Laparoscopie (3)
Raspunsuri - Pagina 4

S-i-m-o spune:
KITTA ce mai faci draguto?Te astept cu mare nerabdare. Sper ca esti bine. In fiecare zi intru de 7-8 ori pe forum sa vad daca ai scris ceva. Iti doresc din suflet sanatate maxima.
Te

KITTA spune:
Dragele mele SIMO, Liana30 si mai noua mariaa28,
M-ati facut sa imi dea lacrimile cu mesajele voastre.Va multumesc mult ca v-ati gandit la mine si ca v-ati rugat pentru mine.
O sa va povestesc cum a fost (cat si pentru altele care vor face de acum incolo), dar mai intai un sfat pentru mariaa28: eu zic sa vii in Bucuresti, la Giulesti, la oricare dintre medici ai nimeri tot e mai bine ca la Brasov unde inteleg ca numai un medic are experienta. Aici fac laparoscopia pentru diverse diagnostice cum ai intinde tu untul pe paine. Preturi medii: 2mil la cel care te opereaza, 1 mil la anestezist si la restul cat vrei tu. (eu am dat mai mult fiindca am avut si asa am simtit!)Sa stiti ca s-a cam schimbat situatia, nu mai asteapta nimeni bani inainte, te trateaza ca lumea, chiar cu zambetul pe buze si ci sfaturi si oricat ai da sunt multumiti. Iar Bogdan Marinescu ii tine din scurt pe toti! Toata admiratia pentru el si toata echipa. Despre toti medicii am auzit lucruri bune. Cine vrea povesti picante sa imi scrie pe PM ca sa nu ocup prea mult spatiu aici.
Deci procedurile sunt: prima zi de internare trebuie sa vii nemancata, cu halat, papuci, pijama sau camasa ce vrei de acasa (poti lua si de la spital), prosop, sapun,hartie inginerica, servetele, apa plata,mancare nu, etc., rasa e mai bine de acasa. Iti vor lua probe de sange si eventual secretie (mie nu mi-au luat), apoi o colposcopie si mananci 10 carbuni pentru degazeificare pana la ora 6.00 p.m. si doar apa plata, mancare nu. Seara, servesti o injectie in burta langa buric, nu doare nu va panicati nu e ca aceea anti-rabica, este normala cu ac mic doar ca se face acolo pentru a doua zi pentru prevenirea coagularii sangelui in burta. Mai pe la 08.00 p.m. urmeaza deliciul clisma, de care nici eu nu am scapat care fusesem de dimineata de 6 ori afara de nervi la stomac si emotii (nu am fost in viata mea pana acum la spital!). Dupa clisma iesi cam in 5 rafale afara, asa ca sa nu crezi ca dupa 1 -2 ori ai terminat si sa ai destula hartie la tine. Mai asteapta, la mine a trecut tot efectul cam in 40 min. Dupa aceea poti sa te speli la un dus pe hol (e bine ca nu prea e lume la ora aia pe holuri!)dar trebuie sa ceri cheia infirmierei care este fata in fata cu usa "Pansamente" unde sunt asistentele de tura. Dupa aceea somn de voie daca poti, eu nu am putu mai ales ca pe la miezul noptii vin infirmierele sa ia gunoiul de la WC-ul din salon (10 paturi). Nu arata lux de 3 stele, dar macar se da silinta sa se faca curatenie, iar mirosul si atmosfera de spital nu ai ce sa le faci oricum.
A doua zi dimineata, adica pe 5.30(asa incepe programul la spital!)o alta clisma (poate scapi daca te simti golita) si o spalatura vaginala. Nu mai ai voie sa bei apa daca cumva te iau dis de dimineata la operatie. Dupa aceea nu mai poti sa dormi oricum, vin la 6.00 a.m infirmierele sa faca curat in salon si WC si pe la 7 apar alte fete pentru internare asteptand sa plece cele in buna stare. Pe mine m-au luat pe la 9.00 la operatie (dupa ce cu 10 min. inainte imi spusesera ca mai am de asteptat si ma mai relaxasem putin). Nu am avut timp sa sun pe nimeni din ai mei sa le spun ca acum intru, ci doar sa iau banii pentru anestezist (e bine sa ii dai inainte ca sa te mai si trezeasca - glumeam - aneswtezia e totala!) si asistenta de la terapie (300.000)si am rugat-o sa ma lase sa ma mai duc o data la WC ca iar aveam emotii. O data intrata la reanimare iti arata patul unde te vei trezi dupa, dezbracarea numai intr-o alta camasa sterila si hopa pe masa de operatie unde incepe sa roiasca toata lumea in jurul tau. Vei sta tot ca pe o masa gineco, iod pe picioare, pe burta, un ac in vena de la incheietura mainii unde incep sa ti se bage diverse, dar nu simti nimic si daca stai de vorba cu ele cum am facut eu s-ar putea sa nu iti mai termini fraza, simti ca nu mai poti saq iti pleoapele deschise si gata. La trezire auzeam ceva in jurul meu ca imi spunea cineva sa scuip si dupa aceea am simtit ca sunt stearsa la gura cu un pansament si am inceput sa imi dewschid pleoapele tot la fel de greu in salonul de reanimare unde ma deranja lumina ferestrei. Eram cu perfuzie de glucoza si NaCl si O2 in nas. Incet incet simti cum te desmortesti si esti foarte odihnita.Aici tot timpul roieste cineva pe langa tine si celelalte fete din salon.Eu am vomat (asa e normal) si nici nu stiu cand a vazut o asistenta ca imi e rau ca mi-a si pus tavita la gura si a zis ca asta a fost tot ca nu o sa imi mai fie rau de loc si asa a fost. Alte fete se chnuia prin salon dupa aceea cu senzatia de voma, dar de fapt nu aveau ce sa dea afara. Am stat 2 ore in operatie cu totul si 2 la reanimare ca incepusem sa ma plictisesc si dadeam SMS-uri la familie, prieteni, am si vorbit putin sa nu deranjez fetele celelalte. Apropos, solidaritatea de care am avut eu parte sper sa o aveti si voi: au venit cateva fete din salon la mine care erau in stare normala si mi-au adus apa, desi nu putea sa beau si tel. mobil si sa ma mai vada.La 14.30 m-au dus in salon, mama ma astepta pe hol deja, iar la 18.00 a venit si sotul care m-a scos la o plimbare pe hol. Nu am avut ameteli, greturi sau febra, dar asta depinde de fiecare organism cum suporta anestezicele. Este mai mare emotia sau frica dinainte asa cum spuneau pe aici toate fetele. Credeti-ma nu ziceau doar de incurajare, chiar asa e! E o nimica toata, 3 gaurele 2 mai jos care sunt in chiloti nici nu se vor vedea si una sub buric, nu in buric cum credeam si eu. Sear dupa operatie inca o injectie in burta tot anti-coagulare. A doua zi dupa operatie, daca esti OK fara temperatura (dar chiar si o fata care facuse 38,6 dar i-a facut ceva antibiotic sao algocalmin!)se pleaca acasa depinde pe la ce ora reuseste sa iti termine externarea, concediu medical,etc.
De-bia a doua zi dimineata am mancat niste branza de vaci cu smantana, de aceea am zis ca nu iti trebuie mancare. In salon e frigider si televizor asa ca distractie placuta.
Daca mai are cineva ceva nelamuri sunt disponibila cu noi raspunsuri. Din spital am plecat numai cu pansament la buric, restul de 2 deja incepeau sa se vindece. Firele cica sunt resorbabile da si nu, daca nu imi cad trebuei sa ma duc sa traga de ele. Sex interzis pana cand, depinde ce zice doctorul. Eu oricum eram in a 11 zi cand m-am internat ca mi-au vazut si un folicul pe ovarul stang. Nu mi-au desfundat decat trompele si dezlipit putin uterul ca eram cam fixat de ceva (de aceea aveam cateodata dureri la contact), in restul totul gasit OK. Trebuie doar sa mai fac niste instilatii (perfuzii) - 3 la numar si doar intr-o luna, adica dupa CM, stiti din alea prin col, trompe pentru permeabilizarea trompelor ca au peretii cam tari. Acum o sa astept sa vad cand imi vine CM, dr. a zis ca poate sa intarzie. Oricum am avut ca un CM imediat ce am ajuns acasa, dar a zis ca nu e CM normal ci eliminarea retsurilor curatate. Ca efecte secundare post-operatorii ai burta balonata, trebuie sa mergi ca sa le elimni si sa iei carbune si s-ar putea sa ai niste dureri sub un omoplat sau amandoua, depinde, din cauza unui lichid care se baga cu presiune pentru a mai verifica permeabilitatea trompelor dupa ce le-au curatat. Daca doare cica e de bine!Asa ca sa suferim! Se poate filma si operatia pe caseta normala, la mine au filmat doar vreo 25 min, probabil ca atata a durat interventia, iar restul pana la 2 ore pregatirile dinainte si dupa.
Durerile din omoplat trecut dupa vreo 2 - 3 zile, inn rest operatia o simti ca o jena la suprafata in interior nimic.
Va pup, va incurajez, va doresc succes si mai schimbam impresii si pentru sugestiile date de dr. dupa operatie. Nu este ceea ce pare inca o data!

