti-l si retragi..."!
Aileene+Alexandre 6 anisori (22-sept'99)

Mergi la inceput

Draga Aileene inaine de a-ti raspunde o sa-ti spun mai intii Bine ai venit la noi!
Ca sa -ti raspund la intrebare ,vreau mai intii sa ma asigur ca am inteles bine; deci tu esti d 13 ani aici dar nu ai cerut nici cetatenia nici naturalizarea franceza ,ai ramas in toti acesti ani cu cetatenia romina!
In cazul asta ,madama aia are dreptate cerindu-ti certificatul de casatorie si de nastere rominesc , asa este legea, atit timp cit ramii cetatean romin trebuie sa transcrii casatoria si nasterea unui copil in rominia.
Cit despre cum sa obtii mai usor aceste lucruri nu stiu cum sa te sfatuiesc(se pare ca ea si-a permis deja sa o faca)caci eu n-am fost in situatia aceasta niciodata.
Alta fata de pe la noi care sa fi stat mai mult de 10 ani aici si sa nu aiba inca cetatenia nu stiu daca este printre noi,insa sint sigura ca daca fetele stiu ceva or sa te sfatuiasca cu siguranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Fetelor,

Didita, am inteles din mesajele precedente ca ai nascut un baietel. Sa traiasca, sa fie sanatos si cu noroc in viata! Cum il cheama?

Doruletz n-a nascut?

Vreau sa va anunt ca ne-am intors din vacanta si a fost superb. Am fost la Biarritz, la o cura de thalasso "Jeune maman". A fost foarte bine, dar si fooarte fizic. In program: masaje, hydrojet, dusuri submarine, gimnastica acvatica, reeducare in piscina, hamam, sauna, impachetari cu alge, relaxare in piscina, cryoterapie (iti puneau pe picioare niste ciorapi imbibati intr-o solutie de camfor si menta si te lasau 20 de min - e foarte bine pentru circulatia singelui). Cura dureaza 6 zile, 30 proceduri, cam 3-4 ore pe zi, dimineata sau dupa masa. Eu, care n-am mai facut sport de ani de zile ieseam de acolo ca o cirpa. Iar in continuare trebuia sa asum, sa ma ocup de copii (ca sa poata profita si barbatu-meu de vacanta), sa mergem la plaja, sa vizitam cit de cit regiunea.

Am avut o vreme superba, 25-28 °C, am putut face baie in ocean, n-as fi crezut in ruptul capului ca e posibil in octombrie.

Acuma ne-am intors mai obositi decit am plecat...asa ca va las si ma duc la nani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Inca un mesaj pe fuga! (sunt fericita ca pot si asa) ca trebuie sa merg sa urlu la copii ca sa poata dormii linistiti!!!

Mateiasu' lu' mama iubit a dormit azi-noapte 8 ore neintrerupt (sper sa nu fie un accident).
Mie dupa primul copil nu-mi mai venea sa mai fac nici unul,ba ma intrebam ce pacate au avut ai mei de trebuie sa induram noi atatea! Pana la 15 luni nu mi-a dormit noaptea (si nici ziua) asa ca ajunsesem isterica. Pe la 17 luni m-am facut Ass mat si am remacat ca de fapt cu doi e mult mai usor! Si asa mi-am facut curaj si de bebe doi (ca nu vroiam sa ramana fata singura, eu fiind singura la parinti). Am continuat sa lucrez deci am avut practic imediat 3 copii (al meu avea 2 luni, cel de imprumut 9). As ca al treilea nici nu mi-am pus intrebarea "cum o fii?"
Pe fata am alptat-o 11 luni (ca mergea deja in picioare si venea fuguta sa suga si se scandaliza lumea asa ca am intarcat-o). Pe baiat l-am alaptat pana la 1 an.
Acum il alaptez si pe Mathieu, care este un mare flemangiu abia deschide gura (ca deh, curge si fara sa se chinuie Musiu) si mi-a facut doua mici crevase care fac ca alaptatul sa fie o adevarata placere. Acum situatia nu mai este chiar asa de dureroasa si am sperante de viitor! draga sot este 100% pt alaptat (cred ca pt ca nu vrea sa se scoale noaptea) Ziua se ocupa si el de copii si pot si eu sa nu-i neglijez pe cei mari (5 ani si 2 ani).

Trebuie sa-mi declar si eu baiatul la ambasada si mi-e deja groaza de mutrele pe care o sa faca iar indivizii aceia amabili. Nici eu nu mi-a declarat casatoria, si pasaportul trebuie sa expire el in curand ... si abia astept sa ma lupt cu administratia romana (acum ca am dovedit-o pe aia franceza).

didita

Mergi la inceput

Maroxu! vreau si euuuuuuuuu! spune-mi si mie cit te-a costat saptamina asta la talasso'si daca pot avea dreptul la reducerii cu recomandare de la medic s-au sub conditie de venit mic pe anul in curs de la CAF?
Daca nu stii nica' de reduceri nu-i baiu 'zi-mi macar cit va costat pe voi sa-mi fac si eu calculele daca vreodata i-mi voi permite visul asta !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Buna seara,
Aileene, pentru transcrierea casatoriei, daca te ajuta, iti pot trimite raspunsul pe care l-am primit eu de la Consulatul din Marsilia. Da' parca tot nu-mi vine sa cred ca stimata doamna de la Strasboug va merge in Ro special ca sa-ti faca tie pasaportul, din cate stiu eu actele sunt transmise prin posta, nu pleaca functionarii de la consulate cu ele-n posetute. Ori nu stiu eu bine? Eu as zice sa mai intrebi si pe la alte consulate, eventual direct la ambasada. Eu am fost in septembrie in tara, am incercat sa-mi transcriu mariajul, dar functionara de la primarie nu a vrut sa-mi spuna ce acte-mi trebuie pt transcriere Fie vorba-ntre noi, cred ca habar n-avea si oricum am deranjat-o, facea si ea un rebus mic, ca tot functionarul care se respecta. Asa ca am trimis frumusel un mail la Consulatul Romaniei de la Marsilia si-n trei zile am primit raspunsul, care raspuns nu prea se pupa cu ce-ai auzit tu de la Strasbourg. Ideea e ca daca am chef sa fiu cu mariajul transcris si cu sufletul impacat ca am facut-o si pe-asta, voi plati ceva mai mult decat daca as fi transcris casatoria loco. Si spaga la primarie uite ca tot nu dau!
Auras, daca esti sigura ca actuala profa n-o sa reactioneze urat si daca o simti asa ostila, incearca s-o schimbi. Curaj!
Nadia, la mai mare
Multumesc, Pisik, sa fie, asa m-am gandit si eu, nu se stie niciodata la ce-ti poate folosi o diploma, i-am vazut si eu ca-s sensibili la asta. Si in plus, chiar imi face mare placere.
Multumesc, Mik, ai perfecta dreptate
chatonel, multumesc pt linkuri
tuturor

Mergi la inceput