Copii din 2002 (15)
Raspunsuri - Pagina 10
sinzi_ana spune:
Nina,, multa sanatate !!!
Elena, tare nerabdator Georoge!! Ii se pare ca pierde ceva daca e inchisa gradinita!!
Lucia, va tinem pumnii maine la gradinita!!!
Sabina, noi avem un termometru de ureche care citeste intr-o sec (sau cam asa ceva) si pot sa ii iau temperatura si in somn (e un salvator!!!)
Gabi, ciudat cu tortul, ca asa poti sa acuzi de orice mancare de la gradinita!!! Si in plus, daca doar un singur copil a avut pb cu burtica indica ca torul era ok, ca nu numai el a mancat tort!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi
si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!
gabibarta spune:
quote:
Gabi, ciudat cu tortul, ca asa poti sa acuzi de orice mancare de la gradinita!!! Si in plus, daca doar un singur copil a avut pb cu burtica indica ca torul era ok, ca nu numai el a mancat tort!!!
[
stiu, dar spune asta unor parinti "denaturati" la o gradinita denaturata
Ma bucur ca am plecat de acolo in anul acela! Aveau niste educatoare de mi s-au oprit mintile. Fiu-meu a inceput sa vorbeasca urat, pt. el orice obiect sau persoana neplacuta era "cacat". M-am dus la una dintre educatoare, si mi-a ras in fata, spinand ca ar trebui sa fiu aici intr-o zi sa-i ascult ce injuraturi mai trag unii... Veneau si alti parinti revoltati, si madam ne linistea ca este un baietel care vorbeste urat si nu are ce face cu el.Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
light spune:
quote:Multumim Sanzi.Azi cand ne-am trezit, evident a inceput sa planga, apoi s-a mai linistit si ma tot intreba cand o sa se termine cu gradinita asta.Cand am ajuns, a inceput iar cu plansul.M-a socat insa faptul ca toti copiii erau cuminti, nu mai plangea nici unul si chiar cel mai isteric din cati vazusem la Liviu in grupa, tocmai venea cu mama de mana, cuminte, razand si sarind intr-un picior.M-am bucurat gandindu-ma ca daca nu ne mai imbolnavim avem si noi sanse sa ne acomodam repede. Pe de alta parte m-a deranjat faptul sa aud ca mai toti au avut rosu in gat, ca multi vin bolnavi la gradi, li se administreaza acolo antibioticul sau ce mai e si in conditiile astea cum sa nu se creeze un lant al imbolnavirilor...Liviu dupa ce a intrat in clasa a incetat sa mai planga in 2 minute, sper sa progresam si sa nu ne imbolnavim.Mi-a mai fost ciuda ca ieri nu am fost la gradi, pentru ca au fost vizitati de vacuta Milka si iepurasul Nesdquik si au primit lapte si cereale. Ce pacat ca nu am fost si noi, pe Liviu l-ar fi incantat tare mult intalnirea cu animalutele.
Originally posted by sinzi_ana
Nina,, multa sanatate !!!Lucia, va tinem pumnii maine la gradinita!!!Sinzisi David
David (best of...), tati si mami A venit toamna!!!
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati
sinzi_ana spune:
Va scriem si noi rapid...ieri l-am luat pe tati de la aeroport, David a fost taaaaaaaare fericit, pacat ca nu am putut sa filmez cum as fi vrut (e interzis in aeroport) ....
Suntem inca obositit...azi DAvid e scutit de la gradi!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi
si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!
light spune:
Wow Sanzi, asta era motivul pentru care nu mai apareai pe aici.Pai atunci distractie placuta va doresc!Noi ne-am trezit azi putin cu figuri dar apoi am fost binedispusi ghiciti pana cand?Daaaaaaaa, exact pana am ajuns la gradi, cand evident ca a plans iar.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici ! 
Da, Cristina are diabet zaharat insulino-dependent(sub 30 de ani numai in aceasta forma exista, din pacate) facut....nu stim cum ?! Este o boala auto-imuna in care sistemul imunitar(in urma unei boli virale) ataca proprile celulele producatoare de insulina din pancreas, pana le distruge si acesta nu mai poate fabrica suficienta insulina. Boala virala...Cristina nu a avut decat oreion la 14 luni. In rest 4 rinite si rinofaringite, o anghina acuta, iar acum o data cu debutul diabetului, anghina acuta foliculara.
Totul a inceput cu 2 zile inainte de a veni acasa de la Toplita. Dureri de burtica, apoi de gat(deoarece avea puroi in gat), febra, nu manca, bea multe lichide, urina des si voma(orice manca sau bea, chiar), gurita foarte uscata cu crapaturi la colturi, si pierderea brusca de ~ 2,5 kg. Mai apoi am observat si pielita de pe degetelele manutelor cum se cojea si o piele uscata pe tot corpul. Toate semnele de debut ale diabetului in doar 2-3 zile. Am citit mai apoi ca la copiii mici, asa este debutul bolii, brusc.
Dupa 3 zile de injectii cu penicilina(3/zi) pt. puroiul din gat, pt. ca starea ei s-a inrautatit am ajuns la spital pt. investigatii si schimbarea antibioticului pt. gat. Analiza sangelui, a urinei si toate simptomele enumerate mai sus au dus la diagnosticarea diabetului.
Ne-a dat toata viata peste cap aceasta boala, dar traim cu speranta ca intr-un viitor cat mai apropiat se va gasi o cale de vindecare totala.
Deocamdata invatam sa traim cu aceasta boala. Cristina, desi ea este cea bolnavioara, suporta cel mai usor totul. Pur si simplu accepta realitatea, ca are prea mult zahar in sange, ca nu mai produce insulina pancreasul din burtica ei si trebuie sa-i introducem noi insulina in corp, fara de care n-ar putea trai. Intelege ca nu are voie sa manance orice si mai ales fara dulce si ca trebuie sa manance dupa program si tot cei se da. Ca trebuie sa-i testam glicemia(sa o intepam in degetel din cand in cand), sa stim cum sta cu zaharul in sange.
Avem mare noroc...este o fetita atat de intelegatoare si matura pt. varsta ei ! Probabil ca, daca ar fi fost ceva mai mare, ar fi fost revoltata de ceea ce i se intampla si ar fi acceptat mai greu realitatea.
Mai avem noroc si cu mama mea, caci ea se ocupa de Cristina, cat timp eu sunt la serviciu. Dimineata ii pregatesc mesele, mama numai sa i le dea la timp si in cantitatile corecte. De 1 sapt. Cristina merge la gradi cu program scurt, ceea ce ne permite controlarea meselor. Insulina face numai 6 u HumulinN, dimineata si 4 u HumulinN, seara.
In schimb, ne-am luat gandul de la bb nr. 2. :-(( Oricat de mult mi-l doresc, Cristi vrea sa ne concentram numai asupra Cristinei. Si ii dau dreptate, pe o parte. Suntem inca bulversati, speriati, caci este ceva necunoscut pt. noi. Suntem abia la inceput, nu avem experienta si ne este teama sa nu se intample ceva rau, daca lasam garda jos.
Niciodata n-am crezut ca ni s-ar putea intampla asa ceva si noua. Dintotdeauna am avut un gand bun, o vorba buna sau chiar un banut pt. cei aflati in suferinta....iar acum suntem si noi de partea cealalata a baricadei. Bine ca, totusi, diabetul este o boala care te lasa sa traiesti frumos, daca respecti programul insulinic, alimentar si fizic.
Cam atatea despre noi, deocamdata. Cand am timp va mai scriu, dar am inca de recuperat zilele lipsite de la munca.
