La France (41)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Nu va speeriati, nu caut descrierea drumului la Bucuresti, nu am de gand sa pilotez...Vroiam sa zic ca nu gasesc descrierea drumului pana la aeroport, ca ma bate gandul sa ma duc cu masina pana acolo, si sa o las in parcarea aeroportului 2 saptamani...desi sunt 500km...asa ca ma mai gandesc...

va pupic;
Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Mirunda, merci mult! am inteles ca peridurala e pe alese aici desi depassement-ul numai pentru peridurala e cica de 250€. Noroc ca mutuala mea imi ramburseaza o mare parte. Ba, io nu as fi avut nimic impotriva sa fie obligatorie peridurala, am inteles ca o vor pune de la dilatatie 3 (sau 4-5? na, ca deja uitai!). Din partea mea ar putea sa mi-o puna de acuma ca sa fiu sigura n-as zice nu!

Uite www.viamichelin.com/viamichelin/fra/dyn/controller/ItiWGHomePage" target="_blank">aici situl pentru itinerarii. Nu ti-e frica de companiile low-cost dupa tot ce se spune pe aici ?

pisik, nu stiu cum e in alte parti, in clinica asta ni s-a precizat clar ca:
1. nu sage-femme-le fac 'accouchementele', in ultima faza e totdeauna un medic.
2. Sistematic medicul tau personal este chemat in afara cazurilor in care nasti noaptea sau in weekend si nu el este de garda caz in care vei naste cu medicul de garda.
3. Eu am ales intamplator medicul asta, habar n-aveam ca lucreaza si la o clinica. L-am ales pentru ca avea cabinetul privat f. aproape de serviciul meu si puteam sa merg la consultatii la orice ora imi propunea altfel ar fi trebui sa fac programari cu mult timp inainte etc.
oLo, merci de precizarile utile si de propuneri! Pana acuma n-am cumparat nici o hainuta de fetitz dar totusi am un dulap plin ca toti colegii mei de servici s-au oferit sa-mi imprumute! te tin io la curent cu avansarea listutei si poate ne vedem

Mergi la inceput

Dorulet, in lista publicata de fancezi( cunoscuti ca fiind foarte banuitori fata de orice companie low-cost) Blue Air e printre companiile cu un grad de siguranta f ridicat...daca regasesc link-ul ti-l trimit. Sigur, se aud multe, eu oricum mor de frica zburatului, dar e clar ca "sansa" sau mai bine zis "nesansa" unui acccident e de vreo 12 ori mai mica cu avionul decat cu masina...Eu insa sunt de parere ca oricum, de ce ti-e scris tot nu scapi...mioritica si optimista

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Si eu am nascut pe primii doi la spital public. La prima a venit doctorul meu care m-a urmarit in timpul sarcinii , dar numai la expluzie (o jumate de ora cu totul si a insfacat 2000 de F la ora aia, ca a taiat cordonul...) s-a chemat nastere in sector privat , dar la spital! A doua oara era in concediu asa ca am nascut cu moase (ca am schimbat vreo doua, trei ture) si sincer a fost mult mai bine. Au fost mult mai atente cu mine, mi-au explicat tot ce si cum (desi mai nascusem odata) si m-au ascultat (cand deveneam unpic coerenta).
Acum ne-a mutat din oras si tot la spital o sa nasc. M-am ferit de clinici pt ca sunt mai scumpe, incearca sa faca bani peste tot (toate prietenele mele care au nascut la clinica au avut epiziotomie, act cchirugical, deh...) si mai ales in caz de probleme cu mama sau bebe trebuie sa fie transferati la spital (si se poate intampla sa fie despartiti, ceea ce eu nu puteam concepe).
Mie mi-au cerut numai haine de bebe pt iesit din spital si necesar de toaleta pt mine. La primii doi mi-au cerut tot asa, hainute de bebe si chiloti de unica folosinta pt mine. Nici vorba de cearceafuri si alte alea. Inn plus in spital era o caldura de nici nu putea fii vorba sa infofolesti bebeii ca pe cepe cu o pie de straturi.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Buna dimineata, fetelor.

