La France (41)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Salutare franta!!

Eu am fost membru pe acest forum cand locuiam in franza ,acum suntem in costa rica unde este mereu cald si super!
Vin cu o oferta personala poate fetele din franza va intereseaza!

Casa noastra se afla pe insula Corsica ,este o casa superba cu vedere de 180° la marea mediterana.
Plaja este la 100m de casa ,se poate inchiria din: luna ianuarie pana in luna august(octombrie de obicei mergem noi pentru a reface gradina si mici reparatii dar exista si exceptii) de asemenea este valabila pentru luna septembrie,noiembrie -decembrie .
Casa are 4dormitoare ,un salon,semineu, outdoor bbq,sale ŕ manger,bucataria este complet echipata , menajera;gradina este superba pe o suprafata de 5000m˛ deci este super calm si fara "vedere in curtea vecinului".
In Corsica se poate ajunge cu vaporul de la Marsilia,Tulon,Nisa sau varintele Italia.
Noi de obicei mergem cu avionul pana la Ajaccio.
Daca sunteti interesati va rog sa ma contactati pe e-mail direct pentru mai multe amanunte,pret,conditii etc.
ionicadumont@hotmail.com
Noi locuim in costa rica unde este mai mereu soare,Corsica la fel aceptam si varinta schimb de casa la munte in romania ;Sinaia,Brasov,Predeal aceptam propuneri si pentru alte tari!!

Casa este privata iar pentru iubitorii de natura,plaja,pescuit si soare este casa ideala pentru vacanta cu copii sau in grup cu prieteni!!
Casa se afla intre Ajaccio si Bonifacio mai exact COTI CHIAVARI
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Salut Otilia,

Vad ca sunteti toate aici unite sunteti incedibile,eu nu am mai intrat pe acest forum din fbruarie 2004 din nefericire de atunci am piedut inca 3 sarcini,nu vreau sa va intristez dar eu inca mai incerc sa fiu mamica.
Anul acesta cred ca vom tenta FIV-ul ,ne-am saturat de atate experiente negative;

Va pupic pe totate si sper sa ma reprimiti printre voi!
CU DRAG

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Servus

Dia, bafta pentru teza si ATER .... eu am vazut ca tu ai doi piticoti tare frumosi. Tu vizezi maitre de conference iar eu vizez doi bebei ca ai tai! Am inceput acum trei luni munca la unul...pe care il voi declara la angajator maine de dimineata! Abia astept sa vad ce mi-or spune ... colegii ca doar suntem tare putine femei intr-o lume de barbati.

Mamicilor cu servici, cam cu cât timp inainte de nastere v-ati adresat 'primariilor' pentru a va cauta nounou la bebe? Eu ma bazez vreo 6 luni (3+3) pe bunicute dar apoi... musai nounou ca nu prea avem sanse la o cresa.

Pupici cu sclipici
Liliana 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Mirunda,

Am vazut mesajul tau despre blue air. Poti sa ma lamuresti te rog cu o problema : eu nu vad cum pot rezerva un zbor cu plecare din Paris spre Bucuresti. Am incercat, nu apare decit Lyon ca punct de plecare (printre orasele frantuzesti).
Parisul e listat doar cind privesti destinatiile, dar cind trec la rubrica rezervari, nu il mai gasesc.

Am incercat sa vad cum merge si rezervarea unei masini la Baneasa. Din nou, Baneasa nu e pe lista, deci deduc ca nu se pot inchiria masini acolo.

Te intreb pe tine pentru ca am retinut ca ai fi cumparat deja bilet pentru Craciun.

Multumesc si o toamna placuta la malul marii in Vendee

Salutari tuturor si "bon courage" viitoarelor mamici !

------------------------
Life is a pattern in which the design becomes clear only at the end !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Liliana, daca am inteles bine mai ai 6 luni pana nasti si inca 6 pana vei avea nevoie de cineva.... Un an inainte mi se pare cam devreme ca sa te ingrijorezi.
Cel mai usor e de gasit pt luna septembrie pt ca copilasii de 3 ani merg la scoala si se elibereaza locuri. In general, cererile pt septembrie eu le primesc prin aprilie mai. Cred ca mai devreme de 3 maxim 4 luni inainte e suficient, pt ca se pot schimba multe intre timp si risti sa se retracteze si sa-ti lase mai putin timp de cautat. Ca sa terminam intr-o nota optimista oricum nu esti niciodata sigura de nimic, dar e mai bine sa astepti sa nasti (si cat e cu bunicile sa incepi sa cauti cu bebe in brate pt ca-ti iti poti da mai bine seama de ce si cum.
Listele poti sa le ceri de pe acum la primarie, dar se schimba des. Pe poti adresa si la PMI ca ei se ocupa de agremente si daca sunt de traba te indruma mai bine. Cel putin in zona noastra cel mai precise informatii le ai de la PMI. (de ex ei stiu cine e disponibil si cine nu) Cand te hotatrasti pui mana pe telefon, te inarmerzi cu calm pt ca vei auzii "imi pare rau nu am locuri libere destul de des" dar fii convinsa ca pana la urma vei gasi.
Pana atunci sarcina usoara si o sa vezi ca nu-i dracu' chiar asa de negru!!!!