Va multumesc ca ati fost alaturi de noi cu gandul si sufletul ! Va pup cu mult drag ! 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54099" target="_blank">bb Sabina - intre viata si moarte
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55238" target="_blank">Copilasi din 2002
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
Sabina spune:
Draga noastra, ce bine ca ai scris.
din pacate eu am citit si ca vaccinarile pot duce la declansarea bolilor autoimune....
insa faptul ca fetita voastra e atat de cuminte si inteleapta va ajuta pe voi imens.va fi bine, sunt convinsa.
cat despre bb2, nu cred ca tre sa renuntati de tot, pt ca peste un ,doi va veti obisnui cu noul gen de viata.cred ca si pt Cristinuca ar fi o fericire sa aiba un fratior sau o surioara.
eu va imbratisez din toata inima si ma rog la Dumnezeu sa va faceti bine!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Gabbriela spune:
Nine ma bucur catre ca ati revenit acasa, sa va dea dmunezeu putere si consolare sa va faca viata mai usoara. Cum zici si tu din fericire diabetul e o boala cu care poti trai , capu sus si fi tare, stiu ca e greu dar asta e viata uneori mai buna alteori mai rea. 
si pt tine si pt Cristina scumpa...
PS: Sorry ca nu ma stiu eu la cuvinte mai bine, dar iti doresc tot binele din lume, la fel si la familia ta
Nicole
mamica lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian 
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte Mini-Vacante(New!)
light spune:
Anina bine ai revenit!Acum, asa cum spui sunteti bulversati, si e normal sa va ganditi doar la binele Cristinei. Dar poate mai tarziu, peste un an doi sau chiar 3, dupa ce va veti obisnui cu ideea sau de ce nu, poate pana atunci apare si o solutie mai buna pentru tratarea Cristinei, poate va veni si bb2, de ce nu?Nina pana una alta fruntea sus si cat de multa sanatate iti dorim.
HelleneC spune:
Buna dragele mele!
George e bine, tuseste, insa tot mai putin, si ma bucur ca nu a fost cazul de antibiotic din nou! E foarte vesel cu caminul, merge voios foc, alearga pana la doamna, le iubeste pe amandoua doamnele, insa si eu ma supar cand vad copii f bolnavi la camin. Al meu a stat acasa cand a facut febra si... mi se pare aiurea ca altii vin, chiar asa cu febra (incerc sa ii inteleg pe parinti, dar...), vad ca si in alte parti e la fel!
Nina, ma bucur nespus ca esti iar pe DC, ca iubita ta mica e asa de cuminte, si sa dea Domnul sa mearga tot mai bine si sa sufere cat mai putin (deloc chiar)! Cred ca niciodata nu putem accepta ca micutii nostri pot trece prin asa greutati!
Lucia, tusea a fost spaima noastra, si am fost la un pas de a chema salvarea, asa de agravat a fost totul. Mi-era teama sa nu fie ceva mai nasol, pe care nu puteam sa controlam. Si cel mai speriat era George ca nu putea sa respire si cu cat plangea, cu atat mai rau ii era si ... tot asa! Sper sa nu mai trecem prin asa ceva! Pe Liviu cred ca l-ar fi incantat animalutele de la camin, pacat ca pe la noi rarrr de tot asa ceva, si poate ii schimbau "opinia" despre ce e acolo!
Sanzi... cred ca sunteti in al 20-lea cer! Ma bucur mult pentru voi!
Gabibarta, ai dreptate cu "parintii", ca pot sa iti faca probleme in caz de... nu stiu de ce mi-a scapat amanuntul asta... cred ca ma orientez altfel. Am vazut ca la desert li se da fie chec, fie napolitane sau fructe, o sa vorbesc cu doamnele sa vad ce imi sugereaza. Insa tortul e cel mai fain!
Va pup, alerg la bebe, ne-a schimbat programul total prezenta lui permanenta acasa!![]()
Sanatate multa, Elena
Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze