Tort de zahar ars - replica la Prajitura Desteapta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

L-am xecutat, a iesit suuuper gustos tortul, vi-l recomand cu caldura !

Asta ca sa va fac pofta:

http://community.webshots.com/photo/353047377/466009338CDuNrQ

O saptamana frumoasa va doresc !!!

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Merci de poza Daria! Macar am si eu idee cum arata, ca la cate calorii are, deocamdata nu ma apuc sa-l fac. Dar cine stie cand o data mi se va face o pofta de el si chiar il voi executa!

Simina
album foto1 si album foto2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

mama mea face tortul asta cu o modificare( imbunatatire, mai degraba), dupa ce arde zaharul, inainte de a turna crema pune felii de nectarina, care atunci cind rasturnam tortul vin deasupra-arata frumos si e super! si noi il mincam rece-rece, cu frisca deasupra.

pofta mare!

M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by Lorelai
coc intii crema 1/2 ora in tava cu apa si apoi adaug piscotul peste ea.intr-adevar tortul iese delicios. l-am lasat sa se raceasca si la-m intors. nu l-am lasat acoperit atitea ore si a fost foarte bun.

Lorelai


asa il fac si eu si se reduce timpul de asteptare.

Mamagiuliei,m-ai terminat cu pozele cu torturile si prajiturile acelea fabuloase!



Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

quote:
Originally posted by mamagiuliei

L-am xecutat, a iesit suuuper gustos tortul, vi-l recomand cu caldura !

Asta ca sa va fac pofta:

http://community.webshots.com/photo/353047377/466009338CDuNrQ

O saptamana frumoasa va doresc !!!

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
Supercopiii iulie/august 2004






Mamagiuliei am intrat si eu pe linkul dat te tine cu poze de prajituri si
pentru o gospodina desavarsita ca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

mai cunoscut e tortul cu mere si crema de zahar ars. E si preferatul meu. Dupa ce se caramelizeza zaharul in tava se pun felii de mere curatate de coaja...Tortul se imbraca in frisca si gustul lui va prinde la orice petrecere, pentru orice musafir pretentios!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

mamagiuliei, mai baga-ne si noua din retele tale de prajituri, ca am vazut ca esti experta. Cum e prajitura cu cocos reusita:)?? Arata excelent! Ca toate, dealtfel!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

mai fetelor, eu de mai intru mult pe aici degeaba am dat jos cele 10 kg ca le pun la loc
pozeeeee super, cum sa rezisti?
dupa asa tort ma asteapta!
mai ales ca crema de zahar ars a preferata mea. acum si tort de zahar ars! M_AM ARS


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Buna ziua !

Am uitat sa va zic ce am pus eun in +: coaja rasa de la o lamaie in blat, a dat o aroma super care se combina de minune cu caramelul.

Pt. Ioana: prajitura aia cu cocos este delicioasa rau, da` rau-rau, aici reteta:

Prajitura cu cocos si crema de oua

250 g faina
150 g margarina
150 g zahar praf
1 ou
1 praf de copt
1 lingura cacao (eu am pus 2)
putin lapte (am pus atat cat sa lucrez aluatul sa-l pot intinde)
se framanta bine si se imparte in doua (ei bine, eu nu reusesc sa fac 2 foi, asa ca am facut una direct pe hartia de copt)
crema 1: 6 albusuri se bat spuma pe aburi cu 200 g zahar; dupa ce se raceste, se adauga 200 g cocos
crema 2: 6 galbenusuri se fierb cu 3 linguri faina si 200 g lapte (aici am pus dublu laptele si faina si am adaugat 2 esente de vanilie); dupa ce se raceste, se amesteca cu 100 g unt inspumat cu 250 g zahar pudra (am pus 250 g unt si vreo 400 g zahar pudra)
deasupra trebuia glazura; am cumparat ciocolata pentru topit dar nu am mai apucat, asa ca am razuit-o.
Procedesul tehnologic
dupa ce framantati aluatul, il impartiti in 2. prima parte se intinde in tava, se aseaza deasupra spuma cu cocos, apoi se acopera cu a doua foaie si se da la cuptor (eu dau la 170 g c, dar nu mai retin cate minute). dupa ce e gata se lasa la racit, apoi se pune crema de galbenusuri si glazura.

Si inca ceva, sursa mea de inspiratie este aici: http://www.reclamaaaaaa/forum/index.php

O zi frumoasa va doresc !!!






_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaariadna spune:

Lorelai, poti te rog sa scrii si tu reteta ta pentru tortul asta? Ca tare as vrea sa-l fac, dar as prefera cu mai putine oua si sa nu-l tin atat.
Multumesc!
Ariadna

Mergi la inceput