S-i-m-o spune:
BINE AI VENIT KITTA
Tu ai dus caseta sa-ti filmeze operatia? s-au ti-au dat ei la plecare caseta? Ai voie sa ai apartinator? Bagagele le lasi in salon cand pleci la operatie? AM vrut sa te mai intreb daca am voie in spital cu un trolar mic adica cu un geamantan pe rotile. Aici la BV nu iti da voie decat cu pungi.
Iti multumesc din suflet ca mi-ai povestit ca sa stiu la ce sa ma astept.
TE PUP si SANATATE MAXIMA.

KITTA spune:
SIMO,
Caseta o aduci tu bineinteles. Nu e in pret! Nu stiu ce este acela un aprtinator! Ai voie cu un gemantan mic, daca e trolei din acela de poti sa il iei in avion la bagaje de mana e bine, da' ce vrei sa iti iei in el atatea ca oricum vei sta in pijamaua ta 1 zi si dupa aceea OBLIGATORIU in camasa sterila de la spital. Cand te duce la operatie ti se va arata mai intai patul in care te vei trezi (vei sta) dupa operatie cateva ore si iti poti lasa acolo lucrurile. E bine sa iti iei banii in buzunar pentru anestezist cu care vei sta de vorba inainte si ii dai atunci ca dupa poate nici nu il mai vezi. La mine asa a fost. Si ceva pentru asistenta care te pregateste si mai roieste prin salon dupa. Oricum o sa roiasca toata lumea si vei fi servita, asa cum am mai spus, ca la carte inainte de a da ceva. Fii fara grija o sa fii pe maini bune.
Daca mai ai ceva intrebari mai sunt pe aici caci mine nu ma duc la servici, dar marti cred ca da, desi am concediu medical pana joi inclusiv, dar functia nu imi permite sa ma destrabalez pe acasa.
Ti-am raspuns si pe PM. Te pup si succes tuturor curajoaselor.

S-i-m-o spune:
KITTA cred ca eu te stresez cu atatea intrebari dar te rog nu te supara pe mine. Apartinator inseamna sa stea mama, sotul sau altcineva dupa operatie cu mine in salon. Vreau sa-mi iau cu mine la spital un trolar mic nu mare.
Iti multumesc mult ptr toate raspunsurile.
TE PUP.

S-i-m-o spune:
KITTA in spital e cald? nu am nevoie de ceva haine in plus in afara de ce mi-ai spus? si mai am o nelamurire; caseta video ti-au spus ei sa o duci ptr ca iti filmeaza operatia sau din auzite? Sotul meu ma tot bate la cap sa te intreb. Astazi sun la Bucuresti sa aflu exact ziua cand ma voi interna. Eu am mai sunat si acum 2 sapt si mi-a spus ca ma programeaza cam a 5-6 zii de la menstruatie dar sa revin cu un telefon exact cand imi vine. Menstruatia mi-a venit sambata asa ca azi dupa ora 12 voi suna.