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Mihaisiro,ai dreptate!Mi se pare ciudat,pentru ca acum doua zile Parisul(Beauvais) aparea pe lista lor iar acum a disparut!!Oare nu o fi vreo teapa?
Cind o sa am timp o sa ma duc pina la aeroport sa intreb acolo ce si cum,nu de alta dar mai stii?
Va pup

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Ca tot vorbiti de "avioane" pentru cele din RP nu de neglijat agentia:

Hora Voyages

205, rue Saint-Honoré
75001 Paris

Tél : 01-47-03-64-20.
Fax : 01-47-03-64-28.

Noi am gasit mereu la ei preturi f bune, in special pentru cursele directe(Tarom, AirFrance).

ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Mihaela, eu prima data am luat bilete pe Site, fara probleme, a doua oara insa nu am reusit pe site, si am sunat la call-center... in 5 minute aveam deja biletele imprimate si cumparate! Nr e pe prima pagina, e un nr de Bucuresti, dar cu cocoutel sau telerabais e cu pret de apel local. M-a intrebat de nume si de datele de calatorie, i-am dat nr cartii de credit, ea (tipa de la call-center)mi-a trimis confirmarea imediat prin email, eu am tiparit biletele si ...voila!
Nu a fost greu de loc, si a mers extrem de repede. Am vazut si eu ca nu e Parisul pe lista, daca suni si iti zic de ce, sa ne zici si noua!

Te sarut, si data viitoare cand mai veniti prin St Gilles sa dati de veste din timp, poate reusim sa ne vedem!

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Servus

Merci Didita pentru sfaturi,... dar din povestile colegilor de la labo tare m-am speriat cu liste de asteptare si tot soiul de complicatii. Bineînteles ca astept sa nasc mai intai si apoi sa vedem ce si cum, dar sunt precauta din fire! In cazul nostru bebe va veni cu câteva luni inainte sa ne mutam in casuta noastra si asta presupune ca ne schimbam orasul unde locuim. Din acest motiv mi se pare mai complicat!

Imi pare bine ca BlueAir deschide linii noi, asta inseamna oare ca vor dura preturile mici?! Eu sper din inima.

Sa aveti un WE fain si insorit. Noi mergem la un botez duminica si speram sa cumulam experienta. Va pup
Liliana 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

lili, noi am facut deja inscrierea la una din cresele de aici (asta nu inseamna ca avem un loc ci doar ca suntem pe lista de asteptare pentru comisia viitoare). La alta avem RV in noiembrie. Bebelusa trebuie sa vina in octombrie iar concediul meu se termina la sfarsitul lui ianuarie. Noi nu avem pe nimeni in 'ajutor' (sau am avea dar preferam sa ne descurcam fara sfaturile pretioase ale familiilor respective) deci trebuie neaparat sa-i gasim o 'cazare' pana in ianuarie, cel tarziu februarie. In mod normal la crese se pot face inscrieri incepand din luna a 7 de 'grossesse'. Pentru asistante maternale cica nu trebuie sa incepi sa cauti atat de devreme ca pot avea locuri care sa se ocupe intre timp deci daca incepi sa cauti cu o luna doua inainte e de ajuns. Noi am luat lista cu crese si asistente maternale de la centrul PMI de care apartinem, tot acolo ni s-au dat si sfaturi utile cu privire la modurile de garda si nu numai, au fost f. amabili. Din pacate ceea ce ti-au spus colegii tai e foarte adevarat, sunt putine locuri la crese si e un mare noroc sa gasesti din prima. Si e adevarat ca in septembrie se elibereaza locuri pana atunci e cam dificil sa gasesti vreunul.
Didita, am auzit si eu despre clinicile private ca nu au reputatie prea buna dar atunci cand m-am inscris aici nu ma gandeam prea mult la nastere .. Tot ce ma interesa atunci era ca medicul respectiv sa-mi urmareasca sarcina si asta doar pentru ca avea cabinetul aproape de serviciul meu si ca nu am fost nevoita sa-mi iau nici o zi de concediu pentru a merge la controale. Asta e, acuma "c'est fait"! Ah, l-am intrebat daca o sa vina la nastere si a zis ca el o sa fie prezent chiar daca nu e de garda, daca e weekend, chiar daca e noaptea etc. hehe, cred si io, are 150€ 'depassement d'honoraire', cum sa nu vina 1/2h?!

Mergi la inceput