La noi la Galati sa veniti ! (9)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Liliac,la multi ani Andrei! Scuze pentru intarziere!
Sa fie sanatoasa si desteapta si voi,parintii ei,sa fiti sanatosi ca sa va cresteti fetita!

Hana&Vlad-Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

La multi ani pentru Andra, sa fie fericita, sa creasca mare si sa va aduca multe bucurii!!!

Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

pentru Andra si Antonia!
Sa creasca mari si cuminti si sa bucure pe parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Buna fetelor!
Am ajuns si noi acasa ieri, ne-am odihnit cat de cat, obisnuirea cu noul loc a fost ok pt micuta Eleni Maria, acum doarme, dupa ce a papat.
Am tras sperietura mare de tot cu furia laptelui in ultima noapte in spital, cand am vazut ca deodata am devenit Pamela Anderson si ma dureau sanii sa mor si aveam febra 39. Pe mine nu ma avertizase nimeni si asistentele de acolo mi-au spus ca trebuie storsi sanii f des, ca sa se elibereze de surplus si sa nu se infunde canalele. Cat mai dureaza, stie vreuna din voi? Va rog spuneti-mi, ca-i tare dureros...Cel putin cum ma storceau ele acolo imi venea sa musc din chiuveta de de durere...Acum nu mai e chiar asa, se elibereaza mai usor, dar tot sunt fierbinti si se incarca des, si la 15-20' ma mai storc...
Pt listuta, am nascut o fetita Eleni Maria pe 26.09 la 18:08.
Mi-au facut cezariana. Eu aveam contractii, dar copilul statea sus de tot, si oricum eram pregatita moral pt asta. A fost grea recuperarea, mai ales prima noapte, dar incet incet mi-am revenit. Abia astept sa iesim si noi cu caruciorul, sper sa mai tina vremea pana vine preotul sa ne citeasca.
Daca ma dumiresc cum se pun poze aici, o sa pun si poze cu bombonica mea.
Va pup, o zi frumoasa, Alma

Mergi la inceput

PS: Marcaina e intr-adevar buna, nu am avut dureri de cap deloc, spre deosebire de cele anesteziate cu xilina. Si te dezmortesti mai lent, nu simti asa rau si din prima contractiile uterului, care sunt groaznice..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Almy,felicitari pentru papusica!Sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi cu totii!
Ai mare grija cu aceasta furie a laptelui.Eu am avut-o acasa,unde nu ma putea ajuta nimeni,a inceput seara si dimineata doctorita m-a trecut rapid pe antibiotic.Se umflasera asa de tare sanii ca nu mai puteam sa-i ating,nu suportam sa-i mai dau lapte lui Vlad.Si salvarea vine tocmai de la bebe,lui trebuie sa-i dai sa suga cat mai mult,regulat,pana se formeaza laptic cat ii trebuie lui.Si sa te storci.Eu din pacate nu am mai avut lapte dupa antibiotic si antiinflamatoarele pe care le-am luat.Mai multe iti pot spune fetele care au alaptat mai mult:Laura,Cookie inca mai alapteaza.Ele sigur au mai multa experienta.Laura a trecut si ea prin febra laptelui,dar nu a ajuns la antibiotic,stiu sigur.Succes!!!Sa nu te lasi batuta si sa mananci bine ca sa ia puiutul in greutate!Si sa ne povestesti mai multe cand ai timp,bineinteles.De Alina nu mai stii nimic?

Hana&Vlad-Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Almy, bine ai revenit acasa!
Sa va traiasca fetita si sa fie sanatoasa!

Cat priveste furia laptelui, eu am trecut prin asta acasa, si m-a ajutat pompa(mi-a cumparat sotul meu o pompa de la Baby Nova, dar cred ca e buna oricare)si comprese fierbinti pe sani.
Sper sa treci cat mai bine peste perioada asta, ca dupa aceea devine mult mai usor alaptatul, nu mai e atat de chinuitor. A, si pe mine m-a ajutat foarte mult unguentul Garmastan, calmeaza intr-adevar inflamatiile si ranile de la sani foarte bine.
la mami si bebe!

Fetelor, e liniste?
sau ati iesit la plimbare cu copilasii?

Mergi la inceput

Almy, felicitari, mamaica!! Bun venit pe lume, Eleni, sa cresti mare si sanatoasa si sa papi lapticul de la mami, ca e cel mai bun!
Almy, si eu am avut febra laptelui, si am avut si angorjarea sanilor chiar si dupa 4 luni de la nastere. Trebuie sa stii ca laptele matern se va produce in principal in functie de programul de supt al bebelusului, dar daca te storci prea mult intre mese, s-ar putea sa faci mai mult rau si sa ai probleme. Sfatul meu este sa nu te storci foarte mult, ci doar atat cat sa-ti asigure confortul daca simti sanii durerosi, umflati si rosii. In afara de asta, intre o masa si alta a lui bebe, poti sa pui comprese reci pe sani, ca sa opresti mai opresti din productie. Daca vrei ca lapticul sa vina usor cand e ora mesei bebelusei, trebuie sa pui comprese caldute/dus caldut pe sani ca sa vina lapticul mai usor. Daca areola este prea umflata si bebe nu poate apuca bine sfarcul, stoarce un pic de lapte tu inainte, pentru a se inmuia sanul si a putea fi cuprins mai usor de gurita micutei. Nu-i face programul de masa tu, las-o pe ea sa suga cat ii trebuie si de cate ori simte nevoia, programul se regleaza de la sine destul de curand.
Nu face eforturi mari in aceasta perioada si nu lasa pe nimeni sa te streseze. Fa-le pe toate asa cum simti tu ca e mai bine pentru bebitza. Nu te grabi cu iesitul afara, deocamdata vremea nu mi se pare prielnica, au anuntat schimbarea vremii si nu stiu cat de bine e, in plus circula o viroza foarte urata, cu tuse (noi avem toti 4 bronsita si tusim destul de rau). Daca mai ai nevoie de ceva, spune-mi. Pot sa trec intr-o zi pe la tine sa-ti aduc scaunelul daca vrei, plus marsupiu, pentru mai tarziu.
Inca o data felictari si sa va traiasca!!

Mergi la inceput

Multumim pt urari fetelor!
De Alina stiu ca s-a externat marti sau miercuri, sunt bine amandoi, dar sta la mama ei si nu are internet.
Vilma, multumesc mult, vorbim si stabilim o zi cand sa-ti convina si tie. Poate intr-adevar nu-i bine sa iesim asa repede,dar azi vazusem ca-i soare si ma gandeam ca asa ramane vremea.
Multumesc fetelor de sfaturi cu furia laptelui, aveti idee si cat tine? Trebuie sa se elimine tot colostrul? Ca atunci cand storc uneori mai curge si galben, apoi vine lapticul alb. Si ma gandesc sa storc cat pot de bine dupa alaptat, ca ei nu-i trebuie asa mult, si raman tot grei. Abia astept sa se regleze treaba.

Mergi la inceput

Furia laptelui n-ar trebui sa tina mai mult de 2, 3 zile. Eu la a doua nastere nici n-am mai avut. Daca sfarcurile devin sensibile, sa te dai cu o crema (recomand Bepanten, nu trebuie sa-l mai speli) inainte de a aparea fisuri, ca alea-s dureroase rau. Sa nu faci prea cald in camera bebelusei.
Numai bine!

Mergi la inceput