Mi se pare bine de spus ca Beauvais e destul de departe de Paris si ca transportul pina acolo s-ar putea sa coste in plus. (am avut o deplasare la Beauvais acum 7 ani si am luat trenul cam 40 de minute din Paris).
Incercati sa va calculati traseul cu www.mappy.fr - eu am gasit ca se face cam o ora cu masina din Paris pina la aeroport, cam 70 km.
Daca are cine sa va lase la aeroport e o afacere buna, daca nu risca sa nu merite afacerea.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

quote:
Originally posted by oLo
Fetelor, am facut o mare tâmpenie!!! Am trimis in aprilie formularele de cerere de RDV pt depunerea dosarului de naturalizare, la prefectura, si am uitat sa notez numerele de dosar. Acu ce ma fac???? Astept sa vina invitatzia la RDV(asteptarera e de un an juma'). Eu cum ma pot informa despre evolutzie??? Avetzi idee?
In alta ordine de idei, cum sa fac cu cazierul? Daca e valabil 2 luni, cand am timp sa-l obtzin inainte de RDV la prefectura? ca la ambasada dureaza 3 luni!!! Fac un drum in Ro special pt asta? Sunt intr-o mare dilema!!!

Buna Ma'ma,

Pentru oLo, in legatura cu dosarul de naturalizare, cazierul il poti obtine din Romania de la politia localitatii unde te-ai nascut sau care ti-a eliberat buletinul. Procedura dureaza 3 zile, se platesc niste taxe la CEC/posta si in mod normal este valabil doar 30 de zile de la data eliberarii. Documentul românesc trebuie tradus in FR si legalizat (la fel pentru certificatele de nastere & casatorie personale cât si cele ale parintilor). Toate aceste documente sunt valabile sub aceasta forma in momentul in care ai RdV la prefectura/primarie ca sa-ti depui dosarul. In cazul nostru (februarie 2005) depasisem limita celor 30 de zile pentru cazier pentru ca doamna care lucra la serviciul straini era tot in concediu de boala. Când depui actele ti se face un interviu ad-hoc individual (adica sotul te asteapta pe hol si invers) cu niste intrebari cam ciudate.
Dupa trei luni de la receptia dosarului (undeva la Nantes) am primit instiintarea ca trebuie sa trimitem in original certificatele de nastere. Zis si facut! In august am primit instiintarea ca totul este ok si ca in termen de 6 luni vom fi naturalizati. Este drept ca amandoi suntem in CDI si functionari publici... poate ne-a fost de ajutor.

Tinem pumnii sa va mearga bine pasenta
Liliana10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Buna, fetelor!
Lili, ce inseamna "intrebari cam ciudate"? Incepe sa ma intereseze si pe mine subiectul "naturalizare", adica ma gindesc sa ma ocup de cazier (pe situl ambasadei scrie ca se poate face prin procura sau ti-l obtine ambasada si dureaza 3 luni, n-as incerca varianta a doua...)
In alta ordine de idei, azi am pus in sfirsit mina pe cartea de rezident! Ca se fęte, deci dau de baut
Question con: daca am cartea de rezident, mai tre'sa car si pasaportul dupa mine (pina acum la titre de sejour de un an, ale mele erau lipite in pasaport, si scria ca-s valabile cu pasap. nr...., acum pe cartea de rezident nu mai scrie asa ceva...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Mik, exista legatura directa:
"SHUTTLE BUS
Pret : 13 €/segment de calatorie.
Traseu : Paris Porte Maillot - Aeroport Beauvais"

vezi pe site-ul lui Blue Air.

merci de link.

va pup,
mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Lili , ai spus ca la cererea pentru nationalizare v-a ajutat mult fapul ca erai functionar public.
Eu credeam ca nu poti sa fi functionar public daca nu esti francez. Deci nu exista aceasta conditie?

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Oau,super Mirunda!!!!Eu trebuie sa plec in Romania la sfirsitul lui octombrie,si in plus locuiesc la 25 de km de Beauvais!!!!!Nici nu stii ce veste buna mi-ai dat!De cind asteptam sa bage si zboruri spre Bucuresti,ca spre Budapesta exista deja !
Am verificat si ma costa cit un bilet de autocar,in schimb am avantajul de a calatori doar 3 ore cu avionul!!
Elena,cu cartea de sejur pe care o ai acum,nu mai ai nevoie de pasaport!!
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput