Copilasi de martie-aprilie 2004 (67)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Clau, bine ai revenit. Sunteti niste norocoase ca puteti sa duceti copiii la tara, imi doresc si eu pentru Tudor un pic din libertatea de la tara, dar deh.
Simona stiu ca ii face urina mai acida de aia vroiam concentratie mai mica, dar aici nu gasesc, la voi se gaseste? E bine ca poti sa-i tii acasa pe puisorii tai, asa ii mai pazesti putin de raceli pana mai cresc si se mai intaresc. Eu mi-as dori sa ajung primavara la New York am vazut poze si e foarte frumos totul verde si inflorit, aici nu e primavara deloc, se trece de la iarna la vara sau asa mi se pare mie.
Alona, polivitaminele si fierul l-ai luat din tara? Noua nu ne-a zis nimic nici de fier nici de fluor cand am intrebat. Ca s-ar putea sa fie putin anemic ca e foarte palid, dar dupa moda de aici, se rezolva de la sine cu timpul. Ce pot sa zic?
Kata, spor la facut teme! Ce sa faci daca ai baiat
mare!
Ela, pupici la Cristinuta, foarte povestitoare. Tudor tot in limba lui nimic inteligibil. Cu olita, vorba fetelor, pana la 3 ani tot in scutec ca la gradi nici nu vor sa-i invete ca e mai usor asa, nu trebuie sa-i tot duca pe rand la toaleta sau sa-i tina pe olita si sa le spele. Acasa daca il pun nu sta se plimba cu ea prin casa si zice kaka.

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Uf,mai fetelor, ca tot ati vorbit de ploaie si vreme urata, sa ma laud si eu cu asa ceva. Si la noi ploua de cateva zile dar tot ne facem program de plimbare. Mergem cu masina la mall si acolo gasim locul de joaca plin de copii si atmosfera numai buna de consumat energia.

Kata si Clau, bine ati revenit. Kata, chiar asa multe teme au copilasii din clasa I, chiar din primele saptamani?? Sau e Catalin mai constincios si ii place sa buchiseasca pe abecedar? Te intreb fiindca ma gandesc si eu cu emotii la nepotelul meu drag (tot Catalin) care si el e bobocel.

Alona, eu nici n-am incercat s-o asez pe Lara pe olita. Am citit ca daca e in faza de negare (adica o intreb "ai facut caca/pipi?" si ea imi zice "nu!" - ceea ce se intampla frecvent la noi) inseamna ca nu e pregatita. Si mai sunt si alte semne dupa care iti dai seama daca copilul e pregatit pentru schimbarea asta sau nu. Cel putin asa zic americanii... Oricum, eu nu-mi fac griji. N-o sa plece Lara la scoala cu scutecul pe ea, sunt sigura!:))

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Ela, ma bucur ca nu mai are nimic Cristinuta si analizele i-au iesit bune. Mi-o imaginez tinand umbrela cu sarg!:))
Si Lara ne face sa radem in hohote cateodata, cand face ceva cu atata seriozitate!
Apropo de vorbit, si-a dat si Lara drumul la limba. Are in vocabular cuvinte in 3 limbi si intelege perfect cel putin doua. Cu engleza sta mai prost, adica e nevoie sa-i traduc cateodata si nu zice decat "go", "bye-bye", "hi" si "hello - mai mult un "elo". Dar cu celelalte 2 limbi, n-avem probleme. Raspunde, repeta cuvinte in ambele si intelege tot. Imi creste inima cand o vad!

Acum sa va zic si de un lucru pe care nu stiu cum sa-l rezolv, poate imi dati voi vreun sfat: Lara nu mananca lapte de vaca. Nu ii place in nici-o combinatie. Ce sa fac?
Eu inca o alaptez si mananca bine si iaurtul, smantana, branza si diverse alte produse lactate. Dar laptele nu ii place.
Acum se pune problema ca n-o sa pot s-o alaptez pana la adanci batraneti (ale mele, sau ale ei, nu conteaza!:)) si va trebui sa manance si lapte. Cum sa o fac sa-l accepte? Poate stiti voi combinatii la care eu nu m-am gandit sau ceva trucuri.:)

