Copilasi de martie-aprilie 2004 (67)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata si de la noi.

Diana, bine-ai revenit . Problema care o ai tu cu Maria, cred ca o am si eu dar cu Daria (de fapt tot maria o chema si pe ea ), e mult prea mamoasa, se pune pe plans fara nici un motiv anume cand dispar mai mult timp din peisaj si doar la mine-n brate se linisteste. Eu sper ca va mai creste si se va dezobisnui de asta, ca-n rest e o cumintica.

Claudelu, si Malina a avut o perioada de agresivitate cu ceva timp in urma (vreo 3-4 luni), era mai micuta, dar a trecut de la sine. totul e sa nu-i dai atentie exagerata cand face asta. Atata timp cat tu reactionezi normal, isi va da seama ca nu mai poate atrage atentia cu loviturile si va cauta un alt mod de-a o face. Nu zic sa-l pupi si sa-l lauzi, vai mami ce bine ca dai in mine, dar nici sa-l bati sau sa tipi la el. Incearca pe un ton obisnuit sa-i explici ca nu e bine, eventual sa-l pedepsesti dar fara sa para ca a facut cea mai grava fapta cu putinta. Ma rog, asta a functionat la noi, nu bag mana-n foc ca va avea efect si la Raul, dar poti incerca.

Eu am incercat pe cat posibil sa nu o bat pe Malina, nici macar banala palma la fundulet, si pana acum mi-a reusit. Malina nu stie ce-i aia bataie, sau na-na cum ii zice ea. O singura data si-a luat o palma peste mana cand voia sa bage ceva in gura desi stia ca nu e voie. De multe ori insa simt nevoia sa-i trag una la spate, insa fac tot posibilul sa ma racoresc altfel, chiar daca stiu ca si-o merita. Nu stiu daca e bine sau rau (totusi fata mea nu stie de bataie, nu stie nici de frica, nu stie de nimic, singura ei pedeapsa e pusul si lasatul singura in patut cand face boacane) insa eu vreau sa-ncerc. Sunt de parere ca e prea mica si bataia n-ajuta la nimic, si apoi prostiile pe care le face nu's atat de grave, mai grav e ca le face doar ca sa-si testeze fortele pe mine, la face dinadins mai ales atunci cand stie ca nu e voie.
Mai nou, opreste televizorul de la buton, desi stie ca n-are voie. Si cand a vazut fata mea ca se lasa cu pedeapsa dupa ce face asta, a schimbat tactica, ia o papusa in brate si cu mana papusii apasa pe buton. iar atunci cand o certam ca n-are voie sa opreasca televizorul ne arata cu un zambet strengaresc spre bebe, adica bebe a oprit televizorul nu ea . Smechera de mica!! Dar e si reversul medaliei, cand da vina pe bebe o rugam frumos sa vorbeasca cu bebe sa dea drumul la loc la televizor, si culmea, functioneaza. Se duce frumos cu bebe si apasa iarasi butonul, dupa care toata lumea o lauda si pe ea si pe bebe ca-i bebe bine crescut, si fata e in culmea extazului. Noi am incercat pe cat posibil s-o laudam pentru fiecare lucru marunt si bun pe care-l face, de la spalatul pe dinti pana la aruncatul unei harti la cos. Asa ca de multe ori obtinem cu vorba frumoasa mult mai multe decat cu scandal. Da' sa nu va inchipuiti ca am cine stie ce ingeras acasa, din contra, cand i se pune ei pata pe ceva (cum i s-a pus aseara pe poze si mai bine de-o ora am stat la calculator sa ne uitam pe poze), apoi nici cu vorba frumoasa, nici cu pedeapsa, cu nimic nu merge, se aseaza in fund, jos, in mjlocul camerei si se pune pe urlat. Ea urla si eu rad de ea, ea se enerveaza, urla mai tare, eu rad si mai tare de ea si in final sfarsim amandoua in hohote de ras!

hai ca fug la daria...avem o urgenta.....un pampers de schimbat ....si daca nu dau send acum la mesaj....presimt ca nu mai reusesc mai tarziu!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Clau, si Mia musca. Si il musca pe Lucas rau de tot, ca el saracu' nu se stie feri. Saracu’ de el e plin de urme de la dintii ei - cand il musca, numai striga "MIIIIAAAA" si atunci stim imediat ce se intampla. Noi ii spunem „pirania“ la Mia . Ii explic, uite cum te iubeste Lucas si iti face titi si te pupa; nu-i frumos tu sa-l musti. Atunci pe moment, adica daca o prind inainte de a-l musca functioneaza si se opreste inainte de a-l musca. Dar dupa cateva ore, sau a doua zi iar o luam de la capat...
Eu am citit prin ceva carte, ca daca le dai la fund, chiar si numai o palmuta mica, mai mult ii derutezi decat sa-i inveti ceva. Ei nu mai inteleg de ce tu ai voie sa dai in ei, dar ei nu au voie sa dea in nimeni. Deci te invarti intr-un cerc vicios. Si eu explic – faci bibi la mama, ma doare, nu-i frumos, noi facem titi, nu bibi. Si o mangai pe par si atunci ma mangaie si ea pe mine si zice “mama, titi”. Dar vorba voastra, nu stiu cat din metodele astea functioneaza din cauza ca ei intr-adevar asculta, si cat este intamplator...(e adevarat ca uneori inainte de a explica ma scap si zic ceva pe un ton mai ridicat – mai mult din cauza ca ma doare de imi vine sa urlu... dar de cele mai multe ori ma abtin) Deci Clau, nu-ti fa probleme, se pare ca toti copilasii trec sau au trecut prin faza asta. La noi tine de mult cu Mia si inca nu a trecut. Nervi de otel si rabdare multa iti doresc si tie si mie

Si ai mei atata vorbesc! Si mai leaga cuvinte si inteleg TOT. Vorbim si noi in soapta ceea ce ne gandim ca nu e bine sa auda, mai ales cand vorbim despre ei. De ex. daca zic de fata cu Mia cuiva, ca l-a muscat pe Lucas, ea vine repede la el si se da iar sa-l muste. I se pare interesant ca ea e in centrul atentiei si al discutiei. Pe urma adaugam: Da, dar Mia e cuminte si eu stiu ca nu mai musca niciodata! Si atunci uneori se oprea. Acum nu mai zic nimic de fata cu ea referitor la muscat, decat atunci cand o face. Este fascinant cum reactioneaza copiii astia...

In alta ordine de idei – atata se mai iubesc copilasii mei! Stiu ca v-am mai zis... Atata se striga unul pe altul si se cauta prin toata casa, si si strang in brate si se urca unul peste altul, este ceva de nedescris. Pur si simplu ma topesc cand ii vad. Atata mi-s de dragi... Si se iau unul dupa altul ca maimutele. Daca il laud pe unul ca a facut ceva frumos, sau amuzant, celalalt face EXACT acelasi lucru, sa-l laud si pe el. Suntem f.f. atenti la chestiile astea, sa nu se simta niciunul neglijat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alona spune:

Vine si io sa mai citesc, ca de scris nu prea am ce.Simo la nazdravani.
Kata, Ela, pe unde umblati de nu mai dati nici un semn?
Mariana, cum sinteti? Nu ne povestesti nimic de Simon?
Rayuuuuu, hai ca te-am vazut la scandinavi, vino si pe la noi ca mi-e dor de tine.Mai povesteste de Bobu.Ma bucur ca esti ok acum.

Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze

"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "

Mergi la inceput

Anca, mai zi si tu ceva de Thea. Mai vrem poze. Pupam si noi fetitza frumoasa.

Da, tocmai vroiam si eu sa intreb de Mariana, Rayu si restul care nu au mai dat pe aici.

Diana, imi pare rau ca a fost bolnavioara Maria. Pupici la fetitza.

Oana, scumpa de Alex - sper ca ati scapat. Asa e cand incep sa mearga la gradi si au contact cu atatia alti copii...

Nervi de fier la toata lumea cu fitzele copilasilor... Ca ne mai asteapta multe, asta e doar inceputul...Dar sanatosi sa fie, ca restul trec toate.

Mergi la inceput

Simo, am mai adaugat poze in album , sint de duminica(proaspete).Ce sa va mai zic de Thea? A inceput sa vorbeasca mai inteligibil,e innebunita sa faca baie, cind aude ca mergem la baie incepe sa-si dea jos ciorapii si sa se traga de tricou sa o dezbrac, ii plac copiii(numai ca nu prea avem copii asa mici in zona), se aranjeaza toata ziua, cum prinde peria mea de par se piaptana,si se face"titi", dupa care face cu mina "tai-tai", ca doar plecam afara cind ea se face frumoasa.Nu stiu ce sa va mai spun, ca e la fel ca toti copiii.

Poze

Mergi la inceput

Anca, deci si Thea e cocheta. Fetele astea...Vai, si Mia ma uimeste cum ii plac hainele si pantofii! Si cum stie cand o imbrac cu ceva nou si o admiram toti si efectiv parca face parada modei. Trebuie neaparat s-o filmez o data la fazele astea, sa vada ce "ocosha" era (ardelenism ) de cand era mica.

Mergi la inceput

Simo, asa face si Thea, se invirte in toate partile si se alinta cind ii zicem ce frumoasa e.Stiu ce inseamna ocosh , ca doar ardeleanca sint si io.

Poze

Mergi la inceput

Anca, explicatia nu era pt. tine. Nici prin gand nu mi-a trecut ca tu nu stii. Si Codritu si Clau precis stiu! Pupici la fetitele ocoshee!

Mergi la inceput

Anca, numai acum am avut timp sa ma uit la poze. Ce par frumos si lung are!! Scumpa foc!! Ati fost la pumpkin picking, deci? Si noi vrem sa mergem cu ai nostri. I-a placut, asa-i?

PS: Am vazut si eu tricoul ala la Old Navy ("Pinch me - I'm cute") Eu i-am luat cu "I love Daddy"
Vezi ca au reduceri bunicele si la Children's Place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Simona, am fost eu la Children's place duminica si i-am facut garderoba de toamna, au fost mai ieftine decat la Gap, iar la Old Navy nu am mai intrat ca deja cheltuisem o gramada pe haine, va mai trebui sa-i luam ghetute, uf ce repede cresc, am ajuns sa iau haine de 18-24 de luni.

Tudorel

Mergi la inceput