Din tara cantoanelor - partea a VIII a
Raspunsuri - Pagina 15
lorelei_19 spune:
Turturica, apropos de cumparaturi in Germania. Nu scriu mult, ca tre sa plec. Uite aici site-ul cu tot ce ai voie sa treci peste granita fara sa platesti impozite:
http://www.ezv.admin.ch/zollinfo_privat/essen_trinken/00356/index.html?lang=de . Stiu pentru ca aici e loku meu de munca (la vama).
Stiu ca fetele merg de obicei la Waldshut (nu stiu dac-am scris corect) la cumparaturi. Si inca ceva: bonul de la casa lasa sa ti-l stampileze in magazinul unde faci cumparaturile, ca vei primi tva-ul inapoi. Cu asta macar iti scoti benzina.
Pup la toate si o zi buna
PS: Adelush, sarumana de email, iar mi s-a intors emailul tau inapoi, da te sun mai tarziu
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi
iren spune:
Delia, e valabil tot ce zice Lorelei de cumparaturi in Germania, noi le facem la Lidl-u de la ...uf, iar am uitat, da intreb consortu ...dar am hotarit ca de luna viitoare nu mai merg la cumparaturi in Germania, fiinca keltuim mai multzi bani decit inainte- shi nu-s singura care-a vazut kestia asta - asta fiinca batbatu-i mort dupa dulciuri, shi juma de carutz e plin cu ciocolata shi tot restu, chipsuri, etc, dam banii numa pe prostii! La noi acu se baga Denner, pot sa cumpar shi de acolo ce am nevoie, pretzurile la scutece is la fel ca la Lidl, mincare gasesc shi mai ieftina, mai ales ca dupa 5 dupa-amiaza la Migros se baga likidarile, de la 50 la 75% reducere, loc sa am in frigi pentru cärnäraie...Nu mai vreau in Germania, mai ales ca acu-i frig shi stam in parcare o gramada ca sa bagam tot in portbagaj, shi p-orma acasa tre sa le caram pe scari, shi sa le pun la loc prin dulapuri shi frigidere, munca inutila! Sa vad cum imi merge o luna la finantze daca nu mai merg acolo...
Restu lumii, pup shi bagatzi o tasta
Am uitat sa zic, banii pe TVA ii primeshti inapoi, dar numai de la acelashi magazin, la cumparaturile urmatoare, pe baza bonului shtampilat de vama- de la magazin tzi se da o hirtie alaturata bonului, speciala pentru vama nemtzeasca- nu tzi-i da vama cash, iar limita de persoana parca e de 300 de franci.
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
noiembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
pistachio spune:
andreea, la multi ani de sf andrei!!
turturica, daca vreti mergeti o data cu noi in germania ca sa vedeti cum merg treburile..eu cred ca merita mers, noi de cate ori ne ducem platim cam 200-250 de franci si umplem vreo 10-11 plase pe cand in migros, platesti 200 si daca ai 3 plase...e absolut adevarat pt ca eu am incercat!!
noi mergem la fiecare 2 saptamani, sambata, si cumparaturile ne ajung(clar ) pt 2 saptamani...eu zic ca merita!
va pup si ma duc sa-l pun pe alex la nani.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anitasteven2001/detail?.dir=9aec&.dnm=3c16.jpg&.src=ph
turturica spune:
fetelor, mersi mult de informatii, m-au ajutat mult.
Sincer, si eu le cam am cu dulciurile, precum sotul lui iren, dar cred ca o sa maninc bine inainte ca sa fiu cu burta plina si sa nu poftesc la vreuna alta
pistachio, voi cind mergeti incolo?
iren spune:
Duamnelor, va rog sa va ducetzi pe casa-ro la subektu cu intilnirea din 10 decembrie shi sa-mi spunetzi ce credetzi despre restaurantele pe care le-am postat.
Revin diseara.
noiembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
lorelei_19 spune:
cumatra, mi-am aruncat un oki pe acolo, dar restaurantele propuse sunt ENORM de scumpe, eu cunosc numai pe White Elephant si e ingrozitor, am fost la un seminar acolo si m-am ingalbenit cand am vazut nota de plata. Vezi ca linkul asta foodguide e in general pt restaurante foarte scumpe. Eu ash propune un restaurant mai "normal" ca pretz, da lasa-mi timp pana duminica sa pot sa scormonesc pe ici pe colo. Din pacate nu te pot insotzi la vizitarea restaurantului, tu stii ca sunt in Bern. Daca organizezi in Bern insa, ma ocup personal de tot
Deci criteriile zic eu dupa care ar trebui sa ne luam:
- mare- vezi ca multzi se inscriu pe ultima suta de metri, ar trebui sa ai posibilitatea sa "cazezi" cel putzin 30 persoane.
- pretzuri accesibile, asta insemnand la pana in 30 chf o portie
- sa aiba mancaruri si vinuri faine
- sa aiba eventual un locshor unde sa ne putem desfasura, eventual o camera separata doar pentru noi?
- daca e posibil, sa putem sa ne aducem muzica, doar sarbatorim ziua romaniei, nu?
- ideal ar fi sa putem sa ne auzim intre noi, un microfon ceva.
Mult succes si o duminica faina tuturor.
Inca ceva: vezi ca o parte din restaurante sunt departe, cel putin elevantu' e - de la central inca vreo cateva sute bune de metri, e la parterul unui hotel, am uitat cum se cheama.
Uite ca mi-am adus aminte ceva: Liliane, prietena mea are un cumnat care are un restaurant CHIAR la central, chair in statia de tranvai. nu stiu ce capacitate are- am fost o singura data, de muuuult tare si-am uitat, da o intreb pe ea, si poate ne poate pregati ceva fain. ce zici, sa ma interesez, sau e prea departe? stii unde exact? unde e trenuletzul de la central care duce la universitate, ba chair cativa pasi inapoi spre hb. daca va intereseaza si nu credeti ca e prea departe, pot sa intreb mai departe: numar de locuri, preturi, rezervare (e cam tarziu!!, etc)
iren spune:
Cumatra, iejti o bomboana! Cum sa nu, kiar te rog s-o intrebi pe Liliane de restaurant, la urma urmei citziva pashi pe jos in ger ne-ar inviora nitzel Bine ca mi-ai zis de restaurante, ca-s scumpe, io am gasit cam greu, mai caut, da tu vezi ce spune Liliane, shi poa sa aiba orice profil restaurantu, nu numa asiatic. Mai intreb shi io, sper sa gasim ceva, daca nu, mergem sus la McDo, linga Globus, ca aproape de gara e, mare e, ieftin, la fel
noiembrie
degetzeii
lorelei_19 spune:
Iren, din pacate cumnatul Lilianei a vandut restaurantul in urma cu un an. Am sa ma mai interesez. Oricum, sunt sute de restaurante. Cred ca pana maine seara sa-ti pot da 2-3 solutzii faine.
turturica spune:
tocmai l-am vazut pe robbie la televizor pe SF1, ca veni omu in elvetia sa-si promoveze albumu. si io n-am prins bilet la concertul lui!!!! ooooofffff
iren spune:
Neatza, fete!
La mine inca-i dimi, ca m-am trezit la doishpe, shi era un dezastru in casaaaa...m-am culcat pe la 4 fara, ca m-am uitat cu consortu la Troya, a meritat, io nu eram mare fan Bradutzu, adeka imi placea, da nu eram asha infocata, ei, acu îs! Moama, ce bunaciune de barbat, fratele meu, shi costumu ala de-l dezbraca mai mult, statea pe el beton!
Restu lumii, pe unde umblatzi?
Turtu, vii pe 10?
noiembrie
degetzeii