Mergi la inceput

Codruta, vino pe la mine! Garantez vreme de iarna (sau de vara, dupa caz!:) ca in New York. La primavara, nu ma bag!:))
Pupa-l pe Tudor! Apropo de vitamine, nici eu nu ii dau Larei. Doctorul ei din Boston mi-a zis sa-i dau vitamina D, si chiar am incercat vreo cateva luni (anul trecut) dar Larei nu-i placea gustul deloc si n-o prea inghitea. Cand ne-am mutat aici si am schimbat doctorul, acesta nou mi-a zis ca n-are nevoie de nici-o vitamina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

quote:
Originally posted by Nedda

Kata si Clau, bine ati revenit. Kata, chiar asa multe teme au copilasii din clasa I, chiar din primele saptamani?? Sau e Catalin mai constincios si ii place sa buchiseasca pe abecedar? Te intreb fiindca ma gandesc si eu cu emotii la nepotelul meu drag (tot Catalin) care si el e bobocel.

Felicitari si succes si bobocelului tau Catalin, Daniela, si treaba-i serioasa deja de -o saptamina, au teme pentru acasa, dar nu complicate: de colorat vreo imagine, celebrele bastonase, dar asta-i doar inceputul, ce va urma vom vedea.De exemplu au o ora pe saptamina de:religie, cunoasterea mediului, educatie pentru sanatate, abilitati practice de care eu sunt tare incintata.Sunt f.utile si interesante.Pentru religie vine un preot si le povesteste pe intelesul lor.Si faptul ca dna invatatoare este un Domn, pentru noi este ideal.
Despre olita, am uitat de ea de tot, cred ca il voi urca direct sus pe wc.
Roby nu mai papa sin de 2 luni aproape, dar papa si lapte de vaca in acelasi timp.Daca nu bea cu biberonul cred ca e greu sa o convingi.Al meu bea doar prin somn, altfel daca-i treaz nici nu se uita la sticla.Incearca atunci cind doarme sa-i dai, poate cine stie...eu ii pun si o lingurita de cereale.

Ela,Codruta si restul fetelor va pup dulce pe voi si pe pitici.Revin sa vorbesc cu fiecare in parte.

Catalina, ROBERT si CATALIN

Mergi la inceput

Kata, multumesc! Daca-ti zic ca am avut emotii pentru Catalinul meu in prima lui zi de scoala!!:) Apoi m-a apucat nostalgia si mi-am adus aminte de prima mea zi de scoala si de cat de mica eram... Stiu ca m-a trimis mama sa ma spal pe maini si nu prea ajungeam bine la chiuveta. Asa mi-au sarit cativa stropi de apa pe uniforma noua si ce m-am necajit!:) Parca s-a intamplat acum 100 de ani...
Dar altceva aveam de zis: Desi Lara n-a mancat nimic cu biberonul niciodata si nu cred ca-l va accepta acum, voi incerca ce mi-ai zis tu. Multumesc de sfat. Sper sa mai vina fetele si cu alte solutii, in caz ca n-am succes.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Fetelor pupici la pitici si pitice

Sa stiti ca va urmaresc din umbra de multisor dar parca nu am nik de spus. Noi ne-am mutat de la Torontau la vale catre Quebec City si iar am luat-o de la capat....limba, servici, mutat....eu am zis ca gata ca e ultima mutare majora, dar se preconizeaza inca una, nu stiu cand, la alegere intre Alberta sau Germania....uf uf uf ce sa faci cand umbli prea mult prin lume nu mai stii unde sa te asezi.

Stephie creste, e ditamai dom'soara. Vorbeste mult , mie mi se pare ca stie chiar multe pt varsta ei: lipim stickere pe hartie, pune dvd in aparat sa cante si zice canta, se bucura tare de muzica si danseaza, canta la muzicutza cam 15 secunde si vreo 10 la bleok flute
ma face atenta ca am uitat sa-i precizez ca e si marul in pagina carti si o gramada. De vorbit repeta totul dupa noi, mai mult sau mai putin corect, nu pronunta litera R. Intelege romana si maghiara, vorbeste in amandoua, are si ceva fraze scurte in vocabular: uite mokus(veverita in maghiara), Toto oade os- cainele, daca nu-i place mancare i-o paseaza lui Toto, care va dati seama ca e in culmea extazului, nu facem la olita, dar zice cand face - caca, pitzu e numele pampersului si daca nu are si ea unul sa o imbrace pe Meri sau pe Cathi nu prea reusesti sa il schimbi, retine numele tuturor jucariilor, avem: Meri, Cathy, Ursu, Molly, Tedi, BB ursu si Iepu cu nume. Azi a zis si Chit chit la soricel.

mancare: cu pofta orice carne daca si ii pronunti cuvantul magic carne, # 1 cremvusti, si fructe # 1 zmeura, afine, capsuni si banane.

