La France (41)
Raspunsuri - Pagina 2
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
pisik 4ever spune:
salut, mamici, noi suntem una bucata mamica proaspata cu una bucata bebita de 4 luni si ne facem veacul in st cloud.
You're unique. Just like anyone else.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Bine ai venit!bis]
pe "La France" pisik !
Ca sa ne prezentam (un pic in stilul tau)Noi sintem tot "una bucata" mamica cu baetel mare (fara pempersisi mergaret la scoala)de trei ani juma'ce "ne facem veacul" in vest pe linga Rennes sintem in Franta de 5 ani si pe "desprecopiicom"de numa trei jumate'!
Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos
cait spune:
Bine ai revenit Maria..iti asteptam impresiile de prin tara..la mine mai dureaza k mai stau 2 saptamani..incep sa ma reobisnuiesc aici..
Va pup La France
Mirunda spune:
Corina, nu te speria, ca nu ai de ce, fatuca ta are deja 3 doar, nu? Probabil ca ai fost de multe ori cu ea la pediatru, si -Doamne ajuta- totul e ok! A avut noroc, ca a fost reanimata la timp, si pe urma bebelusii au o mare capacitate de regenerare, daca intervenim rapid. Eu ziceam numai ca RISCUL e mai mare, asta e clar, dar - Doamne ajuta- multi copii trec peste asa ceva, un astfel de traumatism, cum este o cezariana "en vrai urgence", cu bine, fara sechele, ca si fatuca ta.
Maria, bine ai venit! Pisk, si tu!
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
Mirunda spune:
Delphin, nu vreau sa ii iau apararea "mutului", habar nu am cine e si ce poate (profesional), dar.....te-ai gandit vreodata, ca POATE, prin graba lui, el i-a salvat viata lui Sebastien? Probabil a fost o semiurgenta, si atunci nu mai e timp de taiat frumos...
Bine ca Seb e bine, ai dreptate, asta e cel mai important...
Jena la nivelul operatiei, a cicatricei, e destul de normala, maseaza-te cu ulei de masline sau cu alte uleiuri vegetale,pe acea zona, zilnic; si poate vei scapa de ea.
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
spic de grau spune:
Buna seara fetele,
Nadia sa iti traiasca micuta Anais si sa va aduca numai bucurii!
Imi pare rau sa aud ca are probleme cu constipatia. Si eu m-am chinuit mult cu David. Saracutul a avut momente in care ii dadea sangele la fundic. Pana m-a invatat o prietena sa ii dau din cand in cand laptic preparat cu apa Hepar. Daca tu poti alapta (eu nu am putut), incearca sa ii dai ceiutz...Intreaba si un pediatru inainte sa nu fie prea micuta (eu am descoperti Hepar-ul cnd David avea 3 luni).
Mirunda, si eu tot cu o cezariana in "semi-urgenta" ma "laud". Aveam peridurala facuta, ajunsesem la dilatatie maxima, m-am chinuit vreo 3 ore, pulsul lui David scazuse ingrijorator - asistenta si medicul faceau fetze fetze (sotul era palid ca ceara), asa ca m-au dus in sala, mi-au mai bagat ceva in vena, masca de oxigen pe fatza (ah si ce mai mirosea a cotetz de gaini). Am incercat sa vad daca imi mai simt picioarele si m-am trezit ca le ridic la 90° de era sa lesin de spaima ca ma macelaresc pe viu.
Pana la urma a fst ok, David a avut Apgar 8.10.10...
Pe langa bilele albe, i-am dat si cateva negre medicului, ca a uitat vreo 4 bucati de placenta in mine - pe care le-am eliminat dupa vre-o 2 zile. De spaima (mama mi-a spus ca daca mai e ceva acolo dau in septicemie si mor), am pierdut laptele... Si uite asa nu am avut bucuria sa il alaptez pe David.
Bine insa ca totul a trecut cu bine. Multumesc lui Dumnezeu am baiat mare, sanatos si voinic, care de 10 zile merge la cresa! (daca nu reuseam, ne mutam langa Otilia).
Pupicei!Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)
![](foto.gif)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
oLo spune:
Aoleu! La mine a fost atat de urgent ca nici macar de peridurala sau adormire de tot n-a mai putut fi vorba... Noroc ca n-a fost vorba de cezariana
Eu sunt una bucata mamica de fetitza de 3 ani si 8 luni si una bucata mamica de fetitza de 2 ani si 3 luni. Adica sunt doua bucatzi(???)... Ambele fetitze merg maternela. KiKi s-a adaptat de minune la scoala. Azi dim am lasat-o in clasa desenand. Mi-a facut 'au revoir' si a plecat
Sunt tare suparata pe cei de la centru de loisirs de miercuri. Mi-au spus ca KiKi nu-i apta pt maternela, ca face prea mult pishu in pantaloni... A venit cu 3 schimburi murdare miercurea trecuta acasa. Azi dim, am vb cu ingrijitoarea de la scoala si mi-a zis ca KiKi-i super OK. Cere la toaleta si merge cand i se spune. !!! Cred ca tanti de la centru de loisirs are o buba la cap. Daca imi zice iar miercurea, ca KiKi nu-i apta de maternala, o reclam la directoare!!!
Fetelor, am facut o mare tâmpenie!!! Am trimis in aprilie formularele de cerere de RDV pt depunerea dosarului de naturalizare, la prefectura, si am uitat sa notez numerele de dosar. Acu ce ma fac???? Astept sa vina invitatzia la RDV(asteptarera e de un an juma'). Eu cum ma pot informa despre evolutzie??? Avetzi idee?
In alta ordine de idei, cum sa fac cu cazierul? Daca e valabil 2 luni, cand am timp sa-l obtzin inainte de RDV la prefectura? ca la ambasada dureaza 3 luni!!! Fac un drum in Ro special pt asta? Sunt intr-o mare dilema!!!
Spiculetz de grâu, ne vedem duminica asta. OK?
Otilia, ai notat in agenta WE din octombrie?
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/delphin/delphin.jpg)
delphin spune:
Mirunda cheri, sigur ca ai dreptate,poate ca,..insa individul avea timp sa spuna bancuri deocheate cu asistentul lui in timp ce ma taia. "Mutul" cum il numesc eu, are o reticenta impotriva femeilor de militari, caci femeia lui a fugit cu un militar din aceeasi unitate de unde este sotul meu...si toate femeile de militari fug de acest doctor, iar in spital se stie. Cum la noi la tara zvonurile....ca toate zvonurile, circula repede, iti imaginezi putin...Nevasta doctorului, sef de servici ginecologie, a fugit cu un militar. Madam fiind moasa.
Ma rog...el a luat decizia ca ma va duce in blocul operator fara sa ma anunte, sau sa-mi spuna si mie parerea lui.Eu ma pregateam pentru un alt sejur la maternitate, stiind ca mai aveam cam 2 saptamani pana la data teoritica de nastere si numai ce vad ca vin doamnele cu un carut cu tot felul de solutii pe el si-mi spun " Am venit sa va pregatim pentru bloc!" "Ce bloc?" am replicat in cor cu sotul si restul....vorbarie.
Deci, din acest motiv il numesc "mutul". Poate ai observat Mirunda ca aici constiinta profesionala lasa mult de dorit, nu pot compara cu sistemul roman de sanatate, dar cu sistemul nemtesc....este departe. Cel putin acolo sunt reci, dar te simti ingrijit, cel putin asa am observat. Am ceva familie acolo din partea sotului, toti batrani si bolnavi si am vazut cum sunt ingrijiti.
Despre masatul cicatricii, am tot masat cu tot felul de uleiuri si creme, nu prea este o ameliorare, dar nici nu fac super caz din asta. Cum este, este, stramba si etc..oricum nu se mai vede enorm de mult si bikini asa josi nu port
Despre istorii cu familii de militari, aici la mine "la tara" sunt multe, pana si locurilr la cresa, daca merge mama, nu sunt, daca merge papa imbracat in tinuta de serviciu si mai are si ceva grade pe umar, repede se gaseste si etc.
http://community.webshots.com/user/delphinoi
nadine2004 spune:
Mirunda,eu am avut cezariana in urgenta si chiar voiam sa iti cer parerea. Deci euam ajuns la spital ca aveam contractii regulate si m-au oprit, ca incepuse travaliul, era colul dilatat la 2cm; asta la ora 12; pe la 16h a venit anestezistul, tot un "mutalau" care nici macar la "bonjour" nu ne-a raspuns si mi-a aplicat peridurala. In jur de 17h 30 sage femme a observat ca bataile inimii au incetinit, nu ne-a zis nimic si a fugit sa cheme dr, un tip de culoare la care ma programasem pt cezariana si care s-a nimerit sa fie de garda in ziua respectiva. Dr a venit, a privit si el, ingrijorat, spunand ca nu intelege ce se intampla, a decis: facem cezariana! Si atunci au inceput toti alergatura si prepararea , in 5 minute am ajuns in bloc; cred ca erau 10 persoane in jurul meu, printre care si anestezistul(obosit ca avusese multe peridurale). Si au inceput sa taie. Si am simtit cum au taiat. Am zis ca mi-au aplicat ei o anestezie ceva, care isi face efectul mai greu. Si au inceput sa traga si iar sa traga straturile si eu simteam si tipam si spuneam ca simt tot; anestezistul a zis ceva de genul: "nu inteleg, am facut peridurala la 16h". Apoi am adorùmit.
E normal sa simti asa? Tot timpul am trait cu impresia ca anestezistul nu si-a facut treaba cu trebuia; de aceea voiam sa te intreb si pe tine ce crezi. Imi aplicasera deja anestezia totala, dar nu-si facuse efectul? Sau au vrut sa o evite si sa ma opereze numai sub efectul periduralei?
Oricum , am avut incredere in doctor, un tip simpatic, negru, tanar , cu accent:)!
Anaïs nu a mai vomat. Nu i-am mai dat medicamentul. Sper sa nu ma certe medicul. In schimb are dureri de burta, balonari, se chinuieste, mai ales noaptea, sa faca caca. E foarte agitata pana reuseste sa faca.
Delphin, as incerca sa ii dau supozitoare dar fara recomandarea medicului mi-e teama.
Corina, am incercat si masajul pe burtica, a facut un picut, insa a scos si laptic in acelasi timp pe gurita.
Credeti ca are colici de o doare burtica asa? Ii pun mana pe burtica si îi simt intestinele cum se agita si cred ca sunt pline de gaze. NU stiu ce sa mai cred. Abia joi avem rdv la dr.
Ma intreba Mirunda daca o las sa planga. Nu, ca ea nu plange decat daca nu e ceva in regula, daca o doare(daca o luam in brate se linisteste), sau daca vrea san, sau vrea schimbata. Sau daca ii e frig, si asta cand o sapunez.
Si tot acum scriu(scuze ca m-am lungit), ca sunt la fel de nelinistita: cat ser se pune in nasuc ca sa ii desfunzi? Respira greu, tine gurita deschisa, si asta am observat din maternitate; i-am spun asistentei dar a zis ca e totul ok. Numai ca eu nu simt ca e ok. cand ii pun ser am impresia ca se ineaca, ,nu-i place deloc.Am aspirat si cu mouche-bébé, insa nu iese mai nimic, decat serul ala care il punem. De cate ori pe zi se curata in nasuc?
Nu vreau sa umplu paginile cu problemele noastre, insa sper sa ma intelegeti, suntem si noi la inceput:) Merci fetelor pt urari si raspunsuri!
Va pup!