Copii din 2002 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
Anina_n spune:
Lucia, multumesc pt. intrebarea adresata medicului homeopat !
Azi am primit e-mail-ul(Nicole,
) cu toate gandurile pozitive indreptate spre noi cat timp am lipsit de aici.
Multumesc, inca o data, tuturor celor care s-au gandit si se gandesc la noi !
Despre baietelul din Sighisoara, intr-adevar, la el diabetul este mostenit.
Diabetul insulino-dependent, daca nu este ereditar atunci este:
- Autoimun: distrugerea celulelor din pancreas care secreta insulina (beta-pancreatice) este realizata prin mecanisme autoimune;
- Idiopatic: mecanismele care realizeaza distrugerea celulelor beta pancreatice nu sunt cunoscute.
Ca pana la urma, cum am citit, tot factorul genetic ar sta la baza diabetului. Adica, te nasti sau nu, cu predispozitie la diabet. 
Toti cunoscutii care afla despre Cristina, ne incurajeaza spunand ca la o varsta atat de frageda celulele ei beta se vor regenera. Dar vorbesc in necunostinta de cauza si pt. ca vor sa ne incurajeze, caci de asa minune inca nu s-a auzit. Speram, insa, ca in viitorul cat mai apropiat sa se poata face transplant de celule pancreatice, precum se tot vehiculeaza.
Pe curand, dragi mamici ! Un weekend placut va doresc ! 
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57402" target="_blank">Copilasi din 2002
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
sinzi_ana spune:
Nina, pupici Cristinei!!!
Gabb, multam mult..de abia asept si alte jocuri...oricum la iarna vom avea nevoie de ele, acum incerc sa il scot afara cat mai mult cand nu e la gradi!!!
David e foarte suparat ca il lasam la gradinita din nou...nu vrea sa se dezlipeasca de piciorul lui tati si noi ne simtim un pic vinovati ca el "munceste" si noi suntem in vacanta!!! Iar cand ajunge acasa, e plin de energie si nu sta o clipa!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi
si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!
HelleneC spune:
Buna tuturor!
Nu stiu daca la voi se cunoaste, dar de cand a inceput caminul, George este mai mult racit. Probabil in timp se va obisnui, dar se pare ca mai avem pana se obisnuieste organismul cu colectivitatea. A inceput sa invete poezii, li se citesc povesti, dar sunt destui copii sub 3 ani, care nu au rabdare si bantuie prin grupa, nu se poat adapta la program. Asa ca doamnele se chinuie pe 2 fronturi.
Nina, nu stiu in ce masura te-as putea ajuta, dar am lucrat o vreme pe un proiect cu copii diabetici, insa ceva mai mari, intre 6-10 ani si am avut ocazia sa povestesc cu parintii lor. Toti aveau frati-surori si marea problema a parintilot era cum sa il determine pe acel copil sa nu se auto-excluda si sa se simta marginalizat. Adevarul e ca eu pe aceste aspecte am lucrat si am consiliat familiile, pe partea medicala nu ma puteam baga, insa am avut parte de o experienta unica. In timp, acesti copii devin puternici, pentru ca nu e usor sa fii privat de o multime de chestii intr-o societate in care tentatiile sunt la tot pasul. Si erau familii din toate categoriile, care isi permiteau dulciurile dietetice si care nu si le permiteau. Toti copii erau extrem de maturi, isi faceau singuri insulina, respectau tot programul pentru ca au inteles ce inseamna asta. Insa in timp, pentru ca e greu sa interzici copilului unele chestii! Eu zic ca are noroc Cristina sa aiba asa parinti, care sa o sprijine si din cate povestesti e puternica si intelegatoare!
Fug acum la dl. Goe, ca deja se simte ca l-am neglizat cateva minute!
Va pup pe toate si duminica frumoasa!
Elena
Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze
light spune:
Elena e interesant ce spui despre copiii diabetici.Anina cred ca te vei descurca f bine cu Cristina avand in vedere ca e o fetita cuminte si intelegatoare. Treptat se va acomoda daca nu a facut-o deja. Si apoi mai exista si speranta care nu moare si cu care trebuie sa traiti si sa dea Dumnezeu sa se faca un mare progres in acest domeniu, in medicina.Liviu a scapat de primul rosu in gat, dar e adevarat, ba am senzatia ca incepe sa ii curga nasul, ba mai tuseste, ba e un pic mai caldut ca de obicei, oricum deocamdata nimic grav insa eu stau cu frica in san sa nu raceasca iar. CA am mai vazut vineri o fetita la gradi care fusese si ea bolnavioara in perioada in care a stat si Liviu acasa si vineri cand a luat-o mama ei, ardea toata si era aprinsa la fatza.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati
sinzi_ana spune:
Si David e mucios de ieri...ii dau vit C si spray cu apa de mare in nasuc...sper sa fie doar atat!!!
Va pupam si sanatate la micii scolari!!!!
Sinzi
si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!
gabibarta spune:
multa sanatate tuturor! Noi am terminat antibioticele inca la mijlocul saptamanii. Am avut amandoua o viroza ciudata, fara muci, fara tusa, doar febra mare aparuta brusc, din senin si dureri de articulatii, combinata cu o stare generala foarte proasta, nu aveam putere sa ma ridic din pat... Se pare ca a fost o boala a fetelor, baietii au scapat. Acum am inceput imunogripul.
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
light spune:
LA MULTI ANI ANDREEA!!!Daisy sa iti traiasca fetita si sa fie sanatoasa, sa va aduca numai raze de soare! 

Sanzi sanatate multa va dorim, noi vad ca ne-am revenit dar nu stiu pentru cat timp.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati
irina_ina2000 spune:
Buna ziua la toate fetele!!1
Nina imi pare tare rau pentru Cristina dar ma bucur ca este din nou acasa si langa voi va fi sigur fericita .
Daisy "La multi ani!!!!" si sa fiti fericiti impreuna alaturi de Andreea.
Sanatate deasemenea tuturor care incep sirul mucisorilor de toamna si de colectivitate.Nici noi nu stam mai bine dar sper sa nu apara probleme prea mari.De cand a venit toamna cu aceste schimbari urate de vreme mai se aude nasul infundat dar e rezonabil fata de cum era anul trecut si mai ales inainte de scoate polipii.Oricum la noi acomodarea afost usoara si deja am invatat 5 poezii, am invatat sa pictam ( daca ati vedea ce mazgalituri reusite are),cica lucreaza in caiete speciale la nivelul celor de 4 ani dar el efectiv mazgaleste totul pe acolo.In schimb este maestru la lipit si a facut un frumos covoras de frunze saptamana trecuta.Astazi era fericit pentru urma sa vina teatrul de papusi la ei in gradinita.Eu una ma consider norocoasa pentru ca e fericit ca merge la gradinita si chiar observ ca mai si invata cet ceva pe acolo.
Pe curand!!!
sinzi_ana spune:
La multi ani, Andreea!!! Sa cresti mare, desteapta si frumoasa!!!
Noi suntem in continuare cu muci galbeni si lipiciosi, cu nazuri si fitze...ii pun spray cu apa de mare in nas si nu ii place deloc, dar se pare ca il ajuta...in rest nu tuseste si nu are febra!!!
Azi la masa, mi-a vomat, o face intentionat, daca vreau sa ii mai dau o lingurita in plus (desi de abia mancase cateva guri de iaurt) eu am mai vrut sa ii dau o lingurita si a vomat tot...nu stiu ce sa ii mai fac...caci e asa de silos, poate sa vomite din orice...si tare ma enerveaza chestia asta...nu stiu cum sa ma comport cu el!!!
Azi nu l-am dus la gradinita si e tare fericit ca sta acasa si se joaca cu tati cu trenurile, si cuburile...contruieste poduri, tuneluri si e tare interesant...(si io trebuie sa gatesc!!! si mi-am cam pierdut indemanarea!!! hihi)
Irina, cred ca la DAvid nu prea picteaza, ca nu l-am auzit sa face ceva cu acuarele...tare mult mi-ar place sa il puna sa picteze acolo, decat sa imi picteze mie peretii!!! PT ca sambata mi-a mazgalit peretii si acum se vad dungile de la carioci!!!
Sinzi, Radu
si David
CORNELIAP33 spune:
Fetelor,
Sambata, Rares s-a imbolnavit, in sfarsit
!

Gradinita asta! Of!
Are rosu in gat, febra, tuseste un pic si ii curg ochisorii.
In afara de toate astea e foarte in verva si mananca precum un cal. Aproape ca mi-e frica sa-i dau de mancare asa mult cu febra mare, dar el plange de foame.La o febra de 39,7 a mancat trei pulpe de pui.Vi se pare normal? Oamenilor bolnavi le piere pofta de mancare. Eu la o asa temperatura nici nu ma pot da jos din pat.
Azi dimineata era deja mult mai bine. Nu a mai facut febra deloc, dar cand a realizat el ca nu va mai merge la gradinita si va ramane acasa l-a apucat bocetul
.
Va pup pe toate mamicile si pe toti copilasii 2002.
Cornelia si Rares(nascut in 22.04.2002)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/corneliap33/my_photos
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."