Tabitha spune:
KITTA: iti multumesc mult de tot pentru tot ceea ce ne-ai spus, lucruri care cu siguranta imi vor fi de ajutor in cazul in care voi face laparo. Eu sper insa ca luna asta sa se lase cu bebe, asa incat sa nu mai fie nevoie de laparo. Sper ca la tine totul este bine acum .
Multumesc inca o data si de va fi sa am intr-adevar nevoie de laparo, te voi mai sacai cu ceva intrebari.
Tabi

KITTA spune:
Tabitha, sper sa nu ajungi la laparoscopie, depinde si de ce probleme ai! Dar daca dr. iti recomanda ca solutie urgenta si sigura de remediere, sfatul meu e sa nu mai amani(depinde si de ce varsta ai si cat de tare te grabesti cu BB!)ca pierzi timpul. Succesc si tine-ne la curent pe cele care mai suntem active pe aici!
SIMO,
Orele de vizita la spital sunt in fiecare zi intre 14 - 18, dupa care gardianul "ii alearga" prin spital pe vizitatori sa ii dea afara. Noi abia am mai reusit sa "cumparam" 15 min. dupa ora 18 in ziua operatiei mele cu 50.000 lei. Tine cont ca operatia dureaza cam 2 - 2 1/2 ore cu tot cu pregatirile dinainte si dupa si ca vei mai sta inca cel putin 3 ore la reanimare sa iti revii, cu perfuzii, alea, alea. Asa ca poti sa dai un tel. scurt in momentul in care iti spune ca te ia la operatie si ei sa vina dupa vreo 5 ore. Nu are rost sa ii tii pe holuri in stres si asteptari si sa se impiedice toata lumea de ei pe acolo, crede-ma. Daca trolar-ul e mic poti sa il iei, ai loc pentru el sub pat. Oricum CERDE-MA nu ai nevoie de alte schimburi decat de ce ti-am spus. In spital e f.f.f.cald cred ca peste 30 C noaptea asa ca iti vine sa iti dai si camasa jos si te vei inveli numai cu cearsaful. Nu iti lua nimic in plus. Era cald in spital inca de cand am fost eu internata numai 1 zi pentru HSG in Octombrie. De caseta video ca se poate inregistra am auzit tot de pe aici de pe site, oricum o iei cu tine la sala si le rogi pe asistentele care roiesc in jurul tau sa iti inregistreze operatia. Nu vor fi mirate atata timp cat au mai facut-o si pentru altele si chiar nu am dat nimic pentru asta ca eram prea bulversata! Eu am filmat doar vreo 25 min., dar se vede ca se terminase operatia ca a iesit camera video din decor si se vede putin tavanul cu lampile de deasupra mesei de operatie. In rest, nu te vezi pe tine lesinata pe masa (scuze!), ci numai in interior ce se intampla si ce iti taie, ca pe Discovery. O sa intelegi ce era in plus oricum, chiar daca nu suntem de profesie!
Sper sa ai succes sa te programeze saptamana viitoare, la mine asa a fost ca a fost f. aglomerat i spital si m-a luat cand eram in ziua a 12-a la operatie, dar nu e tarziu. Nu dispera daca nu te face saptamana asta. Deci, cred ca mai vorbim saptamana asta, oricum tine-ma si pe mine la curent cu programarea!Sunt inca pe aici sa va incurajez! Va pup!

S-i-m-o spune:
KITTA mersiiiiiiiiiii inca o data . Am sunat la spital si m-a programat pe 29. Adica pe 29 ma internez si pe 30 ma operez. Te mai intreb ceva.
Bagajele l-ai lasat in salon sau le-ai luat cu tine la reanimare?
In toate camerele exista televizor?(am si eu o problema)
Iti multumesc din suflet ca esti aici si imi raspunzi la orice intrebare
Sa-ti dea DOAMNE DOAMNE multa sanatate si tot ce-ti doresti mai ales un
Te pup de o mie de ori.

KITTA spune:
SIMO Draga,
Bagajele normal ca le lsi in salon unde te vei intoarce dupa 5 ore (operatie+reanimare). Nu se fura nimic stai fara grija, doar lumea este acolo in alte scopuri. Ia-ti ce crezi ca vei avea nevoie (tel, etc) si le poti lasa pe patul de reanimare. Chiar nu se fura! Televizor este in fiecare salon, dar nu de calitatea celui de acasa. Poate si antena era de vina. Eu ieri mi-am scos firele, dupa 5 zile, azi am fost la servici, dar am avut o usoara supuratie la gaura de sub buric asa ca am mai trecut pe la spital pe seara sa ma curete. Oricum, cea de la buric, nu stiu de ce toata lumea se vaita ca se vindeca mai greu. O sa ma gandesc la tine pe 30.11 si sa auzim de bine. Din pacate pentru tine mai ai un week-end care o sa te framante, dar degeaba. Fa ca sa uiti ca oricum dupa aceea ai interzis!
Te pup.