In rest tare sclifosita la masa: nu legume, intr-un timp manca rosi si ardei acum nu mai vrea , dar e tare vesela si pronunta mereu Ardei

cand vede ca punem masa, repede vine si striga prin casa...masa...masa sa auda toata lumea ca se pune masa

Dana nici Stephie nu accepta lapte simplu: combinatie garantata la orice ora: lapte cu banana dat la blender, lapte cu miere sau lapte amestecat cu o lingura de piure de fructe la cutiute, si combinatie de lapte cu gem de zmeura + o lingura de cereale, sau 2 biscuiti adaugat. Acum rade 2 biberoane, cateodata si 3 pe zi.

Am si eu o intrebare: ce va mai jucati cu Bb ca eu nu prea mai stiu ce sa mai inventez nou.

Mai pove, promit sa revin curand si cu pozici.

Pupa

Corina , Stephanie + duggy Totolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Mama, mama ce adunare aici la noi ! Clau, Kata, Pucku, Ela....Fetelor v-a strans ploaia pe DC ?????
Gata s-a dus plictiseala la munca ! Am cu cine vorbi !

Va pup pe toate si va doresc sa aveti o saptamana excelenta si insorita !

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Claudelu,ce dor mi-a fost de tine! Si noi plecam in octombrie la tara,dar sincer nu prea am chef.Acum e frig,unde sa mai scot copilul...,dar sotulache sustine ca vrea neaparat tara,poate pentru pastramele la care viseaza.
Nedda,eu nu stiu metode de a-i face pe pitici sa pape lapte de vaca,dar stiu ca se poate si fara biberon,cu paiul.I l-am mai recomandat si lui Mikyyy,care spunea ca a mers si la ea.Al meu bea laptele asa de cand am venit de la mare si e foarte incantat de noua cunostinta.Eu nu prea i-am dat cereale multe in lapte,sa se poata da cu lingurita,doar cateva lingurite ca sa se ingroase putin,asa ca poate trece cu usurinta prin pai.
Corina,sotul meu e cel mai priceput sa inventeze jocuri cu Vlad.Cand se joaca ei doi raman uimita cate chitaieli se aud in casa de incantare.Niciodata nu au acelasi efect jocurile cu mine,chiar si aceleasi jocuri pe care le joaca ei doi.Lui Vlad ii place f.mult sa joace ascunselea,dar sa-l prinzi pe el nu invers,sa dea gol cu mingea,si in parc si in casa,sa-l tarai prin casa cu ligheanul,intr-o zi a intrat si in oala in care trebuia sa fac zacusca si ma ruga sa-l plimb,mai avem o roata cu diferite forme geometrice si f.colorata cu care se joaca dar numai cu ajutorul meu,singur se enerveaza pentru ca nu stie sa introduca pisele in spatiile corespunzatoare,dar pe primul loc sunt masinile cu care se joaca si singur dar si cu noi.Ne plimbam cu ele,ne tamponam si spunem "acci",adica accident,cam asa ne jucam noi.
Ma opresc aici si va transmit tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata si de la noi.

Am intrat doar sa semnam condica si sa uram bun re-venit fetelor care au cam tras chiulul in ultima vreme, cu sau fara motiv !

Deocamdata pe mine ma chinuie talentul, incerc sa-i fac si Dariei un album cu poze, ca-n cel vechi nu mai pot pune nimic....da' la cat de lenesa sunt in general...cred ca o sa-mi ia cateva zile pe putin .

Deja s-a cam dus cu hoinaritul meu pe net, daria-i fata mare...si vrea atentie aproape tot timpul cat e treaza, nu mai merge cu lasatul singurica in pat...dupa 10-15 minute incepe show-ul. Insa daca stau si ma joc cu ea, am parte destul de des de hohote de ras! Ma topesc cand o vad atat de vesela si bine-dispusa. Am scapat si de colici, nu ca am fi avut vrodata , asa ca motie de plans nu prea avem.

Dar deja scanceste, asa ca am fugit la ea!
Pupici si-o saptamana excelenta tuturor!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput