Ce gatim azi??? (16)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


azi gratare: frigarui, pui si cotlete, cu salata; muffins;

pentru miine am facut un papricas de pui cu smintina si miine ii fac mamaliga cu brinza, linga;

daca gasesc dimineata vreun magazin romanesc deschis, mai fac o ciorba de salata sau spanac cu slanina si usturoi;

am putea juta cu ceva? pentru ceilalti copii din Romania
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57936&whichpage=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

quote:
Originally posted by monagan

ptr. helbi: snitele in aluat de bere:
1 kg carne tocata (500gr porc si 500 gr. vita)
3-4 oua
ulei (50ml), 150 gr. faina, 250 gr bere, 50 gr unt, 2 linguri apa, verdeata, sare, piper.
Carnea se condimenteaza, se adauga 1 ou si putina apa (2 linguri)
Se prepara coca din bere, faina galbenusuri si ulei. Ptr. aceasta se pun in bere 150 gr.faina+ 3 galbenusuri+ 1 lingura de ulei.Se omogenizeaza bine, se adauga cele 3 albusuri batute spuma, se amesteca cu grija ca sa nu se lase spuma, apoi se adauga sare, piper.
Din pasta de carne se formeaza snitelele, pe care le dam prin coca de bere.Se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc.
Snitelele trebuie servite fierbinti. Este o reteta pentru 6 portii. Se poate opta ca si garnitura ptr. un piure de cartofi sau ptr. o salata colorata din legume.



MG



La ce serveste untul? Cum reusesti sa dai carnii forma de snitel si mai apoi sa-l dai prin aluat? Nu se rupe? Sau se fac de marimea si forma unei chiftele? M-ar tenta sa incerc sa fac reteta asta...



Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 5 luni) si Ramona (3 ani si 4 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

cartofi prajiti cu diferite sosuri si cartofi cu carne tocata si praz si curry la cuptor cand mi se dezgheatza carnea, caci eu tantalaia am scos de dimineatza altceva din congelator decat carne tocata, si acum cand sa fac m,a pomenesc ca nu am carne tocata, asa ca trebuie sa astept sa mi se dezghete betonul de carne .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:


m-am gandit sa fac Ardei umpluti cu caranti afumati

Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Carmen, te rooog, da-mi si mie reteta ta de negresa, ca am balit (scuzati expresia) toata tastatura de pofta.... Multumesc

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monagan spune:

Laura T-Snitelele se fac mai groase.Fii linistita ca nu se rup, dar daca ai totusi probleme poti pune in aluat putina faina (uleiul trebuie bine incins).Iar cu untul, eu sincera l-am pus peste snitel, cand le-am servit.Am redat reteta integral asa cum era scrisa intr-o revista.

P.S. Eu am mai adaugat in pasta de carne si 1 cartof crud dat prin razatoarea mica (asa ca sa fie mai pufoasa).

MG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by monagan

ptr. helbi: snitele in aluat de bere:
1 kg carne tocata (500gr porc si 500 gr. vita)
3-4 oua
ulei (50ml), 150 gr. faina, 250 gr bere, 50 gr unt, 2 linguri apa, verdeata, sare, piper.
Carnea se condimenteaza, se adauga 1 ou si putina apa (2 linguri)
Se prepara coca din bere, faina galbenusuri si ulei. Ptr. aceasta se pun in bere 150 gr.faina+ 3 galbenusuri+ 1 lingura de ulei.Se omogenizeaza bine, se adauga cele 3 albusuri batute spuma, se amesteca cu grija ca sa nu se lase spuma, apoi se adauga sare, piper.
Din pasta de carne se formeaza snitelele, pe care le dam prin coca de bere.Se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc.
Snitelele trebuie servite fierbinti. Este o reteta pentru 6 portii. Se poate opta ca si garnitura ptr. un piure de cartofi sau ptr. o salata colorata din legume.



MG



Merci mult! Suna tare bine is o sa le incerc!

Azi am mincat la KFC, asa ca nu am mai gatit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

am facut ciorba de burta si placinta cu mere, dar pt ca la pranz burta nu era inca fiarta am facut repede un piure cu piept de pui in sos de lapte si ardei copti. bun-bunutz!
maine, ciorba si mai vedem noi. a, si restul de placinta.

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

ciulama de ciuperci cu sinitele si sos de fructe, salata de muraturi cu porumb si maioneza, tortilla de patata, si prajitura cu branza dulce si cirese(luata de pe forum),(asta in weekend- acu-l trec pe sandwitchuri)
a.. si am facut supa kupilei in cate am pus si putin piept de pui, broccoli, dovlecel, morcovi, cartofi, ardei si rosie- portionat si bagat la congelator

pupici tuturor si pofta buna

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Alina doreste sa-si vada mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

astazi cartofi gratin si muschiulet umplut cu ciuperci

simbata am facut numai chestii bune care ingrasa: strudel cu brinza, mini-pizza din foetaj-am avut musafiri, noroc ca au fost mincaciosi si s-au terminat iar ieri am mincat gustarele-brinzeturi, pate de fazan, ciuperci cu creme freche, cirnaciori si pe seara am fost la chef si iar am balotat numai bombe calorice...
M

Mergi la inceput