herpes

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am tras toata copilaria din cauza herpesului. Cand eram mica imi aparea pe fond alimentar - peste, icre. In liceu faceam pe fond de stres -dupa teze, examene si la mare. Tin minte si acum ca dupa treapta a 2-a m-am dus cu parintii la mare si am fost plina si pe buza de sus si pe cea de jos. Eram un monstrulet botos. Si va dati seama ca eram o domnisorica cu fite si bube. Sufeream rau de tot. In anul 1 de facultate ajunsesem sa fac o data pe luna. Debuta odata cu "rusii" si tineau impreuna o saptamana. Eram deja disperata. Ce zovirax/aciclovir/euvirox...frectie. Am ajuns in disperare de cauza la Institutul Cantacuzino. Am facut vaccin dat de ei si mi s-a imbunatatit mult starea. Adica fac 1/ an. Mai nou, am facut de 2 ori stomatita. Si asta tot virala si tot pe fond de imunitate scazuta.

Sotul si copiii inca nu fac "figuri" prea tare. Cel mic a facut odata amigdalita herpetica (adica vezicule pe amigdale) si n-a mancat cateva zile. Deci e clar ca are si el virusul. Sper sa nu se manifeste prea des.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Una dintre fete a zis ca herpesul se transmite la copil.

Anticorpii herpetici nu se transmit la fat, decat daca forma acuta a herpesului mamei este facuta in timpul sarcinii. adica, mama s-a infectat in timp ce era gravida. Sau daca naste normal in momentul cand are eruptie de herpes genital si copilul iese atingandu-se de acesta.

Si poate da in cazul respectiv boli grave copilului.

Dar daca femeia gravida are herpes cronic, acesta nu se transmite fatului.

Oricum, atentie fetelor care au herpes pe fata sau buze! Cand il aveti si va spalati pe fata sau dati cu crema sau va demachiati ocoliti ochii.
Forma de herpes ocular duce la orbire.
Si cum herpesul este extrem de virulent cand apare poate fi preluat usor de o alta zona a corpului.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibra spune:

Buna!
Sunt noua pe acest site si mi se pare foarte reusit. Vreau sa devin mamica , dar am o problema cu un herpes genital, care imi apare aproape in fiecare luna dupa CM. Va rog sa imi spuneti ce tratamente ati urmat si care au avut rezultate. Eu am folosit pana acum Aciclovir tablete, suplimente de vitamine cu echinaceea si mai nou doar echinaceea. Am vazut ca Anya a spus ca a facut un vaccin. Cum se numeste, pentru ca as vrea sa imi intreb medicul despre el.
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xaneluu spune:

apropo de vaccin... mai era un subiect unde o doamna zicea ca se face in coloana.. . imi pueti spune si mie cat costa vaccinul? ca si eu am facut un monstru acuma pe toata buza de jos... si pe aia de sus... de-am fost angelina jolie 1 sapt... si acu s-a uscat...si pica....si nu mai vreau asa ceva



ANTIHERPIN ,
imunomodulatori


Prezentare:
Antiherpinul este o suspensie de antigene solubile Vaccinia, de natura proteica, liofilizat, utilizat pentru tratamentul herpesului recidivant si al zonei zoster. Continutul fiolei are aspectul unei pastile de culoare alba, alb-galbuie. Se livreaza in fiole a 2 ml, continand 1 ml produs liofilizat.

Indicatii:
Antiherpinul este utilizat in tratamentul herpesului recidivant, la bolnavi cu repetate episoade eruptive in antecedente si in cazuri de zona zoster.

Mod de administrare:
Inainte de aplicare, Antiherpinul va fi reconstituit cu solventul care insoteste fiecare fiola de produs, dupa cum urmeaza: se taie gatul fiolei care contine produsul liofilizat si, cu ajutorul unei seringi de unica intrebuintare, se introduce in fiola continutul fiolei de solvent, dupa care amestecul este bine omogenizat. Amestecul se pastreaza in seringa cu acul si teaca acului atasate, la +4 grade Celsius (frigider), pe toata durata tratamentului.
Tehnica de administrare: Antiherpinul se aplica pe fata supero-laterala a ambelor brate, fara dezinfectie prealabila a pielii, daca aceasta este curata; in caz contrar, se recomanda curatirea pielii cu apa si sapun sau alcool, asteptand sa se evapore inainte de a aplica vacinul. Apoi se aplica o picatura de vaccin (din seringa in care s-a facut amestecul) si, cu ajutorul unui ac steril (nu cel care este atasat de seringa), se intinde picatura, efectuand zgarieturi usoare, in asa fel incat sa irite pielea fara a produce sangerare.
Ritm de administrare: Administrarea Antiherpinului se face tinand seama de aspectul clinic al bolii, si anume: in caz ca eruptiile herpetice se succeda la intervale mari (5-6 luni sau 1-2 ani) sau la intervale neregulate, produsul se aplica saptamanal (timp de 6-8 saptamani). In caz ca aspectul eruptiilor este mai grav - recidive la intervale scurte, de la cateva zile, pana la o luna - sau in eruptii cu evolutie fara tendinta la vindecare, administrarea Antiherpinului se va face in felul urmator: primele 3 inoculari se fac la interval de 3 zile, cu cate 2 insertii la fiecare brat; urmatoarele 3 sau 6 inoculari (dupa caz) se vor efectua la intervale de 6-7 zile, efectuandu-se cate o singura insertie la fiecare brat.
O serie de vaccinare consta din administrarea a 2 fiole de Antiherpin. Se recomanda efectuarea de rapeluri, al caror numar si intervale de pauza vor fi hotarate de medicul specialist, in functie de evolutia recidivelor. Administrarea Antiherpinului este fara risc, nefiind insotita de nici un fel de reactie adversa.

Recomandari:
Evitarea consumului de bauturi alcoolice pe toata durata tratamentului.

Contraindicatii:
Este absolut contraindicata administrarea de derivati cortizonici (prednison, cortizon, ACTH, Fluocinolon, Ultralan, Locacorten, Flumetazon etc.) indiferent de calea de administrare.

Conditii de pastrare:
La +4 grade Celsius si ferit de lumina. Termen de valabilitate: 1 an in conditiile de conservare de mai sus; 3 ani la -20 grade Celsius. Dupa reconstituirea cu solvent, Antiherpinul poate fi utilizat timp de 30 zile pastrat la +4 grade Celsius si cu respectarea precautiilor de sterilitate.

Producator: Institutul Cantacuzino
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Vroiam sa subliniez si eu faptul ca herpesul nu se ia de la mama la copil prin simplul fapt ca mama il are. Si nici nu e de dorit sa il ia copilul pentru ca la un bebelus herpesul poate fi mortal deoarece sistemul imunitar nu e pus la punct, poate devini encefalita herpetica.

Asa ca atunci cand apare aveti grija sa nu pupati copii sau sa manance dupa voi. Virusul poate fi activ in saliva chiar si atunci cand nu apar vezicule vizibile.

In Franta, in caz de eruptie herpetica genitala in apropierea nasterii se indica cezariana ca sa se evite infectarea bebelusului.

Exista intradevar doua tipuri de virusi ai herpesului, dintre care unul apare cu predilectie in zona genitala, iar celalalt in zona bucala, dar pot foarte bine sa faca schimb. Deci daca aveti herpes bucal nu puneti mana pe el si apoi in zona genitala sau pe alte mucoase ca puteti avea surprize neplacute. In nici un caz nu trebuie pusa mana la ochi pentru ca se poate transmite si acolo, iar aparitia veziculelor in timp da cicatrici pe cornee si poate duce la probleme de vedere.

Herpesul poate sa apara si in nas si pe obraz si cam oriunde daca infectati zona respectiva.

Cele mai urate variante le-am avut pe munte. Cand eram studenta am fost mai multe zile pe munte, unde am mers toata ziua prin soare, m-am deshidratat si mi-a aparut un herpes de vreun cm patrat pe obraz.
In locul acela a mai recidivat o singura data tot pe munte.

Mai tarziu, cand am fost tot pe munte la peste 3000 de metri, in conditii de oboseala, soare si deshidratare plus rau de altitudine, mi-a aparut herpes pe toata buza de sus. Eu am fost norocoasa, o alta fata din grup a facut pe ambele buze cand am coborat.

Am mai avut o perioada cand mi-a aparut frecvent cand am schimbat tara si alimentatia. Cum mancam vreo conserva cu carne in ea, imi iesea instantaneu.

Acum, daca simt ca imi apare, ma dau repede cu ulei de catina si de cele mai multe ori nici nu mai apare.

Aciclovirul si Zoviraxul si celelate produse pentru herpes nu m-au ajutat niciodata.

Oricum, daca vreau sa imi treaca repede, imi trebuie somn, hidratare intensa ca sa elimin toxinele si o alimentatie usoara (si sa nu fiu la ciclu).


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibra spune:

Buna, fetelor!
A folosit cineva pentru tratarea herpesului produse de la insect farm? in ultimile zile am tot cautat pe net detalii despre aceste produse si despre dr ciuhri, iar pe site-ul lui spune ca trateaza definitiv herpesul cu produsele facute de el. se pare ca exista doua produse: herpes-liz pentru cel cu localizare bucala si gelul V pentru cel cu localizare genitala. pretul este in jur de 30 ron/buc.
voi stiti ceva de produsele astea? ati auzit pe cineva ca ar fi folosit cu efecte pozitive? eu am o prietena care a folosit de la el o crema pentru zona zoster si ca i-a facut bine(i-au trecut durerile foarte repede si leziunile la fel), dar nu s-a vindecat definitiv...
va pup, toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Si mie imi apare in zona nasului un herpes dureros, cam de 3-4 ori pe an. Insa acum nu eu sunt problema...
Am un bebelus de 10 luni si de cateva zile i=a aparut si lui un herpes la nasuc. Initial am crezut ca e un cos, dar s-a extins si s-a umflat destul de mult...Chris plange si il inteleg de ce..stiu ce dureros poate fi...
Eu ma tratam de obicei cu unguent cu aciclovir, insa pe el cu ce sa=l dau? Am incercat fara succes crema de galbenele si gelul de arnica.
Si oare de la ce putea sa-i iasa ? Nu il tin in soare, nu am introdus alimente noi... E drept ca e in perioada eruptiilor dentare si nu prea doarme noaptea si plange mult. O fi stres si oboseala la un bebelus?



Mami de
Chris (08.08.07)
http://picasaweb.google.com/Ashera4u

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda raluca spune:

Si eu am probleme cu herpesul, cand sunt foarte obosita sau stresata. Ultima data a avut obraznicia sa apara ... in nas. Si ma durea tot nasul si nu respiram cum trebuie, de ma gandeam ce gozavie o fi acolo. si m-am lamurit cand a inceput sa se extinda si pe afara.
Pentru astea, nu am leac. Pentru cele de la buza,practic exterioare, imi face bine uleiul volatil de cimbru. Este un antibiotic natural foarte eficient. Dar trebuie avut grija sa nu atingem si zonele de langa herpes, pentru ca ... arde.
Cu zovirax nu am avut succes, doar stagna si nu se mai vindeca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu sint multimita de plasturii care au aparut de ceva vreme si la noi-Compeed. Nu stiu daca vindeca mai repede herpesul (asa cum se lauda), dar sint foarte de ajutor in mascarea lui.

Mergi la inceput